Albert wobt Famke: ‘Domme trut, vindt overheid ook’

Shownieuws kwam gisteren met een mooie primeur naar buiten: de overheid heeft 66.754 euro betaald aan een socials-campagne waarin Famke Louise en Boef de coronaregels propageren. Al maanden geleden had de redactie van Shownieuws hierover een WOB-verzoek ingediend bij de overheid en niet geheel toevallig werd de factuur gisteren naar buiten gebracht: Famke Louise ligt immers onder vuur omdat zij de frontvrouw is geworden van de boze corona-BN’ers.

Famke heeft een paar filmpjes opgenomen, bijvoorbeeld eentje waarop ze een taart geeft aan haar oma en steeds ‘anderhalve meter’ roept, en Boef heeft een soort Q&A-sessie over corona gestreamd op zijn socials.

De kosten die hiervoor gerekend zijn lijken vrij krankzinnig: alleen al de productie van de filmpjes zou 35.000 euro hebben gekost, bovenop de kosten voor onder meer een copywriter (3.360 euro) en een art director (3.360 euro).

‘Wat een trut!’

Shownieuws-ster Albert Verlinde legde het gisteren uit in Shownieuws: “Je hebt de WOB en dat betekent dat je als journalisten en programmamakers bij de overheid vragen kunt stellen over bepaalde uitgaven. We hebben een paar maanden geleden aan de overheid gevraagd: wat hebben bekende Nederlanders nou gekregen om mee te werken aan deze campagne? Heel gek, niks meer van gehoord, tót vandaag.”

De overheid wilde Famke hiermee gewoon in haar hemd zetten, denkt Albert. “Ik denk dat er ook bij het ministerie iemand over Famke Louise dacht: wat een trut, dus we gaan vandaag maar even die informatie naar buiten gooien!

Van die 66.000 euro is veel aan de strijkstok blijven hangen bij het reclamebureau en het managementbureau van Ali B, maar niet bij Famke. Zij zei gisteren in Jinek: “Ik weet niet eens meer (hoeveel ik ervoor kreeg, red.). Niet eens zo heel veel hoor. Een paar duizend euro? Ja.

‘Domme trut!’

Albert wordt doodmoe van deze influencerdame. “Wat een domme trut is, laat ik dat maar meteen even gezegd hebben. Ik doe niet meer mee met politiek correct zijn! Niemand vindt het natuurlijk een goed idee wat zij aan het doen is, het is echt belachelijk. Zeker als je ziet dat ze ook nog geld gevangen heeft om iets anders te zeggen dan ze nu zegt. Dan ben je natuurlijk helemaal verschrikkelijk bezig.”

Hij kraakte haar volledig af. “Wist jij dat effect dat als je je lippen vergroot, dat je hersenen dan weglopen je lippen in? Ik heb gehoord dat zij geen coronatest moet krijgen, maar een iq-test. Ik snap het ook niet van een Tim Douwsma en van een Thomas Berge. Waar wagen ze zich heen? Wat voor stupiditeit is dit? Is het alleen maar omdat je een paar schnabbels misloopt?

Hierna hou ik erover op. We moeten haar naam ook niet meer gebruiken en boek haar ook niet meer voor schnabbels.”

Foto: SBS Shownieuws

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen