NPO-najaar niet in gevaar door crisis: ‘Zorgen over 2021’

Het najaarsschema van de NPO is niet in gevaar door de effecten van de coronacrisis. Wel zijn er enige zorgen over de programmering in 2021. Dat heeft tv-directeur Frans Klein van de publieke omroep gezegd in een online interview met Harm Edens. De NPO lijkt te floreren tijdens deze heftige gezondheidscrisis. “Volgens mij gaat het goed omdat er ondanks de verdrietige en pijnlijke tijd waarin we leven de NPO echt kan laten zien wat het waard is“, zegt de programmadirecteur.

Klein is trots op de NPO. “Juist in tijden van crisis kunnen we mensen goed informeren en ook ontspanning bieden in tijden van veel stress.”

Maar hoe moet dat straks in het najaar? “Over het najaar maak ik me geen grote zorgen. Het is vaak al geproduceerd, ook fictie, dus daar zijn de zorgen niet zo groot. De zorgen zijn eerder richting 2021.”

De 2021-programmering kan nog wel eens gevaar gaan lopen, aldus Klein. “Als de maatregelen heel restrictief blijven, dan kunnen we bepaalde producties niet maken. In de dramasfeer, maar ook in de sfeer van groot amusement, voor zo ver we dat nog hebben. Dat is ingewikkeld.”

Hitshows als Heel Holland Bakt kunnen deze zomer gewoon worden gedraaid, omdat daar geen publiek bij aanwezig is.

Foto: NPO, Michel Schnater

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen