RTL 4 verhuist Beau en Jinek na zomer naar 22.00 uur

RTL 4 verhuist zijn late talkshow (afgewisseld Beau en Jinek) na de zomer naar het nieuwe tijdstip 22.00 uur. Het is een ‘logischer tijdstip’ voor dit belangrijke programma. Dat zegt RTL-directeur Sven Sauvé vandaag in De Telegraaf. Jinek werd aan het begin van de coronacrisis in maart verplaatst van 22.30 naar 21.30 uur, omdat zo kosten konden worden bespaard. “Tegelijkertijd was het ook een pragmatische keuze, omdat een hoop programma’s helemaal niet meer gemaakt konden worden.”

Het besluit om definitief te verhuizen naar 22.00 uur is volgens Sauvé gemaakt op inhoudelijke gronden, al kan hij niet ontkennen dat RTL behoorlijk is geraakt door de coronacrisis.

Als prime time (tot voor kort 20.30 tot 22.30 uur) korter duurt, dan hoeft er minder te worden geprogrammeerd. Producenten zullen dit dus gaan voelen. “Dat was voor de producenten even slikken“, aldus Sauvé.

Het is niet duidelijk hoe RTL prime time nu precies gaat inrichten: komen er langere programma’s van anderhalf uur of twee kortere programma’s van drie kwartier? “We moeten creatief omgaan met de programmering vanaf 20.30 uur“, klinkt het slechts.

Het lijkt erop dat RTL flink aan de rem trekt. “Al heb ik de producenten waarmee we samenwerken opgeroepen om vooral niet te stoppen met het aandragen van creatieve ideeën.

Bovendien blijft het gas er wél op bij Videoland. “‘Doorbouwen, doorbouwen, doorbouwen’, horen wij telkens uit Luxemburg.

Het hele interview met Sven Sauvé kunt u lezen op de Telegraaf-site.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen