BN’ers gieren om ‘domme’ Famke Louise bij Eva Jinek

Famke Louise heeft met haar optreden in de talkshow van Eva Jinek behoorlijk de tongen losgemaakt. Ze is op social media door de mangel gehaald, ook door BN’ers. Dat is te volgen op onder meer Twitter. Famke is de frontvrouw van de boze corona-BN’ers en zat aan tafel met aantekeningen. “Sorry, maar het is best wel een gevoelig onderwerp waar ik over ga praten en ik weet dat er heel erg veel mensen naar mij kijken, dus ik heb even wat dingetjes opgeschreven. Ik vind ook dat dat gewoon kan.”

Het begon allemaal niet erg overtuigend. “Ten eerste: ik heb superveel respect voor corona in eerste instantie.”

Eva: “Voor corona?

Famke: “Voor het coronavirus, de doden en de zorg en de mensen die dierbaren verloren zijn. Corona bestaat, honderd procent dat corona bestaat. Met deze post had ik sowieso een andere intentie en dat is iets waar ik heel veel aandacht voor wil vragen.”

Eva: “Wat was de intentie?

Famke: “Het gaat gewoon om de maatschappij. We kunnen nu allemaal op een tweede golf zitten wachten, maar weet je wat het is? We leven in een maatschappij waarin mensen niet meer hun ding kunnen doen, bedrijven gaan failliet, de entertainmentbusiness ligt helemaal plat. Veel mensen lijden en ik vind dat het kabinet daar niet genoeg rekening mee houdt.”

Hashtag

Vooral haar gebruik van de hashtag ‘ikdoenietmeermee’ is omstreden. “Blijkbaar moet je dus echt zo’n hashtag gaan gebruiken om in de aandacht te staan.”

Eva: “Wat had je hier dan eerder over gepost met andere hashtags?

Famke: “Ik heb hier nog nooit iets over gepost.”

Eva: “Dan weet je toch niet of een andere hashtag zou werken?

Famke: “Dat weet ik inderdaad niet, maar daarom heb ik meegedaan aan deze en daarom zit ik nu ook hier om mijn verhaal te vertellen.”

BN’ers

Het was allemaal redelijk onsamenhangend, vinden ook veel BN’ers. Een bloemlezing:

Musicalbobo Maurice Wijnen: “Wanneer iemand 5 minuten aan het woord is, geen fatsoenlijke Nederlandse zin weet te formuleren en werkelijk NIETS zegt. Waar ben je mee bezig Famke Louise? Doe iets nuttigs met je bereik.

Balie-baas Youri Albrecht: “Ik vind het getreiter van vrijwel het hele land van #FamkeLouise en die andere paar zogenaamde BN’ers of DJ’s met hun #FreeThePiemel langzamerhand wel klaar. Als iemand op de grond ligt doortrappen is niet normaal.”

Telegraaf-columniste Kitty Herweijer: “Dat ‘in gesprek’ willen blijven gaan met trotse, onderontwikkelde laaggeletterden, echt alsof dat zin heeft. You can’t argue with stupid, leer dat. Alleen het aanpakken van de erbarmelijke staat van ons onderwijs heeft zin om dit te bestrijden.”

Journalist Chris Klomp: “En nu klaar met de kritiek op Famke. Die heeft zich slechts naïef laten misbruiken. Zoek de mensen die op de achtergrond een kwaadwillende agenda draaien.

RTL Nieuws-ster Daniël Verlaan: “Eindstand. Weet niet of Famke nou wel of niet een podium had moeten krijgen. Maar de manier waarop haar vragen werden beantwoord door Gommers – met kennis, respect en empathie – daar mogen we wat meer van hebben in dit land. Trusten.”

Nieuwslezeres Daphne Lammers: “Zoveel bewondering voor de manier waarop Famke Louise in haar waarde werd gelaten door de tafelgasten bij @Jinek ; volgens mij zijn daar duizend punten gescoord voor het draagvlak van de corona-maatregelen.

Televizier-nominatiepakker Tim Hofman: “Ik kijk Jinek en OP1 tegelijk. het is fantastisch.”

Talpa-queen Celine Huijsmans: “Jammer dat Famke Louise niet even écht aangepakt wordt bij #jinek terwijl ze zich overal uit probeert te lullen met haar ‘zorgen om de maatschappij’; niet beseffend dat straks nog veel meer mensen zonder baan zitten als iedereen maar schijt heeft zoals zij.

Alberts ex Winston Gerschtanowitz: “O o o o o o die #Femkelouise bij #jinek. HELP Zo vreselijk DOM en zo gevaarlijk dit soort acties in deze tijd. Bij Eva aan tafel gaan zitten om je punt te willen maken en het dan totaal niet doen omdat je het punt niet kon onthouden. #briefje.

Opiniedraak Jan Roos: “Oh. Ze gaan haar nog even bedanken voor haar achterlijke actie en dom gelul in het programma. Werd ook nog gespaard door Jinek. En toch een totale afgang. Plaatsvervangende schaamte voor allemaal.”

Oud-NOS-coryfee Jack van Gelder: “Het is weer eens wat anders dan een uitzending van “De Slimste Mens”. Plaatsvervangende schaamte. Famke en haar papiertje. Aandoenlijk.

Tv-topper Sander Schimmelpenninck: “Filters, drempels, selectie, hordes & brandende hoepels horen bij elk aspect van het leven, behalve bij meningen. Laat het stoppen.”

VI-vijand Jan Dijkgraaf: “Goed verhaal van Famke Louise. Morgen even een jongere vragen wat ze nou bedoelde.”

Wouke ‘ga toch koken’ van Scherrenburg: “Hartjes voor Gommers die open staat voor frustraties FamkeLouise die zich aan de regels gaat houden en zelfs de hashtag #ikdoenietmeermee gaat veranderen #Jinek.”

‘Dochter van’ Marieke Derksen: “Diederik Gommers is toch wel een voorbeeld. Het fatsoen, de rust, de ratio. Wat heerlijk om te zien.”

RTL-ster Luuk Ikink: “Diederik Gommers. Wat een geweldige vent.”

Voxpop-figuur Roel Maalderink: “Je kan net zo goed een random-woorden-generator uitnodigen.

En tv-kapper Özcan Akyol: “Redelijk verbijsterend (en grappig) hoe dommig Famke Louise is. Tegelijkertijd verontrustend dat kennelijk zoveel tieners haar een inspiratiebron vinden of zo? Ik word oud.

Het fragment:

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen