Ook Gijp wil stoppen met VI na Judas-actie Wilfred

René van der Gijp wil net als Johan Derksen stoppen met Veronica Inside na de Judas-actie van hun collega Wilfred Genee. Dat heeft hij vanavond gezegd in RTL Boulevard. Wilfred liet zijn collega’s in de racismespecial van Veronica Inside volledig in de steek en stak hen een mes in de rug. Er is nu bloedbonje bij VI. “Johan wist helemaal niet dat de mensen bij ons aan tafel zaten en we wisten allebei niet dat Wilfred ons voor het Joegoslavië-tribunaal zou zetten“, zo laat de voetbalanalist weten.

René heeft geen zin om met Wilfred te praten. “Ik heb niet zo’n zin nog om hem aan het lijntje te krijgen op dit moment. Wat moet je daarmee? 12 jaar… Je bent godverdomme een team, man. We hebben alles met dat programmaatje gewonnen wat er te winnen viel. En dan ga jij in een uitzending die cruciaal is voor in dit geval Johan hem openlijk afvallen? Hoe slecht kan je zijn? Hoe slecht kan je zijn?

Net als Johan is René direct na de uitzending vertrokken. “Ik ben ook zo teleurgesteld in dat ventje. Johan was na tien seconden weg, ik na twintig seconden, maar we hebben het wel via de app en mail kenbaar gemaakt. Ik denk dat Genee hier toch heel erg verkeerd aan gedaan heeft. Maar dat wist hij zelf ook al na de uitzending, hoorde ik van iedereen. Maar ja, hij heeft ervoor gekozen. Van iedereen hoorde ik dat hij na afloop zei: ‘Ik heb juist gedaan wat ik me van tevoren had voorgenomen niet te doen.’”

‘Dit komt nooit meer goed’

Het gaat volgens René nooit meer goed komen. “Ik laat mij nooit meer door Genee een zin uitspreken die hij ontlokt. Dat zal ik nooit meer doen. Je bent zo op je hoede nu. Dat wordt een totaal ander soort programma. Als Johan dan ook nog met een zak aardappels van vier kilo naar Hilversum rijdt, dan moet je zeggen: jongens, dit heeft geen zin meer. Maar wij hebben nu duidelijk gemaakt dat we absoluut klaar met hem zijn en dat het wat ons betreft gewoon de laatste uitzending was gisteren. Nee, daar kun je van overtuigd zijn, dit komt niet meer goed.”

Hoe zit het dan met hun contract bij Talpa? “Wij hebben een contract bij De Mol, maar als wij De Mol uitleggen dat het zo niet verder kan, dan is De Mol de laatste die zou zeggen: ik hou je aan je contract. Het programma zal vanaf nu nooit meer hetzelfde zijn. Met name omdat wij die tik die we van hem gehad hebben, daar stappen wij niet zo makkelijk overheen. Hij kan nog meer met een uitleg komen die voor ons te accepteren is, maar dan moet hij wel met iets goeds komen.”

Lees ook:
Na week vol ophef: emotionele en heftige uitzending VI (gisteren)
Racisme-rel levert Veronica Inside megakijkcijfers op (vandaag)
BN’ers over racisme-VI: ‘Wilfred Genee is ineens woke’ (vandaag)
Arie krijgt veel haatreacties na bashen VI: ‘NSB’er!’ (vandaag)
Johan Derksen: ‘Als John de Mol me weg wil, prima’ (vandaag)
Johan Derksen wil stoppen met Veronica Inside (vandaag)
Wilfred reageert op naaistreek, Talpa steunt Johan (vandaag)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen