Lammert de Bruin: ‘Parool normaliseert anti-homogeweld’

Geplaatst op vr 19 jun 2020 om 14:00

Lammert de Bruin, bekend van het programma EenVandaag, haalt stevig uit naar de Amsterdamse krant Het Parool. Hij vindt dat het dagblad homogeweld normaliseert. Dat laat hij weten in een bericht op Twitter. De hoofdstad lijkt te worden geteisterd door een golf van anti-homogeweld. ‘Een 47-jarige man is zaterdagnacht vermoedelijk vanwege zijn seksuele geaardheid mishandeld in West. De mogelijke twee verdachten zijn nog niet aangehouden’, kopte de krant vandaag.

Een ongelooflijke aankondiging, vindt Lammert. “‘Man van fiets getrapt door vermoedelijke homofoben’, zou een betere kop zijn. Nu is het net of het de schuld is van die man en zijn geaardheid. En alsof het een legitieme reden is.

Een van zijn volgers reageert: “Maak je nou maar druk om het feit dat dit gebeurt en nog veel vaker gaat gebeuren ipv de toon.

Lammert: “Deze toon normaliseert het gebeurde waardoor het misschien nog vaker gaat gebeuren. Daar maak ik me inderdaad druk om.

Hij denkt dat de krant dit niet met een roze bril op geschreven heeft. “Zou Het Parool dat ook schrijven: ‘Meisje verkracht vanwege kort rokje’?

Na het Amsterdamse homogeweld in mei ontstond er ook veel ergernis over het feit dat de media de Marokkaanse achtergrond van de toenmalige daders probeerde te verbloemen:

Critici ergeren zich: ‘M negeert Marokkanenprobleem’ (13 mei)
Roderick Veelo: ‘M geeft wegkijken een gezicht’ (14 mei)
Beau na felle kritiek op M: ‘Daders waren Marokkanen’ (21 mei)
Homoterreur A’dam gaat door, dit vindt Angela de Jong (22 mei)
M noemt na flink draaien alsnog het M-woord (23 mei)

Vorige week was YouTube-ster Rutger Vink slachtoffer van homofobe jongeren.

Foto: Nico Kroon
26 Reacties op “Lammert de Bruin: ‘Parool normaliseert anti-homogeweld’”


 1. Wie o wie

  Zijn toch altijd weer Mees, Willem Jan en Jaap die zich zo misdragen? De etters!

 2. Vetklep

  Wat probeer je te suggereren wie o wie??? Dat “Nederlanders” nooit iets fout doen? Wel eens gekeken hoe “Nederlanders” zich gedragen op vakantie in Spanje of Renesse? Lekker vechten op t strand en met stoelen gooien!

 3. МC-stagiаir

  Ik bedoel natuurlijk anti-homogeweld. Homogeweld wordt immers gepleegd door homo’s zelf.

 4. Samson

  Niets aan de hand mensen, gewoon doorlopen!

 5. Curryworst

  Juist door de et nic iteit van de daders weg te laten denk je bijvoorbaat al dat het om iemand uit die hoek gaat.
  Ook al is het een enkele keer niet zo.

 6. Marijke

  Vet klep, er wordt niets gesuggereerd, dit zijn feiten, statistieken!! Ga niet van onderwerp veranderen over vandalisme op een strand. Vet klep!

 7. M.

  Hebben jullie dit gezien?

 8. Pjotr

  Vraagje. Veel hetero’s worden in elkaar geramd omdat eikels denken dat je een blanke homo bent. Is dat erger, minder erg of net zo erg?

 9. Matroesjka

  Wat een slap verhaal van deze Drammert de Bruin.

 10. Vetklep

  Marijke, je laat weer blijken dat “Nederlanders” nooit iets fout doen en dat men altijd maar wijst met zo’n vongertje naar anderen.

  Is het nog niet eens tijd om het terras van de dorpskroeg te gaan verbouwen? Of om even verhaal te halen bij “die vervelende buren” of om te zeuren aan de service balie van de AlbertHeijn met je bonnetje omdat er ergens 20 cent mist? Of om foto’s te versturen in de buurtgroepsapp van die “vreemde auto” of dat “verdachte groepje jongeren”??

 11. Momo

  @Vetklep

  En jij bent weer zo’n typische gutmensch die zich moreel verheven voelt boven de rest en bewust z’n ogen sluit voor de problemen van bepaalde etnische groeperingen. Aso’s zal je altijd en overal hebben, maar deze homohaat is een cultureel en systematisch probleem.

 12. Dondergod

  Aldus ene Momo die zich verheven voelt boven alles wat links is. Wat een boter op het hoofd, ongelooflijk!

 13. Vetklep

  Momo ik ben geen gutmensch, maar dat eeuwige geouwehoer van al die, voornamelijk blanke Nederlanders met hun “ik doe niks verkeerd” of “ik heb niks te verbergen” komt mij mn strot uit, Alsof Witte Nederlanders altijd zo braaf zijn; tis maar net vanuit welk kader je kijkt; en jij kan dat niet, dus u bent af. Discussie gesloten!

  HuidsKleur heeft niks te maken met gedrag, opvoeding wel; maar ik denk dat de meeste mensen daar de complexiteit niet van kunnen (willen) begrijpen.

 14. Donald Dumb

  Vetklep.

  Wat betreft misdragingen van blanke (Nederlanders) is altijd al weggekeken. Over gutmenschen gesproken.
  W.b. Indonesië hebben we bijv. veel bloed aan onze handen…
  We zien de balk in onze ogen niet. Altijd wijzen naar anderen…

 15. Pjotr

  Vetklep@ Gebruik niet het racistische woord ‘wit’ voor blank of oorspronkelijk Europeaan. Je schijft wit zelfs met een hoofdletter.
  Nog even en je gaat me wijsmaken dat je het zeer negatieve woord zwart gebruikt voor tropische Afrikanen. Het wordt hoog tijd dat dit zwart-witdenkers vervolgd worden.

 16. Marianne

  Laat maar kletsen, het is gewoon een t r o l.

 17. Vetklep

  Wit is geen racistische term sukkel, gekleurd is toch ook geen racistisch woord? En vervolgen voor wat? Heel de comment sectie van deze website staat vol met racistische termen en aannames en vooroordelen; en dat mag wel van u?

  Hypocriet en schijnheilig noemen ze dat; typische Eigenschap van Henk en Ingrid!

 18. Marianne

  En maar zuigen, zeker gereformeerd opgevoed? Je wilt geen constructieve discussie maar enkel ….. Hoe denk je over mensen met overgewicht?

 19. Pjotr

  Vetklep@ Dat je racistische termen gebruikt, maakt je niet automatisch een racist. Er kan even sprake zijn van goed bedoeld racisme. Maar als je die termen nog gebruikt nadat ik jou duidelijk maak dat je sommige mensen ermee kwetst, dan ben je wel een racist. Ik beledig nooit mensen. Jij wel. Jij noemt mij sukkel en ‘gekleurd’ is een dom woord, omdat iedereen gekleurd is. Het is al racistisch en dom om mensen in te delen in kleurengradaties, omdat dit incorrect is. Zwart en wit zijn geen kleuren en ook geen huidskleuren. Je kunt beter net als de VN voortaan topografische definities gebruiken. Oost-Aziatisch,
  mediterraans, tropisch Afrikaans enz. Succes.

 20. Vetklep

  Leuk verhaal pjotr, doen we niks mee!

 21. Pjotr

  Vetklep@ Natuurlijk die je er niks mee. Blijf maar lekker provoceren met jouw zwart tegen wit oprispingen. Je creëert alleen maar meer racisme.

 22. WEST*

  i@ VETKLEP ik vind dan dat witte mensen ook niet kunnen zoals de KERSTMAN
  vanwege de blanke slaven ! en slavinken bij de slager kan ook niet, heeft toch iets raars dat woord
  en waarom worden niet alle kerken kloosters bestormd en platgebrand ? en een protest tegen de heiligen die zo geloven in JEZUS

  Jezus was immers een moordenaar , en waarom zouden we geloven in een moordenaar , we gaan toch ook niet massaal naar een gevangenis om de moordenaars te verheerlijken??

 23. Collaboration imagination!

  @Vetklep

  Wit is wel degelijk racistisch! Ben je dom of zo?

 24. Stompie

  Wat heeft die lammert gerookt?

 25. Dokter Tinus

  Als ze allemaal zijn als die Margriet van der linden dan kan ik me best voorstellen dat ze mishandeld worden . Wat een takkemanswijf

 26. Solidarikots

  Skittles zijn ook racistisch. Die paarse vindt iedereen het lekkerst. De rest is niet te pruimen en daar doen ze er gewoon minder van in. Waarom wordt er zo naar kleur gekeken?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.