Homoterreur A’dam gaat door, dit vindt Angela de Jong

Geplaatst op vr 22 mei 2020 om 10:10

De regenboogvlag staat in lichterlaaie in Amsterdam-Oost. Na het herhaaldelijke homogeweld tegen het homostel Fabio en Daniel, dat deze week nog te gast was in Beau, was het gisterenavond op Hemelvaartsdag wéér raak in dezelfde buurt. Een homoseksuele man is rond 20.10 uur met glas gestoken. Hij zat met zijn partner in een kano, toen ze vanwege hun geaardheid werden beledigd. Ze gingen naar de kant om verhaal te halen, maar de jongens van 14, 14 en 15 gingen in de aanval met glas.

Een van de mannen is aan zijn onderarm gewond geraakt door een stuk glas en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De daders renden weg, maar zijn opgepakt. “Wij nemen de zaak zeer hoog op“, klinkt het. Het drietal zal inmiddels dus wel weer bij de glasbak staan.

Wat vindt Angela de Jong hier nou allemaal van? Ze heeft de berichtgeving over het homogeweld richting Fabio en Daniel op de voet gevolgd. Hun verhaal in Beau was een ‘boosmakend relaas’, vindt ze.

De Jong vindt het goed dat Beau van Erven Dorens het, in tegenstelling tot Margriet van der Linden, wél aandurfde om de Marokkaanse achtergrond van de daders te benoemen. “Dat waren Marokkaanse jongens, stelde Beau. Wat ik te prijzen vond; eerder werd het hele m-woord bij M domweg vermeden“, zegt ze.

Ze ziet dat er in de media vaak groot ongemak is als het over Marokkanen gaat. “Ook bij Beau haastte de Amsterdamse politieman er aan toe te voegen dat homofobie breder voorkomt, in de Biblebelt bijvoorbeeld.”

Zelf komt De Jong uit zo’n dorpje. “Dus ik herken dat wel. Al staan ze op het platteland niet met betonscharen te zwaaien.”

Lees ook: Beau na felle kritiek op M: ‘Daders waren Marokkanen’ (gisteren)

Foto: BNNVARA
109 Reacties op “Homoterreur A’dam gaat door, dit vindt Angela de Jong”


 1. Pot gerukt

  Er is iets goedddddddddddd mis.

 2. KlimaatOptimist

  Nederland, een land zonder ruggengraat!
  Dat zag je in de oorlog al, en dat zie je nu nog steeds..
  Niet durven te benoemen wat fout is, is een kwalijke zaak!!

 3. Tygo

  Wekelijks komen er zo’n 1000 verse moslims dit land binnen zweven. Stel dat 1% daarvan gewelddadig is richting homo’s dan levert dat dus elke week 10 nieuwe stekers/schelders op.

  Dat is dweilen met de kraan open.

 4. Bart

  Helemaal eens met Angela. Goed van Beau dat hij het gewoon benoemde want zo is het gewoon.

 5. mp

  Ik vind dat homo’s zich ook aan de ramadan kunnen houden. Geen sex dus op straat. Doen hetero’s ook.

 6. Ronald

  Zo stupide om dat homogeweld breder te trekken.
  Een boze Marokkaan tegenover je ( of meer, ze zijn nl zelden alleen in dit soort gevallen : clan cultuur) is een stuk intimiderender dan een boer uit Putten

 7. Ronald

  1000? @Tygo ?

 8. critikast

  Mevrouw Halsema, die nog steeds denkt dat Nederland ophoudt voorbij de grenzen van haar stad, wil ons nog steeds doen geloven dat ze alles onder controle heeft. Laatst zat ze weer te orakelen over hat “geweldige” Amsterdam, terwijl ze waarschijnlijk “gewelddadig” bedoelde. Maar dat woord spreekt ze liever niet uit , net zo min als het woord “Marokkanen”. In plaats daarvan praat ze met haar geaffecteerde stem vol lof over de sfeer in de stad, waarbij ze gemakshalve over het hoofd ziet dat de verloedering in onze hoofdstad met de dag erger wordt. Halsema..meng je eens onder je bevolking en schrik van de klachten waarmee je door al die “blije Amsterdammers” wordt overspoeld. Elitair trutje !

 9. Peter Selie

  Uiteindelijk zijn vaak die getinte homo hatertjes met hun trendy petjes en schoudertasjes zelf zo queer als konijnen.

 10. Mark

  Waarom gaan homo’s altijd de confrontatie aan. Laat ze lekker roepen die Marokkaantjes; dat is gewoon uitdagen. Ze wíllen juist dat je verhaal gaat halen. met negeren heb je ze het hardst. Is in alle gevallen van homogeweld van de laatste jaren in de media nog het geval geweest dat homo’s verhaal gaan halen of iets terug gaan zeggen, dus in principe is het de eigen schuld van de homo’s. Gewoon de andere kant opkijken en snel doorlopen. Je laat je toch niet uitdagen door dat volk?

 11. Rastom

  Clown Margriet knuffelt de personen die haar minachten. Calvinist ten top. Misplaatst superioriteitsgevoel.

 12. Xxxxx

  De daders 14, 15, 16 jaar. Laat me raden wat het waren. Begint het met een M.?

 13. Esther

  Mark, je verkondigt zoveel onzin dat ik niet weet waar ik moet beginnen.

 14. Pot gerukt

  Toevoeging: de getallen achter ieder land afzonderlijk zijn de cijfers uit achtereenvolgens: 2015, 2016, 2017 en 2018.

 15. Ronald

  @Mark Het is ongezond om alles te negeren en op te kroppen wat je naar je kop krijgt. Niet te doen. Soms wil je verhaal halen of liever nog: zo’n energie zuigend ettertje dat thuis zo overduidelijk geen aandacht genoeg krijgt gewoon eens flink hard op zn bek te slaan, waar sowieso alleen maar agressie uit komt

 16. Xxxxx

  Ben zelf gay. Heb al 28 jaar een vriend. Voelen beide er niets voor om hand in hand over straat te lopen. Provoceren we niks hebben we ook nergens last van. Geen glas in je arm. Geen betonsschaar-aanvallen of gebitten die naar de filistijnen zijn. Hoef je ook niet op tv te komen. Heerlijk anoniem leven noem ik dat. Het is helaas in deze tijd niet mogelijk om hand in hand over straat te gaan. Het is erg dat het zo moet. Maar voorkomen werkt nog altijd beter dan genezen.

 17. Selma

  @xxxxx

  Dat is laf gedrag.

  Zo wordt het alleen maar erger op termijn.

 18. Pot gerukt

  Lastig vallen??
  Je kunt niet lezen waarschijnlijk. Het is gewoon te lezen waarom ‘ ik je lastig val’ (lol) met de getallen.
  Omdat Nederland mensen uit dit land onderdak biedt.
  Dat gaat soms goed, maar zoals je ziet staan er ook verdachte landen tussen…..met NOGMAALS zeer grote culturele verschillen en achtergronden.

 19. Xxxx

  Selma. Dat is geen laf gedrag maar verstandig gedrag. We zijn nog nooit in getimmerd en wij zijn ook al in de vijftig. Verstand komt met de jaren. Beter dan je in elkaar laten timmeren.

 20. Wijze van Zion

  Tsja, als het de orthodxen van een andere religie -hoewel islam is geen religie maar superieur fascisme met een god- waren geweest, had iedereen opgeroepen de kerken te…..

 21. Xxxxx

  Ik bedoelde te zeggen, we zijn nog nooit in elkaar getimmerd.

 22. xx farid

  Hallo, ik ben zelf van Marokkaanse afkomst.IK Respecteer iedereen die ook mijn respecteert.Ieder mens moet in vrijheid leven en zelf bepalen hoe hij of zij wil zijn en niemand mag bepalen hoe de ander zijn seksuele voorkeur mag uiten.Deze rotte landgenoten moeten hard aangepakt worden en flink gestraft worden.We leven niet in in het jaar 500 , we leven nu in het jaar 2020!

 23. Selma

  @xxxx

  En de volgende stap is dat je je moet verbergen.
  En de volgende stap is dat homo-zijn verboden wordt.
  En de volgende stap is dat je afgevoerd wordt.

  Negeren en wegkijken is een hellend vlak.

 24. GW

  “Ja maar in de biblebelt steken ze ook met glas…”

  Echt, betuttelracisme van het ergste soort.

  Boosmaakbericht #zoveel.

 25. Xxxx

  Soms werkt je verstand gebruiken beter dan dat je doodgeslagen wordt of dat je gewond raakt. Is het ons allemaal niet waard. Er zijn genoeg momenten dat je samen bent en kunt doen wat je wil. Zou me er ook hoogst onprettig bij voelen. Je moet de kat niet op het spek binden.

 26. Selma

  @xx farid

  Wil je nu plusjes voor je gemakkelijke reactie?

  ‘IK Respecteer iedereen die ook mijn respecteert’ Je kunt beter vanuit jezelf beginnen en niet afdwingen dat een ander jou respecteert. Daar zit de fout.

 27. Xxxxx

  xx farid. Blij te horen dat je zo kunt denken.

 28. Smulpaap

  Het drietal zal inmiddels dus wel weer bij de glasbak staan…… hahahaha, ja…. helaas

 29. Selma

  @xxxxx

  Dus de aanvallers mogen bij anderen hun gang gaan omdat jij een rustig leven wil.

  Dan kom je niet op voor andere homo’s.

 30. Sigmund

  Nee @Selma, dat staat er niet en waarom moet hij meteen voor anderen opkomen.
  Hij is geen beroepsactivist, een Sylvana voor gays. Hij zegt hoe hij er in staat voor zichzelf. punt

 31. Televisieman

  @Xxxxx, gefeliciteerd dat je nog niet in elkaar getimmerd bent omdat je nooit handen vasthoudt met je partner op straat. Iets wat jij provocerend noemt. Je bent bij deze dus een tweederangs burger want anderen (hetero’s) mogen wel hand in hand lopen zonder daar agressief op te worden aangesproken. Ze hoeven niet te doen alsof ze geen partner hebben. Denk daar eens over na. Je zwicht voor intolerantie.

 32. Mispoes

  Waarom is Nederland nou zo bang om dit tuig keihard aan te pakken?

 33. Selma

  @Sigmund

  Uit zijn reacties blijkt dat hij vindt dat zijn gedrag het goede voorbeeld is en dat anderen ook zo moeten reageren.

 34. Xxxx

  Wat mij zo tegenstaat dat deze jongens op tv komen en de homogemeenschap op deze manier in een kwaad daglicht zetten. We worden weer in een hokje gezet. Zo van kijk eens hoe zielig wij zijn. Deze jongens zoeken de ellende zelf op. Ik heb me geërgerd van de week bij Beau over die buitenlandse jongen die zijn verhaal deed. Wat hij “bereikt” is dat hij straks helemaal niet meer over straat kan. Kijk eens naar een man als Henk Krol dat is een man die respect afdwingt. Dat is een wijze man en een reclamebord voor de homo’s. Ik wil niet met jongens vergeleken worden die provoceren.

 35. Joetoep

  Links stadsbestuur Amsterdam beloont overlastgevende moskee

  https://www.youtube.com/watch?v=XlbOVj-wVuY

 36. zuurkool

  en wat doen Nederlanders? verstoppen….uit angst in elkaar te worden geslagen, niet hand in hand lopen. Wanneer gaan Nederlanders nu eens hun eigen bevolking beschermen en opstaan tegen dit tuig. Ik ben gay en zou zo graag hand in hand willen lopen met mijn geliefde

 37. arie

  Ik ben tegen stigmatisering van hele bevolkingsgroepen maar je hoort te weinig steun voor de Nederlandse waarden vanuit de Marokkaanse gemeenschap. Omdat dit gedrag zeer vaak voorkomt in die bevolkingsgroep vind ik dat Marrokkaanse belangenorganisaties hier een steentje moeten bijdragen om jongeren aan te spreken en door actief dit gedrag af te keuren.
  Dat is in het belang van de welwillende Marokkanen.

  Doet men dat niet dan moet je niet gek opkijken dat je als bevolkingsgroep wordt gestigmatiseerd. Ik hoop verder dat de daders zwaar worden aangepakt

 38. Selma

  Xxxx

  Provoceren dmv hand vasthouden en homo te zijn??

  Zoals Televisieman al zegt: je bent gezwicht voor intolerantie.

 39. K. Lieb

  Heteromannen wandelen hand in hand in Marokko.

 40. HUGO

  Ook Angela niets geleerd van 4 mei toespraak.

 41. Xxxx

  Televisieman. Ik zwicht er niet voor. Maar ik zoek het ook niet op. Dan leef je langer. De hele wereld hoeft niet te weten dat ik gay ben. In mijn omgeving weten ze het. Ik wil niet provoceren. Wij voelen ons er prima bij. Ik maak er ook geen geheim van. Leef ook niet als een stiekeme homo. Leven en laten leven is dat.

 42. Bert Nooitgedacht (de echte BN-er)

  Een homo in Amsterdam (!) heeft een stuk glas in zijn arm gekregen. Ja, dat is wereldvisies. Alle linkse media staan er vol mee.

  En wat doet MC: die vindt dit een mooie aanleiding om de vette zeug weer een podium te geven. Het was tenslotte al weer lang geleden (2 dagen om precies te zijn) dat AdJ hier in het nieuws kwam. Het molenpaard heeft niks te melden, but who cares?

 43. HUGO

  xxxx

  Jezelf twee keer tegenspreken in één bericht. Das best knap!

 44. Mark

  @xxxxxx

  Jij bent ook het ouwe type homo, het type dat zwicht en vreest en degenen die hun nek uitsteken afbrandt uit schulgevoeld van eigen lafheid in het leven. De nieuwe generatie is veel mondiger, heeft veel meer trots en ruggengraat. Allemaal kwaliteiten die jij al decennia uit angst hebt laten varen. Daarom ook de kwalificatie “oud type homo”.

 45. Televisieman

  @Xxxx, je zoekt het niet op zeg je. Dus als homo’s hand in hand lopen zoeken ze het geweld op? En verdienen ze een glas in hun arm? Leven en laten leven zeg je. Mag een homo dan niet leven zoals hij / zij wilt, hand in hand lopend met zijn of haar partner? Dat jij liever niet de hand van je partner wilt vasthouden op straat moet je zelf weten. Maar noem dat niet provoceren als anderen dit wel willen doen.

 46. HUGO

  @Televisieman

  Ik vrees dat xxxx niet (meer) de capaciteiten heeft om je argumenten te begrijpen.

 47. BibleBeltBoy

  Vanuit de frontlinies van de ‘War On LHBTIQ+’ zou ik graag willen rapporteren.

  Uiteraard is er bij een deel van de bewoners op biblebelt een afkeer voor de LHBTIQ. Soms vanuit geloofsovertuiging maar vaak gewoon vanuit boerenheteroonzekerheid. Uitsluiting, een enkele keer naroepen of een drol in de brievenbus en andere vormen van infantiele psychologische oorlogsvoering vindt er zeker plaats. Maar het fysieke en actief verbale geweld van jonge moslims in de randstad en de grotere provinciesteden is wel even van een andere orde. Kan mij niet meer heugen wanneer de media hebben gerapporteerd over potenrammers in Barneveld, Veenendaal of Staphorst.

  U heeft al een aantal maanden geen mooie bijbelquote meer van mij morgen lezen. Bij deze:

  “Ik geef jullie een nieuw gebod: Heb elkaar lief. Zoals ik jullie heb liefgehad,zo moeten jullie elkaar liefhebben”
  Johannes 13:34

 48. Jim

  Dat is toch gewoon tuig simpele zielen die helaas niet benoemd mogen worden in ons land omdat we anders stigmatiserend werken. Ik ben het ook eens dat uit de gemeenschap van deze jongeren geen afwijzing komt en verdacht stil blijft maar goed dat zal wel met het geloof te maken hebben. Graag kappen met het poldermolen en kopjes thee gaan drinken. Aanpakken die honden.

 49. Bejaarde

  @Xxxx, dat je nu juist Henk Krol als voorbeeld aanhaalt maakt je hele verhaal ongeloofwaardig.

 50. critikast

  @XXX

  Je zou je moeten schamen dat je op deze manier door het leven gaat. Dan kies ik voor de LHBTI-gemeenschap die geen moment onbenut laat om de homohaat aan de kaak te stellen. Jij kiest met je man voor de weg van de minste weerstand en neemt zelfs genoegen met het feit dat je niet hand in hand door de stad mag lopen. Dat is niet alleen laf, maar ook hypocriet, waarmee je jezelf verlaagt tot een bijzondere bevolkingsgroep. En dat is nu juist waartegen duizenden LHBTI-ers in de hele wereld tegen strijden. Maar jullie doen daar niet aan mee en kruipen weg in je cocon. Hand in hand , maar dan wel achter de gesloten voordeur !

 51. Peter-jan

  Waar zijn de Linkse rakkers nu met hun mening???

 52. Xxxxx

  Liever een “ouwe bange homo” dan een “jonge mondige homo”. Die “mondige jonge homo” eentje had zijn gebit naar de filistijnen. Waar hij nu nog van aan het herstellen is zoals in Arnhem. Weer eentje een glas in zijn arm. Ja dat zijn echte flinke jongens. Daar heb ik dus geen last van. Dat hou ik ook liever zo. Mondigheid pakt ook heel vaak verkeerd uit. Laat mij maar lekker een ouwe homo, en bang ben ik zeker niet, zijn. Geloof me kom je verder mee en leef je langer. De maatschappij dat ben jij!

 53. Just Sayin

  Mensen xxxx is een trol die hele gesprekken met zichzelf voert.

 54. Xxxx

  Ik hoef niet te strijden. Ik hoef niet te vechten. De ene homo is de andere niet. Ik mag gelukkig leven zoals ik wil. Niemand die voor mij bepaalt wat ik mag of moet zeggen. Het is mijn keus om zo te leven. Het werkt voor mij prima al bijna 59 jaar. Ben ik hartstikke trots op.

 55. critikast

  @XXX
  Je geeft je eigen lafheid dus toe . Jammer, je laat kansen onbenut om je geaardheid uit te buiten. Met jouw soort mensen was de verovering van ons land in 1940 voor de bezetter ook een peulenschilletje. Wegkruipen in de massa in plaats van op te komen voor je mensenrechter ! Ik wens je een fijn “onbezorgd” leven toe en houd vooral je ogen gesloten voor al datgene wat zich in de maatschappij afspeelt. Met dit soort homo’s wil ik niet verder in discussie gaan. Toon eens wat lef man !

 56. Huismaker

  Het grote gevaar is Ramadan. Dan moet je als moslim bewijzen dat je voor “je eigen soort” opkomt. Zoals de “suikerziekte patiënt” die op het CS in Amsterdam mensen omver reed. Alle camerabeelden waren als filmrolletjes ineens verdwenen, want het plebs mocht niet weten wat er aan de hand was.
  Of het nu om ruiten ingooien gaat, vrouwen (zonder hoofdoek) uitschelden, homo’s in elkaar slaan enz; het angstige partij kartel kijkt de andere kant op. Zo bang dat ze door “deze slachtoffers” worden beschuldigd.
  “Een volk dat voor tirannen zwicht …”
  Eén keer raden. Ok zij weten niet hoe snel ze moeten vluchten naar de bossen van Canada.

 57. Xxxx

  Critikast. Ik schaam mij nergens voor. Ik leef zoals ik wil en niemand bepaalt dat. Ik voer geen gesprekken met mezelf. Ik sta midden in het leven.

 58. Sender

  @Hugo,

  4 mei werd wel meer gezegd in de rede van WA. Ik denk dat je daar op doelt. Medemensen, burgers die zichzelf onvoldoende gehoord voelde door met name zijn overgrootmoeder in de Tweede oorlog. So far so good.
  En natuurlijk staat het een wellicht niet in verhouding tot het ander toch voelt een hele groep zich ook opnieuw niet gesteund.
  En zo zal het ook altijd blijven. De verdeeldheid ten aanzien van corona en de heftige discussie van de laatste tijd levert ook een tweespalt op en de politiek walst over mensen heen. Mensen voelen zich noch gesteund, noch gehoord.

  En dan denk je…zo’n man (WA) gaat het anders doen, aanpak 2020.
  Hij was in zijn ‘coronarede’ slechts het verlengstuk van Rutte.
  En mocht je denken dat hij in tegenstelling tot de generaties die hem voor gingen wel eerlijk is…hoe zit het het dan met de 4, 7 subsidie die hij ontvangt voor de Kroondomein het Loo?
  En hoe zit het met het bericht dat gisteren naar buiten kwam ( lees en huiver).

  https://nos.nl/artikel/2334640-koning-betaalde-niet-voor-prive-inrichting-huis-ten-bosch.html

  Kijk de terugblik door WA op de voorbije 70 jaar (waar de oorlog aan vooraf ging)…..daar was niks mis mee.
  Maar je denkt dan toch dat zo’n man op de lijst van 2020 is geschoeid en nog even kritisch om ziet naar zijn grootmoeder om het zelf vooral anders te doen.
  Wat blijkt??
  Nee dus.
  Iedere generatie vorsten brengt zijn ‘praters voor de buhne’ voort en is misschien nog van meer bedenkelijk niveau dan zijn voorganger. Jammer!

 59. Xxxx

  Critikast. Gelukkig ken ik mezelf al bijna 59 jaar. Moet jij nog zien te worden denk ik. Jij jouw mening over hoe ik dingen aanpak en ik de mijne. We leven in een democratie weet je nog? Iedereen mag denken en doen wat hij wil.

 60. Ferris

  Stop maar met reacties richting Xxxx

  Dit heeft geen zin.

 61. Ruud

  @Xxxx: Begrijpelijke reactie! Ook ik loop met mijn vriend niet hand in hand over straat. Je kunt het laf noemen, maar ook verstandig. Verloochenen we daarmee onszelf? Alleen als we er zelf last van hebben. Wij hebben er sowieso geen behoefte aan om hand in hand over straat te lopen. Bijkomend voordeel: het lokt niets uit! Ik voel me niet een activist! Het is triest dat degene die er wel behoefte aan heeft, vaak met geweld/ pesterijen te maken krijgt.

 62. Pakkme van Agteren

  @Selma

  Als homostel moet je op openbare plekken altijd over je schouder kijken, continu verbaal geweld incasseren en je moet steeds weer die inschatting maken of het veilig genoeg is. Het is super stressvol om hand in hand over straat te lopen en dat is gewoon heel vermoeiend. Ik snap dat sommige mensen daarom besluiten om helemaal niet hand in hand te lopen. Uiteindelijk is het aan de politie en de politiek om een veilige omgeving voor iedereen te creëren.

 63. One and only

  Haha al die homo’s hier in de reacties ruzie maken met elkaar of je moet wegkijken of niet…

  Jullie komen er zelf niet eens uit, man man man….

 64. chris?

  Kan die Angela de Jong niet eens bewerkstelligen dat haar krant minder flutnieuws vermeldt, zoals nieuwtjes dagelijks over Hazes jr en partner enz.. Niet te verteren.
  Misschien wordt die krant DAN wat serieuzer genomen

 65. Xxxx

  Critikast. Ik ben geboren in 1961. Ik zal je vertellen ik heb de wereld zien veranderen. Helaas niet in positieve zin. Werk al bijna 40 jaar. Heb de leuke en minder leuke kanten van de medemens gezien. Is niet altijd even fraai. Helaas zitten we met onze meningen mijlenver uit elkaar. Ik voel mij niet laf. Ik heb een hele leuke partner waar ik al 28 jaar mee leef. Menig hetero huwelijk houdt het nog niet zo lang uit. Heb veel gereisd. Waar menigeen van kan dromen. Jammer dat je uitsluitend afgaat op woorden en je de mens achter die woorden niet kent. Had je wellicht een andere mening. Ik ben geen mens van schelden en al helemaal niet op de barricades staan. Voel me ook niet geroepen in een string op de Gaypride te staan. Ik ben “anders” . Ik blif mezelf trouw! Dat is heel belangrijk. De mensen waar ik mee omga gaan ook al jaren met me om. Dat zegt genoeg. Beter een paar goede vrienden dan een hele massa nepvrienden.

 66. Zo zit het

  Zelf woon ik in de Biblebelt. Ook hier wonen homo’s en lesbiennes. Ze kunnen gewoon hun gang gaan en hebben van niemand last. Zelfs binnen bepaalde kerken worden ze geaccepteerd en die kerken die hun relatie niet willen inzegenen blijven in gesprek en wijzen deze groep als persoon niet af. En geweld, neen nog niet meegemaakt in mijn woonplaats/gemeente of naastliggende plaatsen. Dus de biblebelt mag je op dit punt niet vergelijken met de Marokkaanse jeugd die dus wel geweld gebruiken.

 67. One and only

  Oja, ik ben zelf wel eens tot twee keer toe lastig gevallen door homosexuele mannen; die kunnen soms ook echt hardnekkig vervelend zijn zeg…

  Niemand is zonder zonde

 68. Xxxx

  One and only. Ik maak geen ruzie. Ze maken met mij ruzie. Maar het zijn hoofdzakelijk jongeren die denken te weten hoe de wereld in elkaar steekt. Ik laat mij niks aanpraten als “ouwe homo”. Daar kunnen ze blijkbaar niet tegen. Dan krijg je allerlei verwensingen naar mijn hoofd. Dat ik niet goed wijs ben. Nou het zal mij een zorg zijn. Ze denken maar een eind weg. Ze kunnen beter over mijn fiets lullen dan over mijn lul fietsen.

 69. teuntje

  IN Nederland kan toch alles moeten allereerst dooien vallen voordat er wat gebeurd

 70. Xxxx

  Pakmevanagteren. Helemaal gelijk! Ik heb echt niet het gevoel dat ik om moet kijken. Ik leef gewoon mijn leven. Wij zijn een andere generatie dan die “praatjesmakers van jongeren”. Soms, en daar blijf ik bij, is voorkomen beter dan genezen. Werkt al bijna 59 jaar perfect! Heb liever niet mijn kop kapot! Of een mes tussen mijn ribben. De jongens die zo “mondig” zijn komen er nog wel achter. Door schade en schande wordt je wijs. Heb ik ook gemoeten en zij ontkomen er ook niet aan!

 71. teuntje

  CRITIKAST helemaal gelijk Halsema weg als burgemeester die kan jeniet als handhaver zien ze durft niks lult poep en is laf

 72. maatje te groot

  Misschien gekke vraag. Als het nou in plaats van geweld tegen Joden en homo’s eens geweld tegen onze cultuurparels was? Stond dan niet heel links Nederland op de kop en lagen dan niet al voorgedrukte formulieren klaar? Nu heerst er doodse stilte van de kant van de Linksche Gutmenschen. Bewijst dat dit lafaards zijn die niet eens de groep Marokkanen durft te benoemen als meeste daders. Maar er steeds om heen lult..

 73. Xxxx

  Ruud. Gelukkig dat je het met me eens bent. Zeg ik nu zulke gekke dingen? Wij voelen ons heel prettig. Voelen niet de behoefte hand in hand over straat te gaan. Is onze keuze. We provoceren niks. Wordt je ook niet in elkaar geslagen. Soms is voorkomen beter dan genezen. Gewoon je verstand gebruiken. Niet meer niet minder!

 74. Xxxx

  Ferris. Wat heeft volgens jou geen zin? Weer zo’n bla bla figuur! Wat stoort je aan mij? Mag ik dat weten? Dacht dat ik duidelijk genoeg was. Ik ben heel vasthoudend in mijn mening. Wat is daar mis mee?

 75. Xxxxx

  Bejaarde. U bent zeker tegenstander van Henk Krol. Niks mis mee. Ik mag hem wel. Smaken verschillen.

 76. aldus

  Zijn gewoon Nederlanders hoor. Hier geboren, hier opgegroeid, hier naar school. Ouders wonen hier en betalen hier belasting. Nederlanders dus.

 77. Xxxx

  Aldus. Ja, hier geboren. Hier naar de Islamitische school, hier naar de moskee, met lange stofjassen en hoofddoeken, liefst gesluierd, over straat. Ouders betalen hier belasting. Ontvangen loon en uitkering wat naar Marokko gaat. Ja dat zijn “echte Nederlanders”. O ja als ze dood gaan willen ze niet in Nederland begraven worden. Zijn ze de andere dag al begraven in Marokko of Turkije. Hoezo “gewoon Nederlander? Gaat nergens over maar zo gaat het wel. Ze hebben alleen financiële belangen bij Nederland en verder niks!

 78. Hans

  Iemands hand vasthouden is niet provoceren, maar vrij normaal. Een teken van liefde. Ik merk zelf dat ik dat vroeger vervelend en eng vond. Nu ik 40 ben, heb ik het idee dat ik dat haast moét doen om te laten zien dat daar niets geks aan is. Sterker nog, om te laten zien dat dat normaal is, pak ik de hand van mijn vriend nu juist vaak vast als we bijvoorbeeld op een groepje jongeren aflopen. Niet om te provoceren, maar om te tonen dat het normaal is. Heb hooguit een verbaasde blik gezien. Vriendelijk glimlachen en doorlopen. Maar ben het dus zeker niet eens met Xxxx. Ik begrijp de angst, maar angst is en blijft een slechte raadgever. Als iedereen wegkijkt en het probleem negeert, groeit het alleen maar.

 79. Xxxx

  Aldus. In welke sprookjeswereld ben je ontwaakt? Slaap lekker verder!

 80. Xxxxx

  Ja Hans. Je mag mijn mening niet delen. Geeft niet. Maar het kan blijkbaar niet in Nederland. Jij bent misschien veel jonger. Maar geloof me voor het grootste gedeelte zijn wij niet normaal. Sterker nog zelfs “vies”. Nou om dergelijke aanvaringen te voorkomen is het beter niet te doen. Of je moet net als het homostel in Arnhem graag herstellende willen blijven van een kaakfractuur en tanden willen missen. Zo ja, ga lekker hand in hand over straat lopen. Vroeg of laat tref je de verkeerde en dan is lijden een last.

 81. Bart

  @Aldus Wat ben je dom!

 82. Xxxx

  Aldus. Over “echte Nederlanders” gesproken. Alle antennes van die “echte Nederlanders” staan allemaal gericht op Marokko en Turkije. Integreren of een woord Nederlands leren. Op sommigen nagelaten, geen sprake van. Ja de jongens en meisjes die hier zijn geboren spreken net als jij en ik Nederlands. Maar hun roots is Marokko of Turkije. Zullen nooit Nederlanders worden. Sommigen denken en hopen van wel. Nou nee dus!

 83. Xxxx

  Hans. Angst kan ook een goede raadgever zijn. Voorkomen dat je niet in elkaar gemept wordt.

 84. Boerenverstand

  Ik begrijp xxxxx wel. Jammer dat Nederland zo afgegleden is dankzij de multiculti-ontwikkeling. Maar dat iemand zich veilig gedraagt om niet in elkaar gemept te worden, is logisch.
  Wordt verder gewoon tijd om de criminelen met dubbel paspoort het Nederlandse paspoort af te nemen, en daarna enkele reis naar het land waarvan ze de cultuur blijkbaar zo geweldig vinden.

 85. Mappy

  ALLE mocro’s het land uitzetten. Alleen zij die kunnen aantonen dat ze de
  Nederlandse normen en waarden accepteren en langer dan 5 jaar een baan hebben
  mogen weer binnen, maar zodra ze zich misdragen is is retour naar Rifstanie

 86. MMP

  One and only
  vr 22 mei 2020 om 11:52
  Zou je willen, met die lelijke kop van jou

 87. Helena

  Femke Halsema vind ik een gemankeerde incompetente burgemeester, ze kan haar eigen kinderen en man niet eens in het gareel houden laat staan de problemen en criminaliteit van een Amsterdam. Verder is het genoegzaam bekend dat Femke Halsema veel probeert goed te praten ten faveure van eigen belangen, volgens mij schuwt ze zelfs niet om te liegen. Ik vertrouw deze enge vrouw voor geen halve eurocent.

  Over veel Marokkanen kan ik heel kort zijn, ik vind het griezelig genetisch afval. De criminaliteit, het schandelijke gedrag, de J*den en hom*ha*at, het zeuren over diescrieminatie (Nederlands spreken de meeste namelijk niet, het is dom gebrabbel met veel gebruik van het woord k*nk*er). Kortom, ik vind het r*nzig tuig en zie ze graag opro**ten naar het Rifgebergte .

 88. zuurkool

  @helena. Sluit mij er helemaal bij aan!

 89. Mappy

  Helena
  vr 22 mei 2020 om 14:16
  DOUZE POINTS !!!!!!

 90. Xxxx

  Boerenverstand. Dit hebben we als “erfenis” gekregen van oud-minister Jantje Pronk en mevrouw Hedy d’Ancona. Die hebben in de jaren tachtig de deuren wagenwijd open gezet van Nederland ,voor dit gespuis. Die “droomden” toentertijd van een multiculturele samenleving. Leek ze zo geweldig. Terugkijkend is Nederland het rioolafvoer-putje van Nederland geworden. Criminele afrekeningen in Amsterdam van merendeel allochtonen. Drugs openlijk verhandeld en drugslaboratoria in dat zelfde Nederland. Je kunt de krant niet openslaan of drugscriminelen hebben hun rotzooi ergens neergegooid. Nee, sorry mensen. Nederland is niet meer het Nederland wat het in de 50,60, en 70-er jaren is geweest helaas. Janmaat van de Centrum-Democraten heeft hier al heel lang geleden voor gewaarschuwd. Toen werd hij uitgelachen en uitgehoond. Hij was de voorloper van Geert Wilders nu. Helaas heeft Janmaat groot gelijk gekregen.

 91. Xxxx

  Nederland is het riool-afvoerputje van de wereld geworden en niet Nederland. Herstel.

 92. Donald Dumb

  Doet me denken aan dat Foxpop filmpje met de homo hatende opa ergens op de Biblebelt.
  ‘ Als mijn zoon homo zou zijn zou hij een dreun krijgen’…
  Lekker tolerant opaatje.
  Zijn 8 jarige kleindochter wijst hem terecht…

 93. Jack

  Angela is beledigd : ze betaald wat haar baas (rtl)
  Zegt!

  Ze is als een Marokkaanse die beledigd is om dat ze niet is uitgekozen!

  20% M
  21% Op1
  12% Beau

  Dat doet zeer!

 94. Betweter

  @Jack
  vr 22 mei 2020 om 15:10

  In tegenstelling tot jou is Angela in staat zich schriftelijk perfect en in foutloos Nederlands uit te drukken. Ga met je legoblokjes spelen, ongeletterde nietsnut.

 95. Dr. Bibber

  Goh ik dacht dat deze vrouw enkel media recensent is maar nu gaat ze ook al uitspraken doen over deze zaak.

 96. Dr. Bibber

  En verder veel voorspelbare reacties die je iedere keer hoort en die NIETS helpen.

 97. aldus

  Ik ken een aantal van deze Nederlanders. Hard werken, studeren, gewoon een bijdrage leveren aan de maatschappij. Dat een aantal bovenstaande domoren nog niet door hebben dat integratie vooral het accepteren is van het feit dat sommige mensen anders zijn wordt door jullie onderstreept door te beginnen over gebruiken die sommige mensen misschien hebben. En ze daarop veroordelen. Dat heet dus discriminatie. In de bible belt lopen ook mensen met mutsen, enten ze kinderen niet in en zijn ze op zondag zo ongeveer verlamd. Moeten zij weten, hun keus. Zijn ook Nederlanders.

 98. Donald Dumb

  Aldus.

  Als er ergens het woord ‘intolerant’ gebruikt kan worden is het voor de Biblebelt. Loop uit de maat en je bent poep in die gemeenschappen.
  Leef je niet volgens het Boek, dus ook niet qua geaardheid, dan wordt je verketterd.
  Maar ach men ziet hier de splinter in andermans ogen, maar niet de eigen balk…

 99. Xxxxx

  Aldus. Die Nederlanders waar je op doelt die zijn er zeker. Maar het gros is dat niet. Moeten wij in Marokko of Turkije dingen doen die hen niet zint. Dan worden we doodgeschoten. Nederland is een beetje TE TOLERANT. En alles waar TE voor staat is niet goed. Ik zou er omgekeerd niet aan moeten denken te gaan wonen in Marokko en Turkije. Ze voelen zich echt geen Nederlander. Hun “roots” liggen in Marrakesh en Istanboel aan de Bosporus. Zijn hier alleen voor “eigen gewin” en zullen nooit Nederlander worden. Wij “domme Hollanders” blijven maar in sprookjes geloven. Moet je eens in Amsterdam gaan kijken. De ene na de andere wordt geliquideerd. Dat tuig wordt in hun eigen land uitgekotst en wij zitten er mee opgezadeld.

 100. Donald Dumb

  Xxxxx.

  De eerste liquidatiegolf in Amsterdam heeft niks met Marokkanen te maken.
  Daar was de kring rond, eerst Klaas Bruinsma, later Holleeder verantwoordelijk voor.
  Allemaal Nederlandse straatschoffies uit de hoofdstad…

 101. Xxxxx

  Als er een volk discrimineert Aldus dan zijn zij het wel. Wij zijn een veel te “lief” volk. Wij zijn nog minder dan varkens voor ze. Aldus blijf lekker in je verheerlijkheden geloven. Moet je misschien eens naar Opsporing Verzocht kijken. Misschien gaan dan je ogen open.

 102. HBaz

  Loop in een willekeurige stad of dorp hand in hand langs een groep hangjongeren (en dat zijn echt niet allemaal Marokkanen) dan gebeurt hetzelfde.

 103. Xxxxx

  Donald Dumb dan kijk je zeker nooit naar Opsporing Verzocht. Je zal er maar wonen. Allemaal jonge Marokkaantjes. Er zullen inderdaad ook uitzonderingen zijn.

 104. Herman W.

  @Xxxxx, de meeste broodpoten hier in Nederland zijn Marokkaanse jongens.

 105. De feiten

  Donald Dumb is precies zo iemand die als je zegt dat duizenden rokers sterven aan longkanker hij iemand kent die 100 is geworden en zijn hele leven heeft gerookt.

 106. Geronimo

  De ironie. In Amsterdam-Gaza houdt het homogeweld aan en in de Hetzekrant het coronageweld.

 107. Xxxxx

  Ik heb net naar M gekeken. Het ging over homo-geweld. Ellie Lust was daar bij. Die bevestigde wat ik al zei. Dat Marokkaanse jongeren oververtegenwoordigd zijn als het om dit thema gaat. Dus Donald Dumb het zijn geen Nederlandse jongeren zoals je probeer te verdoezelen. Maar je mag niets verkeerds zeggen over Marokkanen want dan breekt de hel los. Maar Donald Dumb is, wat iemand al schreef, als je zegt dat er duizenden mensen aan longkanker Komen te overlijden en dat hij dan zegt dat hij iemand kent die er 100 mee is geworden. Dat noem ik als recht praten wat krom is.

 108. Dominee Bonk

  Laten we elkaar de hand reiken, Gods wil is wet, als we bidden wordt alles goed, Jesus wacht ook op U, God oordeelt en veroordeelt. Amen, de Heer is met mij, het Kruis leidt. Veel kusjes van Uw Bonk, mijn kerk staat voor u open, komt allen tezamen.

 109. Donald Dumb

  Dominee Bonk.
  Kap eens met dat domme gezever.
  Moet u niet aan kindertjes zitten? Dat is wat jullie allemaal doen.
  Engerd…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.