Wendy maakt doorstart, ‘steelt’ Disq van Robbert

Wendy van Dijk en haar team hebben echt totaal geen kaas gegeten van imagomanagement. Als een tv-ster het érgens van moet hebben is het wel de gunfactor, maar dat lijkt in Nigtevecht echt helemaal níemand te begrijpen. Terwijl ze al genoeg kamp met haar zeer negatieve imago, presteert de SBS 6-presentatrice het nu weer om dag in dag uit negatief in het nieuws te komen met een heel lelijk juridisch geschil. En aan dat geschil met fitnessmaatje Robbert Boekema komt maar geen eind.

Wendy en Robbert hadden beide 50 procent van de aandelen in hun fitnessbedrijf Disq, dat om het door hem bedachte fitnesshulpmiddel draait, maar ze liggen hopeloos overhoop met elkaar. Wendy besloot het faillissement aan te vragen en beslag te leggen op Robberts huis, maar nu is er ineens weer sprake van een doorstart.

Waar het failliete Disq Mobile Gym Nederland eerst nog de merknaam Wendy’s Disq Club gebruikte, gaat het bedrijf nu verder als Wendy’s Club. “Na een periode van verschil van inzicht tussen de bestuurders/aandeelhouders van Disq Mobile Gym Nederland, die helaas moest leiden tot dit faillissement, komt de onderneming hopelijk in rustiger vaarwater“, laat Wendy’s manager, haar broer Mike, weten aan NU.nl.

Robbert is niet betrokken bij het nieuwe bedrijf. “Na uitgebreid te hebben gesproken met beide partijen meent de curator dat met een doorstart in samenwerking met Wendy van Dijk de belangen van crediteuren en werknemers uiteindelijk het best zullen zijn gediend.

Patent

Een bizarre gang van zaken, want Wendy neemt het ledenbestand van zo’n 2.000 mensen die de Disq gebruiken mee. En dat terwijl de Disq helemaal niet haar idee is. Juist om die reden heet Wendy’s Disq Club nu Wendy’s Club. “Om rechtenkwesties uit de weg te gaan“, luidt de reactie bij RTL Z.

Maar kan Wendy dan gewoon aan de haal gaan met Robberts Disq? Leden die een Disq gekocht hebben, kun je volgens de adviseur van Wendy ‘niet verbieden om het product te gebruiken’.

Ook voor promotiedoeleinden zal de Disq weer gebruikt worden, zegt de adviseur. “Er is immers voor betaald. Als je iets gekocht hebt, heb je daar ook de rechten op betaald.

De adviseur doelt erop dat de doorstart wordt mogelijk gemaakt door een investeerder die zich later bekendmaakt. De rol van Wendy blijft hetzelfde: “Het trekken van de kar.”

Robbert boos

Robbert is minder blij met de gang van zaken. “Ik heb het nog maar net gehoord en nog niet eens officieel, maar via via. Ik ben nu met mijn advocaat aan het bellen, want die Disq is van mij. Dat is mijn patent en mijn intellectueel eigendom, dus dat kan ze helemaal niet“, heeft hij laten weten aan Albert Verlinde.

En Wendy via Albert: “Nee, we gaan er gewoon mee door. Er zijn een aantal duizend abonnees, die hebben allemaal die Disq, dus daar gaan we mee door en voor de toekomst gaan we iets nieuws bedenken.”

Hier is het laatste woord nog niet over gezegd.

Lees ook:
Heibel Wendy van Dijk en fitnessmaatje: DISQ failliet (3 juli)
Kinderen in angst: ‘Pakt Wendy van Dijk ons huis af?’ (10 juli)
Tv-collega Radmilo: ‘Wendy van Dijk heeft me genaaid’ (15 juli)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen