Schreef Kasem ook Taghi’s brief aan Peter R. de Vries?

Geplaatst op ma 01 jun 2020 om 9:00

De liefdesverklaring die Ridouan Taghi vorig jaar schreef aan Peter R. de Vries komt in een ander daglicht te staan nu zijn zakenpartner Khalid Kasem is gelinkt aan de topcrimineel. Het leek er een jaar geleden op dat De Vries op Taghi’s dodenlijst stond, maar vanuit het niets – de misdaadjournalist wilde niets over de bron zeggen – kwam de topcrimineel met een verklaring, waarin hij aangaf ‘100.000 procent’ niets tegen hem te hebben en zelfs jarenlang fan van hem te zijn geweest.

Het was een merkwaardige brief met ‘enige romantiek’, hield Jeroen Pauw hem vorig jaar voor. De Vries toen: “Ha ha. Ja, dat vond ik ook wel, ja. Ik vond het ook wel grappig om te lezen. Die man is ook niet zo oud en toen zag ik ook wel voor me dat hij als jonge jongen vaak geboeid naar mijn uitzendingen heeft zitten kijken.

Hoe kwam hij aan de brief? “Ik kan er niet te veel over zeggen, maar er zijn derden bij betrokken en ik heb hen moeten beloven dat ik daar geen mededelingen over zou doen. Die belofte heb ik gedaan en daar houd ik me nu aan.

Het zal er achter de schermen van de Boulevard-redactie niet gezelliger op worden, want John van den Heuvel vraagt zich in De Telegraaf nu openlijk af of Peter R. die brief niet gewoon via Kasem gekregen heeft. Het AD heeft onthuld dat Kasem vroeger in de klas zat met Taghi en politie-informatie aan hem zou hebben gelekt.

John: “Werd Khalid Kasem geframed of verrichtte hij werkelijk hand- en spandiensten voor Taghi? Redigeerde hij namens Taghi bijvoorbeeld ook het keurige schrijven aan Peter R. de Vries, waarin de beroepscrimineel aangaf dat De Vries zich geen zorgen hoefde te maken over zijn veiligheid? Politie en OM zijn ervan overtuigd dat Taghi dit epistel niet zelf schreef.

Vlak voordat Kasem vrijdag gelinkt werd aan Taghi, stapte Peter R. op als algemeen directeur van hun advocatenkantoor. Volgens de misdaadjournalist was dat toeval, maar John twijfelt daarover: “Heeft het vertrek van De Vries bij het advocatenkantoor van zijn zoon eigenlijk met het in opspraak raken van Kasem te maken?

Pittig

John vraagt zich het allemaal af in een Telegraaf-artikel met de vraag: ‘Was Khalid Kasem de ’spion’ van Ridouan Taghi?’

Gisteren vroeg Rick Brandsteder in RTL Boulevard aan John: “Jullie gaan eigenlijk nog verder dan het AD en stellen zelfs de vraag of Kasem een spion was van Taghi. Dat is pittig.”

John: “Ja, een spion… In ieder geval iemand die informatie van onderzoeken zou hebben doorgespeeld aan Taghi. Dat is dan de verdenking die bij politie en het OM leeft. Dat is nu iets wat als een hete aardappel op de bordjes van heel veel mensen ligt. Is deze advocaat ter goeder trouw of heeft hij toch buiten de lijntjes gekleurd? Wat hij heeft gedaan, als dat het geval zou zijn, dan is dat wel een groot vergrijp.”

Er is heel veel reuring en gedoe nu. Het bevestigt een beetje het beeld dat politie en justitie al langer hebben dat advocaten soms gewoon hand- en spandiensten verlenen aan criminelen.”

Wordt Kasems naam gezuiverd? “Dit is heel lastig en zeker als het op zo’n manier naar buiten komt. Als het echt door politie en OM gelekt zou zijn met deze bedoeling, dan is het heel kwalijk. Je kunt je hier eigenlijk heel lastig tegen te verweren. Het blijft nog wel even aan hem kleven.”

Lees ook:
RTL 4 zendt vanavond boodschap Ridouan Taghi uit (15 mei 2019)
Peter R. de Vries toch niet op dodenlijst: ‘Had al twijfels’ (16 mei 2019)
John ergert zich aan boodschap topcrimineel aan Peter (16 mei 2019)
Peter R. niet bang dat Taghi hem alsnog wil doden (25 september 2019)
Peter R. de Vries sluit interview met Taghi niet uit (20 december 2019)
Peter R. na vele mislukkingen weg bij advocatenkantoor (29 mei 2020)
Vries verlaat zinkend schip: collega Kasem in opspraak (30 mei 2020)

Foto: RTL
43 Reacties op “Schreef Kasem ook Taghi’s brief aan Peter R. de Vries?”


 1. HUGO

  Natuurlijk was hij dat.

 2. MERS Pardoel

  Peter Ridouan de Vries

 3. Huismaker

  Zo zie je maar hoe alles met elkaar verweven is. Ons-kent-ons.

 4. Viola

  Ik denk dat die brief inderdaad via Kasem kwam, dat kan haast niet anders. De bende van Taghi waren de jeugdvrienden van Kasem. De Badboys uit Nieuwegein.Aangezien ze elkaar allemaal kennen , broertjes, neefjes moet Kasem wel van die brief geweten hebben.

  Peter’s arrogantie is nu zijn ondergang.

 5. Ralf

  Kasem zal voor altijd gezien worden als het sledje van Taghi

 6. MERS Pardoel

  Ralf, het is sleTje. Met de T van Taghi.

 7. Tycho Graagnat

  ‘ Oh dat doe ik wel even’
  Maten onder elkaar, zijn er om te helpen.
  ‘ Al draagt de aap een gouden ring, het is en bijft een lelijk ding.

 8. Anne

  Peter R dus vuistdiep in de mocromaffia.

  Ik kan een glimlach niet onderdrukken

 9. Stefan

  Maar de vraag is wie gaat Peter r de vries nu keihard interviewen met dit verhaal.

 10. Anne

  Stefan, ik zie maar één kandidaat: Sven

  De linkse muliticulti NPO zal nooit doorpakken in dit dossier

 11. Stefan

  Ja denk ook wel Sven, maar zal dan moeten gebeuren aan tafel bij Beau. Lijkt mij niet dat ze hier te lang mee kunnen blijven lopen. Ook wel goed dat John dit heeft geschreven

 12. Ben

  Die arme Royce. hij kan nu voor de tweede keer in één week een nieuw naambordje voor het kantoor bestellen.

 13. Sender

  BNNVARA en de eventuele andere omroepen die nog volgen zouden eens goed moeten nadenken over hoe verder. Want zo kan dat niet, dat moge duidelijk zijn.
  De omroepen willen zo graag een gemiddelde van onze samenleving aan het woord laten en laten zien. Alleen zie je dat keer op keer mislukken met randfiguren als deze.
  Dus welke kant gaan we op, Shula?

 14. Marloes

  En wat natuurlijk misschien zo kan zijn dat deze gozer bij het bureau zit van leger r de vries om zo veel nieuws te horen die hij weer door kon zetten

 15. Dries Roel Vink

  Taghi zat vroeger ‘geboeid’ te kijken naar Peter (lazer op met die achterlijke R) zijn programma’s … Goeie humor voor een centenbak ;-)

 16. Viola

  Heeft Peter z’n aandelen verkocht????Zo ja, wanneer?
  Met welke verklaring gaat Peter komen?
  Ik zie hier de grote val van Peter de Vries aankomen.Waarschijnlijk komt er meer boven water nu.Hoogmoed komt voor de val.

 17. Tsja

  Hopenlijk stoppen redacties eens Peter uit te nodigen voor programma’s. De man is een leugenaar die zich met criminelen inlaat. Net zoals die eppo die hij inhuurde om Joran van der Sloot een bekentenis te ontlokken.

 18. teuntje

  Dit zaakje stinkt heel erg hoop dat die de Vries niet meer op TV komt

 19. Annoniemus

  Peter R de Vries is niet geloofwaardig meer , niet objectief en kan normaliter niet meer op TV verschijnen , het is te hopen dat hij dat zelf ook snapt deze narcist !

 20. Beau ter Ham

  Peter Rrrr de Vries komt in een week in een compleet ander daglicht te staan en dat is bij deze man niet zo verwonderlijk want hoogmoed komt voor de val.

 21. Hermann Boring

  Valt er toch nog wat te lachen voor Holleeder.

 22. Erik

  Gaat niet gebeuren.
  Peter r(at) te vies komt overal mee weg.
  Onvoorstelbaar dat die arrogante zak nog steeds zo populair is bij mensen die hem alleen kennen van zijn succes als misdaadverslaggever die toen idd best mooie dingen liet zien.

 23. Woeste Willem

  Pief Paf Poef, Peterrrr is een Boef 😜

 24. Luc

  Ha ha zie je wel Steve Brown had wel gelijk.

 25. Geert

  Die rat vd Vries heeft nog een dikkere plaat voor zijn R kop dan een olifant voor zijn knieën heeft

  Nu heeft die arrogante galbak wat, de meeste mensen kotsen van die vent, nu is te hopen dat het zooitje bij RTL het ook in gaat zien.

 26. Deepstate

  Boven en onderwereld loopt door elkaar heen what’s new?
  Zonder criminelen geen advocaten.

 27. Gerda

  Peter heeft de onderwereld nooit geschuwd. Hij stond het hardst te huilen bij de dood van v Houten..Wat een mafkees…

 28. Pablo ijscobar the first

  De naam van peter is besmeurd met een ongelovige dikke laag drek wat niet meer te verwijderen is. Tja, de tijd is gekomen ook voor peter om met zijn staart tussen zijn benen de kuierlatten te nemen. Als de Mol slim zou zijn en waarom niet, is dit een reden om het kontrakt met peter te ontbinden eventueel onder de smoes corona.
  Overige programma’s welke peter eventueel zou maken , zijn achterhaald en ingehaald door oa misdaadcollege etc. En John van de heuvel kan eindelijk zijn opponent neer sabelen. Niet dat John beter isdan peter maar John zit nog niet zo vuistdiep in de kliek waar peter in zit. Word vervolgd

 29. Ronald

  In deze rare tijden lijkt werkelijk alles in sneltreinvaart aan het licht te komen.

 30. anoniem

  als Kasem

  heeft gelekt

  nederland betaal dan een enkel reis voor hem naar zijn vader land

  hij heeft de trots van Nederland heel erg beschadigt

  mag nooit nooit nooit meer voor wie dan ook in Nederland werken

  heeft zijn afkomst/vaderland oooooookkkkkk ook beledigd.

  o mijn dog ik schaam me

 31. Alexander-Willem

  Was bij heel veel mensen al lang bekend dat peter nooit zuiver op de graat is geweest,doet alles alleen voor geld en nog meer om zijn ziekelijke narcisme te voeden .
  Hij kwam er heel lang mee weg maar ging echt in de fout toen hij iedereen de les begon te lezen bv Sonja Barend.
  Petertje was zo de weg kwijt dat hij simpelweg vergat dat hoogmoed voor de val komt.
  De beer is nu los,de geest is uit de fles en de ondergang van petertje is ingezet !

 32. Herrie

  Wat jammer, de man die lauter positief commentaar geeft , die nooit uit de hoogte doet of andere mensen de les leest wordt van een liefdesrelatie met Thagi beschuldigd …. je verwacht het niet van zo’n innemende man die nooit arrogant doet.

 33. @Ronald

  Dit is de eindtijd.
  Einde van alle schurken.

 34. John de Don

  O shit, ook het einde van mijn carrière dus.

 35. HBaz

  De ene misdaadverslaggever die de andere probeert de nek om te draaien. Lekker stelletje!

 36. Matthijs

  Marokkanen en meel in de mond. Je verwacht het niet hè … 🤮

 37. Fidan

  Onschuldig tot het tegendeel is bewezen stommelingen

 38. Jan Lol

  BNN/VARA wilde die mafkees DWWWDWDDWDWDWDWWD laten presenteren, hoe gek kan je wezen.
  De LinkseMAFIA zit overal!!!

 39. Peter de Vrieskist

  De grootste van allemaal,denkt dat hij God is,schuift overal aan en kruipt overal binnen als het maar geld oplevert ,vuile laailichter

 40. Ap

  Die P.de Vries ,heeft een bunker voor z,n kop,iedereen kotst hem uit,wie was er vanavond bij boulevard,die rat van een de Vries,hij kent echt geen schaamte,wat een walgelijk figuur,ik hoop dat hij goed aangepakt zal worden,maar dat heeft P.v/d Vorst niet door,ik zapp als de Vries weer op tv komt,naar een ander net.

 41. Dirk

  Wist iedereen al.

 42. Dirk

  P.r.de Vries is het ultieme voorbeeld van iemand die met de bovenwereld verweven is met de onderwereld.

  Dom van de AIVD en politie/justitie dat ze hier ingetrapt zijn.

 43. A. Tempelman

  Peter heeft al veel te lang te veel petten op.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.