Na homogeweld bij Lidl: nu ook Rutger Vink slachtoffer

Na de veelbesproken aanval op het onbekende homostel Fabio en Daniel voor de Lidl in Amsterdam-Oost, is nu het YouTube-stel Rutger Vink en Thomas Grinsven slachtoffer geworden van hangjongeren bij de supermarkt. Dat laten ze weten op hun Instagram. Net als Fabio deed, heeft ook Rutger Vink de homovijandige aanval gefilmd. Hij heeft er echter voor gekozen om deze beelden niet in de openbaarheid te brengen, ténzij hun Albert Heijn-uitstapje nog eens wordt verstoord.

Rutger voelt zich er heel vervelend onder. “Ik weet niet helemaal waar ik moet beginnen, maar ik heb net iets heel bizars meegemaakt. Thomas en ik liepen de Albert Heijn binnen. Toen we aankwamen hoorden we buiten al wat geroezemoes van wat ehhh jongeren.”

Een van die jongeren kwam de Albert Heijn ingestormd. “ We waren de Albert Heijn gewoon ingegaan, loopt er ineens iemand naar binnen en wordt er geschreeuwd: bla-bla-bla-homo’s. Je weet wel welk woord ik dan bedoel. Vervolgens rende die naar buiten. Wij dachten: wat? Horen we dit nou echt?

Daarop liep het stel naar buiten. “We wilden even buiten gaan kijken, en ja: er was gewoon iemand die ons ook daar nog steeds meerdere malen aan het uitschelden was. Het leuke is: ik heb het allemaal gefilmd, gewoon midden recht op camera deed hij nog steeds zó focking dom.”

Rutger begrijpt er niks van. “Dan denk ik: je weet toch wat er nu allemaal in de wereld speelt en waar iedereen voor aan het opkomen is en dan ga je nu hier bij mijn eigen buurtsupermarkt ons zo discrimineren? Het was ook niet één keer, maar gewoon keer op keer: homo-dit, homo-dat. En vól op camera.”

Wat nu? “Ik weet niet wat ik hiermee moet doen. Ik ben helemaal in de war. Ik werd er heel erg boos van. Die beelden staan op mijn telefoon, daar blijven ze voorlopig, maar als ik er nog één keer last van heb dan gaan ze én naar de politie én op Social media, want het is gewoon niet normaal.

Niemand zei wat

Het steek Rutger en Thomas vooral dat omstanders er niets van zeiden, mogelijk uit angst voor de ‘hangjongeren’. “Niemand zei ook wat. Volwassenen zeiden niks, er stonden andere kinderen omheen, zijn ‘vrienden’, die zeiden niets. Eén medewerker van de Albert Heijn zei wat, maar verder niets. Ik ben zo in de war“, zegt Rutger.

Thomas: “Er is niemand die iets zegt. Er staan meerdere mensen in de supermarkt, er staan meerdere mensen buiten die het zien gebeuren. Iedereen houdt zijn mond dicht.”

Rutger: “Het is 2020 toch? 2020 is gewoon een kutjaar en dit hoort er dan blijkbaar bij.”

BN’ers

Bekende Nederlanders leven mee met het stel. “Het is ook niet te begrijpen. Maar één ding is duidelijk: jullie zijn leuker en liever en slimmer. En zij moeten nog veel leren“, zegt schrijfster Heleen van Royen.

En Dotan: “Je hebt geen idee wat voor voorbeeld jullie neerzetten hiermee. Zoveel respect voor. Het maakt me ook enorm kwaad dat dit nog steeds gebeurt, maar we moeten er tegen blijven vechten en het is goed dat je mensen hun ogen opent dat Nederland helaas nog niet zo tolerant is als dat we willen denken. Love always wins!

Foto: Instagram

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen