Peter R. niet bang dat Taghi hem alsnog wil doden

Peter R. de Vries is niet bang dat Ridouan Taghi hem alsnog wil vermoorden, nu hij wordt verdacht van de meedogenloze liquidatie van advocaat Derk Wiersum. “Het is niet zo dat ik me nu onveiliger voel“, zei hij gisterenavond in Beau. De politie liet De Vries in de lente weten dat hij op de dodenlijst van Taghi staat, maar toen de journalist dat naar buiten bracht, kreeg hij een brief van ’s lands meest gezochte crimineel. Taghi gaf aan altijd fan te zijn geweest van De Vries.

Door die brief voelt De Vries zich redelijk veilig. “Tot mijn eigen verbazing kreeg ik toen inderdaad deze brief van Taghi. Dat is heel bijzonder, omdat je je moet realiseren dat dit de meest gezochte crimineel van Nederland is. Elke kick die hij geeft kan tot zijn opsporing leiden“, zegt hij.

De Vries gaat ervan uit dat Taghi het meent. “Ik moet je zeggen: het feit dat hij de moeite nam om dat tegen te spreken, heeft mij wel het gevoel gegeven: oké, daar hecht ik wel waarde aan. Dat klinkt misschien gek.”

Toch kun je het nooit zeker weten, aldus de tv-ster. “Natuurlijk laat ik me ook uit over deze zaak en in niet mis te verstane bewoordingen soms ook, dus wie weet kan ik zomaar zijn toorn weer oproepen. Ik heb er bijvoorbeeld voor gepleit om mensen die huurmoorden plegen levenslang moeten krijgen.

Wordt hij nu beveiligd? “Ik zeg nooit iets over mijn eigen situatie. Ik wil wat dat betreft ook geen slapende honden wakker maken, maar ik voel mezelf niet onveilig.

Maar ik zal je één ding vertellen, Beau. Het kan lang duren en het zal waarschijnlijk ook lang duren, maar we krijgen hem te pakken.”

Lees ook:
Peter R. de Vries toch niet op dodenlijst: ‘Had al twijfels’ (16 mei)
John ergert zich aan boodschap topcrimineel aan Peter (16 mei)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen