Vries verlaat zinkend schip: collega Kasem in opspraak

Geplaatst op za 30 mei 2020 om 8:05

Enkele uren nadat Peter R. de Vries vrijdagmiddag na 2,5 jaar zijn vertrek aankondigde als algemeen directeur van het advocatenkantoor De Vries & Kasem, raakte partner Khalid Kasem ernstig in opspraak. Via het AD is uitgelekt dat politie en justitie ervan overtuigd zijn dat Kasem in 2015 politie-informatie heeft gelekt aan de criminele organisatie van Ridouan Taghi. Is dit de reden waarom De Vries is opgestapt? Hij ontkende het vrijdagavond met klem in zijn eigen RTL Boulevard.

De Vries: “Dat is toevallig. Ik ben volkomen overrompeld door dit bericht vandaag. Mijn vertrek – en dan weten genoeg mensen, ook bij Boulevard – zat in de pen. Dat zijn twee dingen die daar niet mee te maken hebben.

Waarom stopt hij er dan mee? Tweeënhalf jaar is niet zo lang. “Nee, maar ik heb ook niet meer het eeuwige leven natuurlijk. Ik ben geen 23 meer en ik heb het 2,5 jaar gedaan. Dat kantoor staat en het floreert. Het is tijd voor andere dingen. Ik wil mijn handen een beetje vrij hebben en dat kon niet. Het ging erom om het op te starten en een leuke periode met mijn zoon samen te werken. Dat is gebeurd, maar goed: er zijn nog meer dingen in het leven ook.”

Wat vindt hij van de beschuldigingen aan het adres van zijn collega Kasem? “Het is natuurlijk een ernstige aantijging, maar als politie en Justitie daar werkelijk van overtuigd zijn, dan zou ik zeggen: ‘Maak er een zaak van.’ Maar dat is dus vijf jaar lang niet gebeurd. Dan vraag ik me af: wat ontbreekt er nog? Dan zijn ze kennelijk niet zo zeker van hun zaak.”

Kasem ontkent alle beschuldigingen. De Vries: “Dan rest er niets anders dan dit heel goed uit te zoeken, want dit zijn natuurlijk wel aantijgingen die een advocaat schade kunnen berokkenen. Als het niet zo is dan moet het rechtgezet worden en als politie en Justitie daar feiten over hebben, dan zou ik zeggen: maak er een zaak van.”

Overigens lijkt De Vries volgende week nog met een nieuwtje te komen. In De Telegraaf zegt hij: “Over het waarom van mijn terugtreden als directeur geef ik volgende week uitleg.”

Foto: RTL
55 Reacties op “Vries verlaat zinkend schip: collega Kasem in opspraak”


 1. Gerda

  “Dat is toevallig. Ik ben volkomen overrompeld door dit bericht vandaag. Mijn vertrek – en dan weten genoeg mensen, ook bij Boulevard – zat in de pen. Dat zijn twee dingen die daar niet mee te maken hebben.”

  Het is wel toevallig Peter de Vries. Maar het gaat je goed. Ik kijk graag naar je op tv. 😚

 2. HUGO

  Toeval? Lieg niet meneer PrdV.

  Je laat je zoon achter met een crimineel.

  Was de brief van een paar jaar geleden zeker geschreven door Kasem.

 3. Naief

  Gut, een Marokkaan die niet loyaal blijkt aan Nederland, wat een verrassing!

 4. Mark2

  @naief : wat een sukkel! Altijd makkelijk om zo een opmerking te plaatsen. De mensen die dit zeggen staan vaak wel zelf redelijk onderaan de ladder.. Jammer maar waar! Succes met je fitten op onderen om je eigen onkunde te verbloemen.

 5. Mark2

  Als de vries dit niet wist is hij zijn scherpte kwijt… geloof er dus geen ene moer van

 6. Ad

  HUGO
  za 30 mei 2020 om 8:12

  Jij weet nergens iets van af! Je laat je weer volledige leiden door het feit dat De Vries bij RTL werkt… Sneu…

 7. Beau ter Ham

  Minachting voor het volk.

 8. Mesak

  Donderdag was er al berichtgeving in het NRC over deze zaak. Toen werd Kasem nog niet genoemd maar de goede verstaander wist al genoeg. Een dag later kondigt Peter vertrek aan.
  En Peter weet zelf ook dat een onderzoek zomaar 5 jaar kan duren en dan zeggen.
  “Het is natuurlijk een ernstige aantijging, maar als politie en Justitie daar werkelijk van overtuigd zijn, dan zou ik zeggen: ‘Maak er een zaak van.’ Maar dat is dus vijf jaar lang niet gebeurd. Dan vraag ik me af: wat ontbreekt er nog? Dan zijn ze kennelijk niet zo zeker van hun zaak.”
  Dat is een zwaktebod en een non argument ineen.

 9. G.ossip

  1 +1=2 Natuurlijk wil Peter niet gelinkt worden aan deze zaak,dan kan hij zijn snabbels wel op zijn buik schrijven,deze man moet sowieso weg van welk programma dan ook.

 10. Geronimo

  Laat hij nou echt zijn zoon in de steek? Ander dingetje: wie noemt zijn kind nou Royce?

 11. GrijzePilion

  Wat een huichelaar

 12. Sjors van Kempen

  Peter heult met het Midden-Oosten en minacht alle wat Nederlands is.
  Nu ook nog z’n zoon laten verzuipen in de ellende en zelf z’n hachje redden.
  Leuk, zo’n vader.

 13. Chelsey

  Ja jochie, je hebt altijd al een te grote bek gehad maar nu ben je toch echt aan de beurt. Je ontsprong iedere keer weer de dans en dacht ermee weg te komen doordat je zo goed gebekt was. Je kan nu praten als brugman, dat zal nu echter niets kunnen uitmaken want je zal door het slijk gaan!

 14. ikweethetbeter

  Hij is toch geen advocaat ,ik heb het nooit begrepen dat hij daar directeur was !!!!
  En hij is een slechte adviseur van de politie !!!!!

 15. Jantien Visser

  Zou die zelfingenomen Peter R. nu echt denken dat wij die smoesjes geloven. Hij heeft echt wel de benen genomen vanwege deze beschuldigingen. Voordat het door kranten naar buiten wordt gebracht is er intern al van alles gaande.
  Maar ik kan hem wel snappen. Ik was ook opgestapt. Anders was in elke berichtgeving over deze zaak toch zijdelings altijd zijn naam langsgekomen. En ja, dan kan Peter R. zijn tv-klusjes wel vergeten. En dat het kantoor van zijn zoon nu ‘staat en floreert’? Dat mag ie hopen voor zijn zoon.

 16. Kuis

  Zoals Peter zelf zou zeggen: Waar rook is…

 17. Maarten F.

  Als je goed leest zie je dat die advocaat helemaal niet ontkend, hij legt de nadruk en beperking op “in die periode”.

 18. Zomaar

  Nu snap ik het beter waarom Peter te horen kreeg dat hij niet op hun lijstje stond.

 19. Dries Roel Vink

  Voorkennis, Petertje?
  Wel erg toevallig voor een centenbak die altijd alles zegt te weten …
  En eh … lazer op met die achterlijke.

 20. Curryworst

  Zou Petertje dan nooit geweten hebben dat Khalid Kasem en Ridouan Taghi ooit klasgenootjes waren?

 21. Dries Roel Vink

  @Mark 2
  Wat een domme landverrader ben jij. Sorry hoor, maar je leeft echtvonder een steen als jij nog steeds denkt dat de Marokkaantjes loyaal aan NL zijn. Zegt heel veel meer over jou (linkse en achterhaalde) denkbeelden dan over @naief

 22. Pies Drol Vink

  Door iedereen te pas en te onpas uit te maken voor landverrader maak je jezelf erg geloofwaardig. Ga zo door.

 23. Xavier

  Voor zijn vader was de Vries wel bereid te manipuleren maar voor zijn zoon kennelijk niet. We zullen het volgende week wel horen.

 24. Marc

  Lees Briefje van Jan van vandaag.

  Haarscherp!

 25. Witmang

  Inderdaad: lees briefje van Jan!

 26. Matthijs

  De vermoorde onschuld Peter R de Vries.

  Marokkanen en hun loyaliteit aan het Westen. NOT !

  Oververtegenwoordigd bij justitie …. (cijfers SCP)

  En maar blijven bagatelliseren.

  Hoe lul je je hier nou uit Peter ?

 27. JasperV

  De Vries heeft nog een week nodig om een goeie smoes te verzinnen, klinkt niet erg geloofwaardig!

 28. Viola

  De ondergang van de Vries advocatenkantoor. Alleen maar negatief in het nieuws geweest.
  Peter heeft te hoog gegrepen en met de verkeerde mensen.Ik zou nu maar met pensioen gaan.Royce een strandtent in Spanje en niet meer in de openbaarheid.

 29. e

  Jaja. Echt geloofwaardig hoor. Alsof heel Nederland deze man niet al lang doorheeft. Hijzelf is de enige die in hem geloofd. Waarom op tv, deze domme boon. Waarom in godsnaam. Is het dan nooit is een keer genoeg ??!!

 30. Simon Dekker

  Peter R. de Vries is een leugenaar. Als ie over een paar jaar dood is komt het in één keer naar buiten, Jimmy Savile-style, dat mensen het al wisten. Smeerlap.

 31. Hatsevlats

  Het verbaast mij niks dat deze beroeps crimineel de dans weer ontspringt en zijn handen in onschuld wil wassen er heeft altijd een zweem van criminaliteit om hem heen gehangen kijk intevieuw met sven
  Kokkelman op youtube en zijn zure gedrag als hij geen gelijk krijgt

 32. Arie

  Tja, voor mij zal dit het einde betekenen van de overkill van meneer de Vries in optredens is vele talkshow, tv programma’s etc. Met zijn tegeltjes wijsheid.
  Gemiddeld kwam deze meneer, vaak met zijn ongenuanceerde verhalen , zo’n 3 á 4x per week op Tv zijn contributie ad 2500 euro per keer ophalen.
  Daar komt nu hoop ik een einde aan. Zijn indianen verhalen en zijn salon socialisme zijn we inmiddels nu wel zat.
  Als een rat verliet hij een zinkende schip van zijn advocaten b.v.
  Daaag P… R…

 33. Nick

  Onzin! Marokkanen doen zulke dingen niet hoor!

 34. Fred O

  Arie, waarom weer dezelfde tekst?

 35. J. Bloemheuvel

  Een echte leider verlaat een zinkend schip
  niet maar probeert het re redden.
  Maar dan heb ik het over een “echte
  leider”.

 36. J. Bloemheuvel

  Jasper.
  St. Petrus klinkt, althans in mijn oren,
  NOOIT geloofwaardig,

 37. Jan Lol

  de mocromafia is overal……

 38. Yogi bear

  Zelfgenoegzaamheid = ondergang!

 39. HUGO

  Khalid Kasem was beoogd presentator opvolger DWDD, zaak Taghi maakt daar einde aan

  Advocaat Khalid Kasem was topkandidaat om Matthijs van Nieuwkerk op te volgen als presentator van ‘het nieuwe De Wereld Draait Door’. Het gisteren verschenen nieuws over de raadsman op deze website, maakt daar plotseling een eind aan. Dat bevestigt omroep BNNVara aan deze site.

  Bron AD

 40. Ton

  Petertje de Vries. De meest irritante betweter van Nederland. Heeft nog nooit iets gepresteerd. Werpt zich op als belangenbehartiger van families van slachtoffers alleen maar om in het nieuws te blijven.Wat een achterlijke sukkel. Ga met pensioen en verlos Nederland van je verschijning.

 41. Patty poept op Tafel

  Die journalisjes worden ook maar gestuurd om in de prut te roeren. Ze plaatsen niks zonder wederhoor, dus na het zoveelste telefoontje nadat nrc parool en Ad al hadden gebeld nam peter de kuierlatte en kneep er vantussen.
  Gegokt en verloren zoals met héél zijn kansloze carrière van de laatste paar jaren ik hoop dat hij nog een boek schrijft om op het toilet te lezen.

 42. Bert van den Brink

  Het is hoog tijd dat meneer de Vries ook van de tv verdwijnt, ik heb genoeg van zijn arrogantie en zijn manier van reageren op andere mensen.

 43. Angeltje

  Het is en blijft een bedrieger die P. R, de Vries,..de waarheid komt vroeg of laat altijd boven drijven de Vries.
  Ik hoop dat je gelijk nergens meer op de tv te zien zal zijn.

 44. Roos

  Advocaat Khalid Kasem was topkandidaat om Matthijs van Nieuwkerk op te volgen als presentator van ‘het nieuwe De Wereld Draait Door’. Het gisteren verschenen nieuws over de raadsman op deze website, maakt daar plotseling een eind aan. (AD)

 45. HBaz

  @Roos; dat nieuws moet eerst nog bewezen worden. Lukrake beschuldigingen kunnen iedere carrière om zeep helpen. Het OM maakt zich hier belachelijk mee.

 46. J. Bloemheuvel

  Wij waren een tijdje terug in een dolfinarium
  en toen dachten wij deze trieste figuur te
  zien.
  Maar na goed kijken bleek het een andere kwal te zijn.
  Was ook niet erg slim van ons want dexe
  kwal kwam juist heel goed op ons over.

 47. Elise

  Dat ze prdv nog serieus nemen. Een gladde Marokkanenpijper is het.

 48. J. Bloemheuvel

  Simon Dekker:
  Over een paar jaar?
  Zijn imago als misdaadjournalistje is al jaren
  in het hiernamaals en dan geniet ik ervan dat
  hij, Peter R. de V., dit op deze aardkloot zo
  lang mogelijk zal moeten beleven.
  Totale afgang.

 49. Ger

  Peertje peertje wat een huichelaar. Oh , dat is Petertje. Wat een niets nut. Trapt geen deuk in een pakje boter. En die ander , een advocaatje, eentje die betrouwbaar is!!!!!!! Een wolf in een schapenvacht. Klasgenootje!!!!! Leuk geprobeerd. Beiden onbetrouwbaar.

 50. Meesteres Elvira

  Op de knietjes met de wang op de grond. en de kont omhoog, zo zie ik Petertje graag.
  Een flink pak rammel heeft Petertje dagelijks nodig. Zweep, mattenklopper, pollepel, alles heb ik bij de hand.
  Peter krijgt graag een pak slaag van Meesteres Elvira, en als Peter het beter weet dan Meesteres Elvira, dan krijgt hij flink wat extra klappen.
  Peter weet het graag beter dan Meesteres Elvira, want dan wordt hij langdurig onder handen genomen door Meesteres Elvira.
  Petertje Beterwetertje noem ik hem dan altijd.

 51. Irene van Ballegoijen

  Als je voor een florerend bedrijf runt dan gaan je niet weg. De combinatie met al die praatprogramma’s was ideaal voor de praktijk. Dan kon hij de case nooit toelichten en de opinie beïnvloeden.Dit is ook minachting voor de kijker dat hij nu vertrekt. Kijkers zijn niet dom. Timing is belabberd.

 52. Westerneng

  Legertje de CRIMINEEL is er natuurlijk uitgeschopt na ze zakken te hebben gevuld en de zaak BESTOLEN🤣🤣🤣🤣🤣

 53. Bart Creemers

  Peter de Vries, de R the s voor Reutel
  Verslaafd aan zijn gelijk,
  Verslaafd aan heel veel geld, noemt zich links maar leeft nog erger rechts
  Verslaafd aan applaus
  Verslaafd aan aandacht
  Verslaafd aan spiegels
  Verslaafd aan criminaliteit
  Verslaafd aan ontkenning
  Verslaafd aan beter weten
  Verslaafd aan een bloem: Narcis(t)

 54. Peter

  Nee ik reageer niet meer behalve deze dan ik schrijf en het verdwijnt weer beetje hypocriet ba ba

 55. Herrie

  De Vries is al jaren vriendjes met top criminelen, bij Sam klepper was ie zelfs op de begrafenis (vandaar ook z’n persoonlijke vete tegen Holleeder).
  Hier kijkt niemand dus van op , en meteen met z’n staart tussen de radicaal linkse beentjes opstappen … Het typeert het maffia maatje Peter rukker de Vries.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.