Homoterreur A’dam gaat door, dit vindt Angela de Jong

De regenboogvlag staat in lichterlaaie in Amsterdam-Oost. Na het herhaaldelijke homogeweld tegen het homostel Fabio en Daniel, dat deze week nog te gast was in Beau, was het gisterenavond op Hemelvaartsdag wéér raak in dezelfde buurt. Een homoseksuele man is rond 20.10 uur met glas gestoken. Hij zat met zijn partner in een kano, toen ze vanwege hun geaardheid werden beledigd. Ze gingen naar de kant om verhaal te halen, maar de jongens van 14, 14 en 15 gingen in de aanval met glas.

Een van de mannen is aan zijn onderarm gewond geraakt door een stuk glas en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De daders renden weg, maar zijn opgepakt. “Wij nemen de zaak zeer hoog op“, klinkt het. Het drietal zal inmiddels dus wel weer bij de glasbak staan.

Wat vindt Angela de Jong hier nou allemaal van? Ze heeft de berichtgeving over het homogeweld richting Fabio en Daniel op de voet gevolgd. Hun verhaal in Beau was een ‘boosmakend relaas’, vindt ze.

De Jong vindt het goed dat Beau van Erven Dorens het, in tegenstelling tot Margriet van der Linden, wél aandurfde om de Marokkaanse achtergrond van de daders te benoemen. “Dat waren Marokkaanse jongens, stelde Beau. Wat ik te prijzen vond; eerder werd het hele m-woord bij M domweg vermeden“, zegt ze.

Ze ziet dat er in de media vaak groot ongemak is als het over Marokkanen gaat. “Ook bij Beau haastte de Amsterdamse politieman er aan toe te voegen dat homofobie breder voorkomt, in de Biblebelt bijvoorbeeld.”

Zelf komt De Jong uit zo’n dorpje. “Dus ik herken dat wel. Al staan ze op het platteland niet met betonscharen te zwaaien.”

Lees ook: Beau na felle kritiek op M: ‘Daders waren Marokkanen’ (gisteren)

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen