Erotische ambities Wendy van Dijk onderdeel Disq-ruzie

De ambities van Wendy van Dijk om het fitnessbedrijf DISQ breder te trekken en ook iets te gaan doen met erotiek hebben ertoe geleid dat er een verschil van inzicht ontstond met haar zakenpartner Robert Broekema. Dat onthult hij aan RTL Nieuws. Door een verschil van inzicht is er een breuk ontstaan tussen Wendy en Robert. Het ergerde hem dat zij allerlei zijwegen in wilde slaan, waaronder erotisch koken: koken met specifieke ingrediënten waardoor je ‘botergeil’ wordt.

Robert had geen zin in al die onzin. “Wendy en haar mensen willen toe naar een breed gezondheidsplatform, van yoga en mindfulness tot psychologen en erotisch koken. Ik wil dat Disq zich blijft richten op de doelgroep; vrouwen die graag sporten, maar weinig tijd hebben.

Je moet de kern van het bedrijf blijven respecteren, vindt Robbert, en die kern is het fitnessapparaat Disq. Het probleem is dat het bedrijf heel succesvol werd, meent hij. “Daardoor gingen steeds meer mensen zich ermee bemoeien. Maar Disq is mijn kindje, en ik wilde niets aan het concept veranderen.”

Het is heel erg zonde, zegt hij. “We gingen als een raket. Het is alsof je met een raceauto 300 kilometer per uur rijdt, en de bijrijder aan het stuur gaat trekken.”

Al met al heeft Wendy nu een doorstart gemaakt zónder Robert, maar Robert wil niet dat Wendy er vandoor gaat met zijn Disq-patent. Dat krijgt dus nog een staartje.

Lees ook:
Heibel Wendy van Dijk en fitnessmaatje: DISQ failliet (3 juli)
Kinderen in angst: ‘Pakt Wendy van Dijk ons huis af?’ (10 juli)
Tv-collega Radmilo: ‘Wendy van Dijk heeft me genaaid’ (15 juli)
Wendy maakt doorstart, ‘steelt’ Disq van Robbert (16 juli)

Foto: Instagram, NPO

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen