M noemt na flink draaien alsnog het M-woord

Geplaatst op za 23 mei 2020 om 8:40

Margriet van der Linden kreeg vorige week flink wat kritiek over zich heen door met de linkse politici Rob Jetten en Femke Halsema te praten over het homogeweld in Amsterdam-Oost, zónder de Marokkaanse achtergrond van de dadergroep te benoemen. Beau van Erven Dorens deed dat woensdag wél en kreeg daarvoor complimenten van Angela de Jong. Opeens maakte M vrijdagavond een flinke draai door twintig minuten lang wél te spreken over het Marokkaanse probleem.

Van der Linden vroeg zich opeens hardop af waarom ze vorige week niet over Marokkanen durfde te praten. “Het blijkt een ingewikkelde discussie… Waarom wordt er niet duidelijker gesproken over de daders? Het gesprek lijkt altijd moeilijk te worden op het moment dat de daders moslims zijn.

Oud-politievrouw Ellie Lust wond er geen doekjes om. “Dat stigma dat het vooral Marokkanen zijn, lijkt helaas te kloppen“, zei ze. “Als je kijkt naar de incidenten waar ik zelf als politievrouw betrokken ben geweest, zag ik een oververtegenwoordiging van Marokkaanse jongeren als dader.

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet daarop: “Je verwacht het niet.

Actrice Miryanna van Reeden vindt het goed dat M het alsnog over het Marokkaanse probleem heeft gehad. “Benoemen kan gewoon. Het is geen discriminatie, racisme of haat als je zaken benoemt. Als er iets aan de hand is moet je het benoemen. Het gaat niet over wijzen met een vingertje, het gaat om de dader. En zo doe je dat, in een goed en rustig gesprek.

Tv-regisseur Eddy Terstall: “Bovendien helpt voorzichtigheid helemaal niemand. Je laat dan ook mensen in de steek in die gemeenschap die steun nodig hebben om dingen op de agenda te krijgen of bespreekbaar te maken. Zonlicht is beste medicijn.

Miryanna: “Ja, plus je laat slachtoffers in de steek als je niet benoemt.

Eddy: “Uiteraard. Het wordt tijd om ons op een volwassen manier tot de realiteit te verhouden.

M wist vrijdagavond 922.000 kijkers (23 procent) te boeien.

Lees ook:
Critici ergeren zich: ‘M negeert Marokkanenprobleem’ (13 mei)
Beau na felle kritiek op M: ‘Daders waren Marokkanen’ (21 mei)

Foto: KRO-NCRV
53 Reacties op “M noemt na flink draaien alsnog het M-woord”


 1. Erna

  Lafaards

 2. One and only

  Deze vrouw is toch een IS supporter?

  Wat een snotroggel en diarreruft in het gezicht van het volk was dat kerstintervieuw met die isis bruud toch zeg!

  Laat zien dat Nederland echt kapot is!

 3. HUGO

  Was een mooie uitzending

  Het is ook voor Margriet een moeilijk onderwerp. Gebroken met haar ouders vanwege geloof.

 4. Erwin

  Na 40 jaar Marokkanen- en islamterreur zijn ze bij de NPO en de rest van de overheid nog steeds in de aanvangsfase van wel of niet benoemen.

  Die eventuele vervolgaanpak laat nog wel een tijdje op zich wachten. Twee eeuwen of zo?

  Het zou lachwekkend zijn als het niet zo triest zou zijn.

 5. #

  Meer dan 50% van de populatie in Jeugdgevangenissen is van Marokkaanse afkomst. En dat mag best benoemd worden!

 6. Dominee Bonk

  Ook de Marokkanen zijn welkom in mijn kerk.
  Ik ontferm me graag over hun kinderen. Met Gods Woord zijn ze te redden.
  Amen.

 7. rolah

  Het volk is niet gek die zien toch ook wat er gebeurt En nu met zijn allenhopen dat er nu echt iets gaat gebeuren en de daders aangepakt gaan worden

 8. Seth

  Hahaha rolah. Hoe lang vertoef jij al in dit land?
  Als je hier wat langer vertoeft weet je dat er af en toe een fophefje is om de bevolking te sussen en daarna weer NIKS. En altijd weer hetzelfde beginpunt en altijd weer dezelfde nepdiscussie.

  Aanpakken en iets doen aan het probleem zelf, de doorgaande massa-immigratie uit moslimlanden, dat gebeurt niet en zal ook nooit gebeuren. Een verloren zaak dus.

 9. achtmet

  Heb het al tig keer vermeld : Opsporing verzocht ..met in de hoofdrollen .onze brave medelanders meestal afkomstig uit het Rif gebergte .Maar hier kijkt men liever bang de andere kant op en stopt het hoofd in het zand !

 10. Nexit!

  Het is geen Marokkaans probleem, het is een moslim-probleem.
  En nog altijd blijft de deur voor de lieden wagenwijd openstaan.

  Welkom in de EU!

 11. Dr. Bibber

  Eindelijk een stap in de goede richting. He he, het hoge woord is er uit, lucht op he? Zeg het maar eens hardop: ‘Marokkanen’ de verstikkende kaasstolp mag eindelijk van het onderwerp gelicht worden.

 12. Kuis

  M presenteerd zelf een programma die het niet durft te benoemen en vervolgens gaat ze zelf concluderen dat het “lastig blijkt”? Zou ze zichzelf beseffen dat ze mainstream is?

 13. Jacques

  En daardoor nummer 1
  Waarna Op1 en als laatste Beau

  Nu Beau nog met zijn Boefjes hebben over hun probleem
  Met de problemen die zij hebben met ons

  Ach nee, Beau heeft het daar niet over!

 14. Ernst

  @Jacques: aan je bericht te zien, heb je inmiddels je 12e tia achter de rug.

 15. dynamische dennis

  Ze had haar bek moeten opentrekken toen Halsema er zat

 16. Sjaak echt

  Hier kan je goed zien hoe de linkse staatsomroep probeert de publieke opinie te bespelen. 18 Jaar na Fortyun kijken ze nog weg en laten zelfs homo’s in de steek om moslims de hand boven het hoofd te houden.

 17. Rick

  Wat vooral opvallend was aan dit interview was het zeer zwakke optreden van Halsema. Die het homogeweld onderschat en niets er aan doet. Schandalig.

 18. Joe Banana

  En zo gaat de NPO gewoon door met racisme. Twee dagen geleden werd een jogger dood geschoten in de VS. De radio nieuwsdienst meldde dat er een “zwarte” jogger was neergeschoten, daarmee suggererend dat er vast wel een blanke racistische dader zou zijn. Als het een blanke jogger betrof, dan zou dit zeker niet benoemd zijn. De NPO weigert ook te melden dat er racisme vanuit niet blanke groepen bestaat en die is er wel degelijk.

 19. Bert Nooitgedacht (de echte BN-er)

  Margriet, ern linkse deugtrut. Eens geboren in een zwaar orthodox-gereformeerd gezin in de Alblasserwaard, is de weg naar Sodom en Gomorra gaan bewandelen. En nu politiek-correct tot in haar schaamlapjes.

 20. Mike

  Het wordt tijd dat het Marokkanen vraagstuk eens opgelost gaat worden.

  Het benoemen is de 1e stap.

 21. Sender

  Zoals Nexit hierboven al schreef, het is breder, het is een Moslim probleem en niet alleen een Marrokanen probleem.
  En welke aanpak dan ook, hij komt te laat vrees ik.
  Daarom moet het anders. Meestal hebben ze nog een dubbel paspoort (ook) en willen zichzelf niet eens Nederlander voelen. Als er dus sprake is van een dubbel paspoort en je maakt je schuldig aan een feit als bij M besproken, dan ga je onmiddelijk het land uit. Verander daar nu eens de Grondwet voor geacht kabinet. De Grondwet veranderen en vrijheidsbeperkende maatregelen kunnen opleggen ( als in deze coronatijd) is wel bespreekbaar, dat kan niet natuurlijk.
  Wijzig de wet en stuur deze op scooters rijdende, pin automaat oplblazende mannetjes terug die zo graag andere mensen in elkaar rossen omdat ze toevallig van iemand van hetzelfde geslacht houden. Ga je schamen gast.

 22. Drs. Geylstra-Befspektakel

  Ik mis Waku Waku.

 23. Joop

  Waarom spreekt MC over dat M woord
  Spreekt hé hart uit!
  Zijn Marokkanen …

 24. darius

  Dit is echt heel walgelijk die reactie van Ellie Lust. Als voorlichter en deelnemer van roze in blauw vertelde ze een paar jaar geleden nog dat het absoluut geen Marokkaans probleem was want het kwam “overal” voor. Overigens zei haar opvolger vorige week ook nog dat het net zo erg was op bijv. de bible belt.
  Dat laatste is dus gewoon vals want niet waar. Zij keuren dat op bijbelse gronden af maar gedragen zich niet zoals Marokkanen met geweld en spugen.

 25. Ad

  Opdracht van de baas, KRONCRV. Corrigeren, anders kost ons dat zieltjes.

 26. Banaan

  Ja hoor ellie lust komt er weer wat ovet zeggen. En niet omdat ze deskundig is maar omdat ze met haar enge smoel weer op tv is. Wat een mediageil vrouwtje is dat zeg!

 27. Uuuh

  Misschien moet ook eens hardop besproken worden dat Marokkaanse jongens niet alleen zijn oververtegenwoordigd met betrekking tot homogeweld maar dat ze ook zijn oververtegenwoordigd met betrekking tot het tegen betaling verrichten van seksuele diensten aan, jawel, homo’s. Dit is een ook al jaren bestaand fenomeen. Deze jongens hebben, zeker in hun puberteit, een totaal verknipt beeld van homoseksualiteit. Thuis wordt hen geleerd dat een homo niets meer is dan een varken, maar buitenshuis gelden andere regels. De drang naar geld en status lokt hen in de criminaliteit én/of heimelijke prostitutie. De jongens die zomaar op straat homostellen beginnen te slaan zijn overgefrustreerde hoerenjongens die, juist in groepsverband, hun eigen heimelijke seksuele gedrag proberen te maskeren.

  Volgens mij is dit de essentie.

 28. Henk

  Het beestje bij de naam noemen : ) !

 29. aammehoela

  Wat er zo lastig aan is snap ik nog steeds niet. Het zijn vooral Marokkaanse jongeren die voor overlast zorgen en homo’s belagen. Een ieder nadenkend mens weet en snapt dan ook wel dat er ook Marokkanen zijn die wel deugen.

 30. Sandra

  @aammehoela
  Voel je je bedreigd, homootje?

 31. zuurkool

  Uitspraak van Geert minder minder….de politiebureau’s waren te klein en ze stonden klaar met pakken aangifteformulieren. De moslimbevolking wist toen meteen goed de weg naar politiebureau. Als er een Gay in elkaar wordt geslagen is er geen haan die er naar kraait. Wanneer komt NL eens op voor deze groep?

 32. Professor Zeiksnor

  Het probleem ligt bij al die opsporingsprogramma’s zoals opsporing verzocht en de regionale omroepen. Daar werken alleen maar racisten en fascisten die alle beelden en geluidsopnames en getuigenverklaringen vervalsen. Van witte mensen worden de gezichten ingekleurd, accenten worden Arabisch of buitenlands gemaakt en getuigen en slachtoffers onder druk gezet om te zeggen dat het allochtonen waren. Die lieve mevrouw Halsema heeft gelijk het is de schuld van de media.

 33. sjoerd

  je verwacht het niet he

  Opeens tonen ze begrip voor de situatie en willen het WEL benoemen.

  later in het journaal weer een nietszeggend item over vluchtelingen, want we moeten gehersenspoeld worden. In de Nazi tijd konden ze hier nog een puntje aan zuigen.
  O nee, dat mag ik natuurlijk niet zeggen, te gevoelig voor de wegkijkers.

 34. Oei!

  Uuuuh 10.52 uur, je hebt helemaal gelijk. Voor €50 een Marokkaan meenemen naar huis is de gewoonste zaak van de wereld.

  Verder viel mijn mond gisteravond open van Roue Verveer bij Op1. Naar aanleiding van de doodsbedreiging van een (Moslim) blogger aan het adres van een FunX DJ, die een Ramadan programma maakte en daarin muziek draaide (en dat mag blijkbaar niet), zei Roue: Als je 1000 complimenten krijgt en één doodsbedreiging, waarom dan zoveel aandacht besteden aan die doodsbedreiging?
  Waaaaaaaaaaaat?!?!?!?!

 35. Martini Blanco

  Geweld tegen homo’s heeft ALLES met de islam te maken. Ze zouden dat achterlijke haatgeloof moeten verbieden.

 36. Milan

  M is the best! Margriet is een toppertje!

 37. Corrie

  Aan het gros van de reacties is af te lezen dan men niet gekeken heeft. Halsema zat helemaal niet bij dit interview. Lust benoemde vooral groepsgedrag als oorzaak en ja het komt vaker voor bij Marokkanen, maar ook Nederlandse jongeren in groepsvorm. Anyway: roeptoeter er maar weer op los. Dit was tenminste een echte discussie. Bij Beau niet.

 38. teuntje

  M is te laf om alles te benoemen die hele linkse troep van de Vara is om te kotsen totdat ze zelf de klos zijn dan schreeuwen ze moord en brand kijk maar naar Jette met zn huillie verhaal

 39. zuurkool

  Nederland is te laf, allemaal wegkijkers. Gewoon maar blijven aaien! Ik zeg Minder minder minder…..Wie ook?

 40. Hahahaha

  Zuurkool ik roep al 20 jaar minder minder sl voor wilders riep ik het al.

 41. Hahahaha

  Wereldwijd kan en willen het moslimgemeenschap zich niet aanpassen in andere landen en ze verpesten hele steden wereldwijd. Veel mensen zeggen ook dat er zwart bloed door hun aders stromen inplaats van rood.

 42. zuurkool

  @ hahahaha ja alleen in NL wordt je de mond gesnoerd en die haatreligie door de strot geduwd. Ik ben homo, zou graag hand in hand lopen, maar een bepaalde religie (bevolking) eist dat ik dat niet doe, anders zal ik in elkaar worden geslagen. Te triest voor woorden

 43. Zuurkool de poepstamper

  Mensen die teksten uitbraken met de woorden “alleen in NL” neem ik niet serieus.

 44. Zuurkooltrol

  Je zit al 20 jaar te trollen ja…

 45. L. Koopmans

  Toch snap ik de worsteling van M wel. Ik vind het ongewenst om het probleem aan ‘de Marokkanen’ als gemeenschap toe te schrijven. Net zoals ik me totaal niet aangesproken voel als witte Nederlanders zich schuldig maken aan kinderporno, incest, drugsgebruik, verkrachting en belasting ontduiking. Een misdaad is een individueel gebeuren, anderen mensen uit je groep hebben er niks mee te maken.

 46. Hahahaha

  Zuurkool als ik homo was dan liep ik ook gewoon hand in hand maar wel met een pistool op zak. De meeste die homo’s in elkaar slaan moeten zelf ook uit de kast komen maar dat durven ze niet.

 47. Hahahaha

  Koopmans je zit uit je nek te lullen net als al die andere laffe mensen die niet durven te zeggen waar het op staat altijd maar er omheen lullen. De meeste kinderen worden misbruikt in moslimlanden net als verkrachtingen enz. Ook de meeste misdaad in europese landen komt van onze afrikaanse en noord afrikaanse vrienden.

 48. Jan Lol

  NPO…spreekbuis ban de Haagse regering Elite…..

 49. Pieter

  Ik wacht op de volgende rif tijger die zijn criminele carrière met Margriet komt bespreken. Het zijn alleen de goede drugdealertjes, straatterroristjes en overvallertjes die bij M in een goed daglicht komen te staan. De slechten houdt ze buiten de deur. Daarom krijgen goede IS-kalifaat vrouwtjes ruimte om hun verhaal te doen bij M.

 50. IKNOW

  lomp lesbisch wijf, kleed je normaal man isis sympathisant.

 51. Henkie

  Wat een haat weer. Dat de RK kerk de homo’s ook niet blieft doet niet ter zaken, want alleen Moslims zijn slecht. Onze Limburgse peroxide Greet heeft zijn werk goed gedaan, een hoop dom volk gelooft hem dat Moslims per definitie slecht zijn.

 52. L. Koopmans

  @hahaha het gaat me erom dat wanneer Mohammed geen homo’s treitert en Youssef wel, Mohammed niet als ‘Marrokkaan’ moet worden aangesproken als dus zijnde homotreiteraar. Net zoals jij niet als kinderporno liefhebber te boek wilt staan als jouw autochtone buurman wordt opgepakt met een computer vol walgelijke plaatjes alleen omdat je een witte Nederlander bent.

 53. zuurkool

  @ Henkie, wegkijker!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.