Beau na felle kritiek op M: ‘Daders waren Marokkanen’

De kritiek was vorige week niet van de lucht toen Margriet van der Linden de aanval op het Amsterdamse homostel Fabio en Daniel besprak met D66-leider Rob Jetten en burgemeester Femke Halsema zonder ook maar één keer de Marokkaanse achtergrond van de verdachten te benoemen. Door wegkijken los je het probleem al helemáál niet op, riepen critici. Beau van Erven Dorens had het homostel gisteren aan tafel zitten en durfde het Marokkanen-woord wél in de mond te nemen.

Beau van Erven Dorens: “Laten we het eens over de daders hebben. In dit geval zijn het volgens mij Marokkaanse jongens. Is dit iets wat je vaker tegenkomt dat het geweld en de dreiging uit die groep komt?

De ‘roze’ politieagent Mark Achterbergh daarop: “Het komt vaker voor, maar het is niet een exclusief verhaal. Als je bijvoorbeeld kijkt in de Biblebelt, dan heeft het niets met de islam te maken.”

Beau: “Maar daar is ook homogeweld en homofobie?

De agent: “Jazeker.”

Beau: “En loopt het dan ook zo uit de hand als in deze zaak?

De agent: “Het loopt in een stad vaak sneller uit de hand, doordat er veel meer mensen bij zijn, maar wat je bijvoorbeeld ziet in dorpen, is dat het veel meer achter gesloten deuren gebeurt en het meer gebeurt op het gebied van pesterijen en mensen het dorp uitduwen. Daar zijn helaas ook genoeg voorbeelden van, van mensen die uit hun huis of dorp worden gejaagd.”

Foto: RTL

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen