Lammert de Bruin: ‘Parool normaliseert anti-homogeweld’

Lammert de Bruin, bekend van het programma EenVandaag, haalt stevig uit naar de Amsterdamse krant Het Parool. Hij vindt dat het dagblad homogeweld normaliseert. Dat laat hij weten in een bericht op Twitter. De hoofdstad lijkt te worden geteisterd door een golf van anti-homogeweld. ‘Een 47-jarige man is zaterdagnacht vermoedelijk vanwege zijn seksuele geaardheid mishandeld in West. De mogelijke twee verdachten zijn nog niet aangehouden’, kopte de krant vandaag.

Een ongelooflijke aankondiging, vindt Lammert. “‘Man van fiets getrapt door vermoedelijke homofoben’, zou een betere kop zijn. Nu is het net of het de schuld is van die man en zijn geaardheid. En alsof het een legitieme reden is.

Een van zijn volgers reageert: “Maak je nou maar druk om het feit dat dit gebeurt en nog veel vaker gaat gebeuren ipv de toon.

Lammert: “Deze toon normaliseert het gebeurde waardoor het misschien nog vaker gaat gebeuren. Daar maak ik me inderdaad druk om.

Hij denkt dat de krant dit niet met een roze bril op geschreven heeft. “Zou Het Parool dat ook schrijven: ‘Meisje verkracht vanwege kort rokje’?

Na het Amsterdamse homogeweld in mei ontstond er ook veel ergernis over het feit dat de media de Marokkaanse achtergrond van de toenmalige daders probeerde te verbloemen:

Critici ergeren zich: ‘M negeert Marokkanenprobleem’ (13 mei)
Roderick Veelo: ‘M geeft wegkijken een gezicht’ (14 mei)
Beau na felle kritiek op M: ‘Daders waren Marokkanen’ (21 mei)
Homoterreur A’dam gaat door, dit vindt Angela de Jong (22 mei)
M noemt na flink draaien alsnog het M-woord (23 mei)

Vorige week was YouTube-ster Rutger Vink slachtoffer van homofobe jongeren.

Foto: Nico Kroon

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen