RTL 4 verhuist Beau en Jinek na zomer naar 22.00 uur

Geplaatst op ma 01 jun 2020 om 8:30

RTL 4 verhuist zijn late talkshow (afgewisseld Beau en Jinek) na de zomer naar het nieuwe tijdstip 22.00 uur. Het is een ‘logischer tijdstip’ voor dit belangrijke programma. Dat zegt RTL-directeur Sven Sauvé vandaag in De Telegraaf. Jinek werd aan het begin van de coronacrisis in maart verplaatst van 22.30 naar 21.30 uur, omdat zo kosten konden worden bespaard. “Tegelijkertijd was het ook een pragmatische keuze, omdat een hoop programma’s helemaal niet meer gemaakt konden worden.”

Het besluit om definitief te verhuizen naar 22.00 uur is volgens Sauvé gemaakt op inhoudelijke gronden, al kan hij niet ontkennen dat RTL behoorlijk is geraakt door de coronacrisis.

Als prime time (tot voor kort 20.30 tot 22.30 uur) korter duurt, dan hoeft er minder te worden geprogrammeerd. Producenten zullen dit dus gaan voelen. “Dat was voor de producenten even slikken“, aldus Sauvé.

Het is niet duidelijk hoe RTL prime time nu precies gaat inrichten: komen er langere programma’s van anderhalf uur of twee kortere programma’s van drie kwartier? “We moeten creatief omgaan met de programmering vanaf 20.30 uur“, klinkt het slechts.

Het lijkt erop dat RTL flink aan de rem trekt. “Al heb ik de producenten waarmee we samenwerken opgeroepen om vooral niet te stoppen met het aandragen van creatieve ideeën.

Bovendien blijft het gas er wél op bij Videoland. “‘Doorbouwen, doorbouwen, doorbouwen’, horen wij telkens uit Luxemburg.

Het hele interview met Sven Sauvé kunt u lezen op de Telegraaf-site.

Foto: RTL
35 Reacties op “RTL 4 verhuist Beau en Jinek na zomer naar 22.00 uur”


 1. Afbouwen, afbouwen, afbouwen...

  RTL Nederland is eerder aan het afbouwen geslagen.

  Alleen maar:

  Herhalingen
  Uitgerekte programma’s
  Uitgemolken formats
  Herhalingen van herhalingen
  Teveel dezelfde formats

 2. MediaPrak

  OFF TOPIC: DE JONGE HAAN VERDWIJNT. Het Hilversumse restaurant De Jonge Haan is al sinds jaar en dag de plek waar omroepmedewerkers elkaar ontmoeten. Het staat zelfs bekend als de bakermat van Het Gooische Matras. Toch kiest de nieuwe eigenaar ervoor om een naamsverandering door te voeren.

  Na zestig jaar verdwijnt de naam van omroepcafé-restaurant de Jonge Haan in Hilversum. De horecazaak aan de ’s-Gravelandseweg gaat vanaf 1 juni verder als vestiging van horecaketen De Eendracht. Ook De Tafelberg in Blaricum wordt per die datum De Eendracht.

  Op social media wordt met ongeloof gereageerd op het wijzigen van de namen met historische betekenis. ,,We gaan het echt doen. De Eendracht is een formule die staat als een huis”, zegt een woordvoerster. De Eendracht heeft al vestigingen in Weesp, Abcoude en Maarssen. En zo wordt de haan een leeuw, het logo van De Eendracht.

  De twee befaamde Gooise zaken komen in handen van Het Horeca Kantoor, een jonge onderneming uit Amsterdam die behalve De Eendracht ook Bar Boon op het Mediapark in handen heeft. Het horecabedrijf heeft ook veel zaken in Amsterdam en de bekende strandtent Tijn in Zandvoort.Met het verdwijnen van de namen van de twee Gooise etablisementen verdwijnt een hoop historie. De Jonge Haan met de AVRO en VPRO als buren werd al snel de stamkroeg van veel omroepmedewerkers. Veel deals over radio en tv-programma’s zijn aan een tafeltje in de Jonge Haan gesloten. Een wandeling op de hei op zondag sluiten veel Gooiers af met een kop koffie of een lunch bij de Tafelberg.

 3. Robbert

  Dus weer programma’s van een half uur!

 4. 20mreclamedan

  twee kortere programma’s van drie kwartier?

 5. HUGO

  Een bezuiniging van een halfuur.

  Welke BN’ers verhuizen er naar de bank ?

 6. Dennis

  Ik krijg het idee dat Sven Sauve weer meer naar de voorgrond treedt, en dat we minder horen via Peter van der Vorst. Dit nieuws had ik verwacht uit de mond van Peter van der Vorst te horen bijvoorbeeld.

 7. Fox Mulder

  @MediaPrak. Is dat wel zuivere koffie?

 8. Realist

  Gelukkig lig ik meestal om 22:00 al in bed.

 9. Sonny Sinay

  Kan ik de nieuwe huiszanger worden van Jinek en Beau na mijn onterechte eliminatie in TVOH 2013?

 10. HansR

  Ja nu om 22.00 uur maar als de kijkcijfers tegenvallen krijg je weer tijdstipaanpassingen. Toch maar 22.10? of toch 22.33 ook niet 20.47? weer geen miljoen kijkers dan maar 19.33 of 19.44 net zolang tot J&B (nee niet Juliana en Bernard maar RTL miljonairs Jinek & Beau) worden ontslagen en Sven K met D.R het mogen gaan proberen

 11. MC bezoeker 23

  Als serieus blijkt dat de primetime programmering zo goed als wordt gehalveerd dan zou je bijna verwachten dat RTL5 flink wordt uitgebreid / RTL4 ook in het weekend na 22:30 gaat doorprogrammeren. Anders vrees ik dat de sterrenstal flink moet gaan inkrimpen. Ik hoop op het eerste want er zitten flink wat goede programmamakers bij de zender.

 12. Bart

  Sven begint met, het is een logischer tijdstip. Nee Sven dat is het helemaal niet.

 13. Bart

  @HansR RTL gaat Beau en Eva echt niet ontslaan. Zijn op dit moment samen met Chantal de belangrijkste presentatoren van de zender.

 14. teuntje

  Als die hysterische Janknek er zit kijk ik niet meer walgelijk wijf met dr alcoholverslaving

 15. Matthias

  18:00 RTL Nieuws
  18.15 Editie NL
  18.30 RTL Boulevard
  19.30 RTL Nieuws
  19.50 RTL Weer
  20.00 Goede Tijden, Slechte Tijden
  20.25 Prime-time 1
  21.20 Prime-time 2
  22.00 BEAU/Jinek
  23.30 RTL Nieuws

  Kan dus prima. Er kan zelfs tussen GTST en Beau of Jinek nog een film worden geprogrammeerd. Ze zullen wel moeten snijden in lengte van reclameblokken en GTST moet na 30 jaar stipt om 20.00 uur beginnen en niet tien minuten later.

  Ik vind het een slimme keuze van RTL.

 16. Chelsey

  En vooral maar door blijven liegen en draaien daar bij rtL. NPO’s Op1 heeft Eva’s overstap naar tv Luxembourg gigantisch doen mislukken niet meer en niet minder. De uiterst slimme keuze van de Heer van Nieuwkerk om vooral niet over te stappen naar die Luxemburgse open riool van een zendergroep heeft terecht flink veel roet in het eten gegooid. Matthijs kon gezien de ontwikkelingen rondom de overstap van Madam per 1januari 2020 natuurlijk nauwlettend in de gaten kunnen houden en heeft mede daarom de juiste slimme conclusie kunnen nemen om niet te kiezen voor het grote geld zoals die blonde goldigger. Daarbij komt de noodzaak van de inzet van die nep talkshowhost joker Beau bij gebrek aan beter. Uiteindelijk heeft het coronavirus een laatste mokerslag toegediend aan de snode plannetjes van Peter en Sven om de NPO te marginaliseren voor wat betreft het succes van de late night talkshow tijd slot. Beste Sven en Peter jullie kunnen het verdraaien en aanvullen met allerlei mooie verhaaltjes of niet het plannetje is en gaat mislukken rtL late night is niet meer te redden.

 17. Talkshows ook al niet meer urgent bij RTL Nederland

  Beau stopt begin juli al.

  Geeft aan dat talkshows ook al niet meer urgent zijn bij RTL Nederland.

  Wat een desastreus afbraak beleid.

 18. Ron

  Wat een zwaktebod. Natuurlijk is het goed om de talkshow naar 10.00 uur te verhuizen maar daarentegen is het wel jammer voor andere programma’s er voor. De TV bestaat enkel nog maar uit Talkshows en GTST. Dat zijn de peilers van RTL.

 19. Ron

  Herstel: 22.00 uur.

 20. Jos

  Ik stel voor dat Jinek/Beau om 18.30 uur begint. Andere programma’s zijn dan niet meer nodig.

 21. Henk

  er zal dus worden gesneden worden in de lengte van de programma’s die voorheen om 20.30 en 21.30 tijdslots worden geprogrammeerd. Formats als Chantal gaat werken, Rooijakkers over de vloer en john van de Heuvel programma’s kunnen makkelijk 40 of 30 minuten worden. de woonprogramma’s als Voor hetzelfde geld, Kopen zonder kijken en Uitstel van Executie zal in gesneden worden. dit 45/50 minuten. hiermee snijd met dus in de kosten zonder dat het programma’s kost; slim en komt soms programma’s ook ten goede.

 22. JAN

  Zijn er niet te veel babbelprogrammas op tv ? Daar is het medium nooit voor bedoeld geweest! RTL moet niet in het vaarwater van de NPO gaan zitten, Het zelfde ook voor Talpa!
  Eer wordt vaak geschreven dat de NPO te veel amusement uitzendt, en dat dat concurerentie vervalsing is ,maar de com tv kunnen het zelf niet laten alles te kopieren, te stelen van de NPO
  Beetje hypocriet is dat wel!

 23. Chiel

  @Matthias, Er zijn niet héél veel films die 70 minuten duren. Maar met Scary Movie 1 tot 5 zijn ze weer dik 1 maand verder.

 24. J

  @Henk: Als je van een programma 30 minuten maakt ipv 40, lijken mij niet dat de kosten verminderd worden. Er zal precies hetzelfde nodig zijn voor het productieproces etc.

  Tussen 20:30 en 22:00 heb je sowieso 3 reclameblokken van +/- 7 minuten (met promo’s etc erbij). Dan hou je nog 68/69 minuten over. 34 per programma dus.
  Kan me ook voorstellen dat ze een programma van 40 minuten doen en een programma van 28. In sommige programma’s heb je soms 2 cases, dat kunnen ze ook inkorten tot 1. Dan worden wel kosten bespaard.

  RTL5 zou ook uitgebreid kunnen worden met meer producties van RTL4. Je hebt Kees van der Spek & Thijs Zeeman al daar. Programma’s van John kunnen ook prima daar. En bijvoorbeeld Verslaafd en Bureau 040. Frank & Rogier ook gewoon op RTL5 houden.

 25. Adriaan

  Ja dit zal toch inkorten van bestaande programma’s worden. Anders moeten ze een half-uurformat verzinnen dat succesvol moet zijn. Ik vermoed dat GTST inderdaad stipt om 20:00 zal beginnen (of misschien wel 19:57), zodat primetime om 20:25 begint. En het tweede programma dan om 21:15, zodat Jinek en Beau om 22:05 hun aankondiging doen en om 22:10 kunnen starten.

 26. J

  Er zullen ook wel mensen gaan uitvliegen qua presentatoren:
  – Evelyn Struik (Eigen Huis & Tuin stopt toch)
  – Katja Schuurman zal gok ik in september niet verlengt worden
  – Marieke Elsinga (projectbasis voor BLVD)
  – Angela Groothuizen (projectbasis)

  Overigens is het rond sommig presentatoren vrij stil:
  – Geraldine zit er al een jaar. Alleen nog ER voor Videoland gedaan.
  – Lieke van Lexmond. Nu Of Nooit enkel pilotaflevering (flop) en Battle (flop)
  – Frans Bauer (groot binnen gehaald, alleen The Voice Senior en Goed voor Elkaar)

 27. chris?

  Wat ze ook doen OP1 blijft de kampioen

 28. RTL heeft een serieus probleem

  Als De Mol The Voice naar SBS6 had kunnen halen dan was RTL dit seizoen gemarginaliseerd. RTL kan blij zijn dat het RTL Nieuws nog zo goed blijft doen. De rest is totaal ingestort.

  Doordeweekse programmering was dit jaar saaier dan ooit tevoren – op de vroegere CSI maandag na. De amusementsshows van RTL zijn sterk achteruitgegaan met Pauls Nummer 1 Show, Ondertussen in Nederland, Het Zijn Net Mensen, Is Er Een Dokter In De Zaal?, Dancing With The Stars.

  In het hele seizoen heeft RTL met Lego Masters en The Masked Singer slechts twee successen gehad.

  Al het drama op De Familie Kruys na is geflopt (Meisje van Plezier, Baantjer).

 29. RTL

  18.00 RTL Nieuws
  18.10 Editie NL
  18.30 RTL Boulevard
  19.30 RTL Nieuws
  20.00 Goede tijden, slechte tijden
  20.30 Primetime programma 1
  21.30 RTL Nieuws
  22.00 Beau/Jinek

 30. JAN

  Zonde , de zendtijd van RTL wordt echt niet goed ingevuld
  Meer praat programma` s dan echte tv , dit is echt vreselijke televisie vandaag de dag. Wat zie je eigenlijk?? vanaf 17.00 uur praat programma`s en na het nieuws van 19.30 dan wat dom geleuter en nog wat amusement wat niks voorstelt Je moet wel een simpele ziel zijn om de hele avond daar naar te kijken !

  Waarom geen leuke nieuwe Nederlandse , Britse of Amerikaanse comedy`s ,
  en detective / politieserie in de vooravond tussen 17.00 tot 19.00 uur 19.00 tot 19.30 een kwis/ spel programma, GTST blijft ,maar de verhaallijnen moeten veel beter en tot 22.30 amusement met o.a muziek / speelfilm / op de – ma/vr – postcodeloterij of staatloterij show the voice in het weekend dagen per week daarna kan er een praatprogrammas komen incl. show rubriek
  alle tuin huis kook realty op de dag programmering van 13.00- – 17.00
  en op de zaterdag en zondag vanaf 14.00 tot 19.00

  ochtend programmering Vanaf 8.00 uur Am .soap/ koffietijd / h.h. GTST/ Kookprogramma / thuiswinkel/ e. d.
  programma`s die vroeger bij de p.o. waren of er op llijken /gekopieerd NIET MEER UITZENDEN , TIJD VOOR INNOVATIE ook bij RTL De tijd van kopieeren
  stelen, cloonen moet eens afgelopen zijn! Zo haal je zeker weer een deel van je kijkers terug , want de programmering die RTL nu heeft trekt op niks!

 31. JAN

  Moet zijn in de weekend dagen

 32. Katrijn

  Ja JAN, het is maar goed dat jij daar niet WERKT. Wat een onzin verkondig je.
  Over simpele zielen gesproken.

 33. JAN

  @ Katrien Weet jij een betere opzet ? De kijker wil duidelijkheid , en regelmaat en niet een zender die zoveel keer van schema veranderd !of vol zit met herhalingen vind je het gek dat RTL kijkers verliest?
  Het is de programmering die het maakt of breekt !
  RTL Nederland heeft genoeg cashflow om betere programma`s aan te kopen.
  Als mijn idee onzin is, dan ben ik benieuwd hoe jij invulling zou geven om de zender weer groot te maken ! Maar een beter plan heb jij niet !

 34. Suzy Wang

  O? Ik dacht naar Belgie.

 35. Paulina.

  Gaat goed met de show van beau. En de NPO hoeft niet te kyken naar de kosten die krygen ze toch wel via de belasting

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.