Na Angela nog meer tv-meubilair op vakantie: Luuk weg

Het worden een paar hele stille weken in tv-land, want steeds meer hoofdpersonen van de tv-caroussel gaan met vakantie: na Angela de Jong neemt ook Luuk Ikink wekenlang de benen. Dat gaf hij gisteren aan in zijn voorlopig laatste RTL Boulevard. Luuk is één van de weinige tv-sterren die zó plichtsgetrouw aan een programma verbonden is: hij is bijna nooit op vakantie en neemt zelden een snipperdag. Eigenlijk is Luuk er gewoon elke dag, als het tv-meubilair van RTL. Maar nu dus even niet.

De reden dat Luuk zo vaak op televisie is, is omdat hij helemaal niet van reizen houdt. “Ik ben helemaal geen reiziger. Ik hou er helemaal niet van. Vakantie, prima, maar niet te vaak en al helemaal niet ver weg“, zei hij een paar jaar geleden.

Van warme landen gruwelt Luuk. Toen er precies een jaar geleden een hittegolf was in Nederland, kwam hij de deur niet meer uit. “Nou, 37 graden, nee, daar kan ik absoluut niet tegen.

Net als zijn Soestse dorpsgenoot Wilfred Genee viert Luuk dit jaar vakantie in eigen huis. Hij heeft geen zin om naar een land te gaan waar je op straat een mondkapje op moet.

Luuk: “Ik zou er gewoon geen zin in hebben. Dan moet je dadelijk misschien weer met een mondkapje lopen in land A en met allerlei andere regels. Ik heb er gewoon geen zin in.

Gelukkig heeft Luuk een fijne achtertuin en een mooi gezin. De tv-kijker ziet hem eind augustus weer opduiken in RTL Boulevard.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen