John ergert zich aan boodschap topcrimineel aan Peter

Geplaatst op do 16 mei 2019 om 9:40

John van den Heuvel ergert zich aan de persoonlijke boodschap die topcrimineel Ridouan Taghi heeft gegeven aan Peter R. de Vries. Dat laat hij blijken in een reactie aan RTL Boulevard. Taghi heeft De Vries laten weten dat hij níet op zijn dodenlijst staat en dat hij hem ‘100.000 procent’ niets aan wil doen. “Ik ben blij voor Peter dat de vermeende dreiging in zijn richting wordt weersproken in deze verklaring. Tegelijkertijd roept de reactie van deze verdachte vragen op“, zegt Van den Heuvel.

Bijvoorbeeld de vraag wat dit zegt over andere informatie over geweldsacties van deze persoon in de richting van anderen, onder wie mij zelf“, aldus Van den Heuvel, die naar verluidt wél op de dodenlijst van Taghi staat.

Welke waarde kunnen we toekennen aan een verklaring van iemand die van zeer ernstige strafbare feiten wordt verdacht. Betekent de expliciete ontkenning van geweldsacties tegen Peter, dat informatie over andere aanslagen tegen gebouwen en personen wel juist is?

Van den Heuvel vindt het niet correct dat Taghi op deze wijze contact zoekt met De Vries. “Ik vind het bedenkelijk dat deze verdachte denkt op deze wijze te moeten reageren op ernstige beschuldigingen aan zijn adres. In mijn ogen is er maar een plek waar hij zijn verdediging hoort te voeren en dat is in de rechtszaal.

Daar is De Vries het mee oneens. Hij zei aan de desk van RTL Boulevard: “Ik snap dat John dit zegt. Hij gaat natuurlijk al heel lang gebukt onder een zwaar regime van beveiliging. Dat is om gek van te worden. Ik ben het met name van het slot van zijn verklaring niet eens dat hij alleen mag reageren in de rechtszaal. Het punt is dat die vermeende bedreiging aan mijn adres hem niet ten laste is gelegd. Dat is niet een rechtszaak. Dat speelt zich buiten de rechtszaal af.”

Ik ben er content mee dat hij dan toch de moeite heeft genomen om een expliciete ontkenning daarop heeft gegeven.”

Lees ook:
Geert Wilders biedt Peter R. de Vries zijn hulp aan (dinsdag)
RTL 4 zendt vanavond boodschap Ridouan Taghi uit (woensdag)
Peter R. de Vries toch niet op dodenlijst: ‘Had al twijfels’ (vandaag)

Foto: RTL
13 Reacties op “John ergert zich aan boodschap topcrimineel aan Peter”


 1. Mohammed Baardman....

  Iedereen weet natuurlijk dat Ridouan Thagi liegt….want met zijn ontkenning om Peter R de Vries te vermoorden hoopt hij gewoon dat Peter R de Vries dan minder op zijn hoede zal zijn, waardoor hij een gemakkelijke prooi wordt om hem te onthoofden…

 2. Hoogleraar Whisky-Bottelen

  De heren misdaadjournalisten buitelen over elkaar heen in een wedstrijdje ‘wie wordt het vaakst bedreigd’, maar omdat geen van hen hoger onderwijs heeft genoten dan de mulo komt het allemaal nogal stupide over.

 3. Leo

  Die de Vries die 3x per dag opduikt in een talkshow. Hij is alleen maar bezig met geld verzamelen. Komt hem allemaal wel.goed uit.

 4. #NPO kijker#

  Het is weer kassa voor schatkistcrimineel de Vries.

 5. Sjaak

  Peter heeft zelf verzonnen dat hij op de lijst staat. Krijgt hij weer aandacht.

 6. Zo ist, en niet anders.

  Ik geloof er niks van wat de Vries zegt, maarrrr mocht het wel waar zijn, let dan maar dubbel op de Vries, en kijk goed over je schouder.

 7. Pablo ijscobar the first

  ach, de natuur herstelt zich zelf. Ook deze 2 verraders hebben hun langste tijd gehad. Het werd tijd

 8. Tss

  Lees dit stuk uit het artikel, ik citeer: John van den Heuvel ergert zich aan de persoonlijke boodschap die topcrimineel Ridouan Taghi heeft gegeven aan Peter R. de Vries. Dat laat hij blijken in een reactie aan RTL Boulevard. Taghi heeft De Vries laten weten dat hij niet op zijn dodenlijst staat en dat hij hem ‘100.000 procent’ niets aan wil doen. “Ik ben blij voor Peter dat de vermeende dreiging in zijn richting wordt weersproken.

  Topcrimineel? zijn dodenlijst? Wie denken jullie, van de Heuvel en de Vries wel niet dat deze taghi ( vieze woorden schrijf je niet met hoofdletters) is? en ook nog blij zijn dat de vermeende dreiging word weersproken!
  Vermeend? betekenis: ten onrechte? niet werkelijk? Kom op zeg!
  Hij is geen CEO van een multinational, maar een smerig onderkruipsel.

 9. Job

  Deze heren verdienen goed aan al dat misdaad-geleuter. Ik kan het allang niet meer aanhoren. Een hele saaie klucht.

 10. Pok

  Risco van het vak. Nou ja vak die de Vries duikt overal op om maar wat inkomen te creeren.

 11. A. Tempelman

  Het is inderdaad een belachelijke klucht. Ridouan Taghi beweert zelfs dat hij als sinds zijn jeugd met plezier naar de programma’s van Peter R de Vries kijkt. Het lijkt wel Poets, Verborgen Camera en Keystone Cops gecombineerd. Geen wonder dat John van den Heuvel op zijn pik getrapt is.

 12. Umfufu

  Met een vriend zoals de Vries, heb je geen vijand meer nodig.

 13. Fox Mulder

  Nieuwsvrouw Hannelore van de 538 ochtendshow zei vanmorgen op de radio dat Peter R de Vries dit zelf in scene heeft gezet. Beetje raar toch?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.