Vries verlaat zinkend schip: collega Kasem in opspraak

Enkele uren nadat Peter R. de Vries vrijdagmiddag na 2,5 jaar zijn vertrek aankondigde als algemeen directeur van het advocatenkantoor De Vries & Kasem, raakte partner Khalid Kasem ernstig in opspraak. Via het AD is uitgelekt dat politie en justitie ervan overtuigd zijn dat Kasem in 2015 politie-informatie heeft gelekt aan de criminele organisatie van Ridouan Taghi. Is dit de reden waarom De Vries is opgestapt? Hij ontkende het vrijdagavond met klem in zijn eigen RTL Boulevard.

De Vries: “Dat is toevallig. Ik ben volkomen overrompeld door dit bericht vandaag. Mijn vertrek – en dan weten genoeg mensen, ook bij Boulevard – zat in de pen. Dat zijn twee dingen die daar niet mee te maken hebben.

Waarom stopt hij er dan mee? Tweeënhalf jaar is niet zo lang. “Nee, maar ik heb ook niet meer het eeuwige leven natuurlijk. Ik ben geen 23 meer en ik heb het 2,5 jaar gedaan. Dat kantoor staat en het floreert. Het is tijd voor andere dingen. Ik wil mijn handen een beetje vrij hebben en dat kon niet. Het ging erom om het op te starten en een leuke periode met mijn zoon samen te werken. Dat is gebeurd, maar goed: er zijn nog meer dingen in het leven ook.”

Wat vindt hij van de beschuldigingen aan het adres van zijn collega Kasem? “Het is natuurlijk een ernstige aantijging, maar als politie en Justitie daar werkelijk van overtuigd zijn, dan zou ik zeggen: ‘Maak er een zaak van.’ Maar dat is dus vijf jaar lang niet gebeurd. Dan vraag ik me af: wat ontbreekt er nog? Dan zijn ze kennelijk niet zo zeker van hun zaak.”

Kasem ontkent alle beschuldigingen. De Vries: “Dan rest er niets anders dan dit heel goed uit te zoeken, want dit zijn natuurlijk wel aantijgingen die een advocaat schade kunnen berokkenen. Als het niet zo is dan moet het rechtgezet worden en als politie en Justitie daar feiten over hebben, dan zou ik zeggen: maak er een zaak van.”

Overigens lijkt De Vries volgende week nog met een nieuwtje te komen. In De Telegraaf zegt hij: “Over het waarom van mijn terugtreden als directeur geef ik volgende week uitleg.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen