Cirkel is rond: Molletjes gaan corona-armen helpen

Nu de Molletjes middenin de coronacrisis tientallen werknemers op straat hebben gezet, is het na de zomer weer tijd voor hun weldoenersgezicht. Uitgerekend Talpa gaat in een nieuw amusementsprogramma mensen helpen die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen, bijvoorbeeld omdat ze hun baan hebben verloren. “Het is heel mooi dat er een programma gaat komen dat mensen helpt om uit een heel moeilijke financiële situatie te komen“, meldde Shownieuws gisteren.

Het Talpa van John de Mol vindt het verschrikkelijk dat er mensen in financiële nood zijn gekomen door corona. “Er zijn heel veel mensen financieel in de problemen geraakt door de lockdown die veroorzaakt werd door het coronavirus. SBS 6 schiet deze mensen te hulp in een gloednieuw programma.”

Anouk Smulders mocht gisteren in Shownieuws de primeur voorlezen. “Mensen die in armoede leven, zijn, zeker in deze crisistijd, ontzettend kwetsbaar”, vertelde ze. “En er komen dus alleen maar meer mensen bij. Vaak zitten ze buiten hun eigen schuld om in diepe problemen. Bijvoorbeeld door ziekte, werkloosheid of een ex die een financiële chaos heeft achtergelaten. De constante vraag hoe ze de eindjes aan elkaar te kunnen knopen zorgt voor veel stress en slapeloze nachten.

Deze mensen kunnen een steuntje in de rug dus heel goed gebruiken. In het nieuwe programma van SBS 6 worden deze gezinnen geholpen. “Vermogende gezinnen gaan hen op een praktische, positieve en vooral structurele manier helpen om hun leven weer op de rit te krijgen. Dus echt hulp voor op de lange termijn! Geen stress en zorgen in de toekomst. Er wordt hen een handvat aangereikt.

Misschien een leuke presentatieklus voor Linda de Mol, die tijdens de coronacrisis vanuit haar kasteel allerlei medewerkers van haar tijdschrift op straat zette. Zij gaf in april immers nog aan dat ze het leuk vindt dat mensen in crisistijd zo hulpbereid zijn.

Hoe het nieuwe programma gaat heten is nog niet bekend. Naar kandidaten hoeft de zender in elk geval niet lang te zoeken.

Lees ook:
Linda de Mol zet medewerkers op straat in coronacrisis (4 april)
Linda de Mol vanuit kasteel: ‘Sorry freelancers’ (4 april)
Linda de Mol: ‘Fijn dat men in crisis zo hulpbereid is’ (5 april)
Linda de Mol eet twintig stukjes sushi: -750 euro (19 april)
Linda de Mol vreest dat vakantie Portugal niet doorgaat (23 april)
Opluchting: Molletjes ondanks corona toch naar Algarve (10 juli)

Foto: SBS

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen