Critici ergeren zich: ‘M negeert Marokkanenprobleem’

Geplaatst op wo 13 mei 2020 om 14:00

Een maand na de aanval op het homostel Fabio en Daniel in de capuchonjongerenwijk Amsterdam-Oost, zijn ze zondag wéér aangevallen in hun eigen woonwijk. Het werd gisteren in de talkshow M besproken door hun advocaat Sébas Diekstra, D66-leider Rob Jetten en burgemeester Femke Halsema. Critici verwonderen zich erover dat geen enkele keer de Marokkaanse achtergrond van de jongeren ter sprake kwam. Ze verwijten de Margriet van der Linden-show politiek correct te zijn.

Het is algemeen bekend dat homo’s inmiddels wel twee keer nadenken voor ze hand-in-hand over straat lopen in Amsterdam, omdat er door de toenemende immigratie ook sprake is van een toenemende intolerantie.

In de talkshow M werd net gedaan alsof het volstrekt onduidelijk is waar de toenemende homofobie vandaan komt. Talkshowhost Margriet van der Linden vroeg Halsema naar de afkomst van de groep. “Heeft u het op de korrel om welke groep het gaat?

Halsema daarop: “Nou, het is volgens mij vrij wijdverbreid. De gedachte dat het zich alleen maar onder één groep concentreert is volgens mij een illusie. Volgens mij zie je het onder heel veel groepen op dit moment terug en het richt zich op homoseksuelen, tegen vrouwen, tegen Joden en tegen moslims. Je ziet gewoon een grove intimiderende cultuur op staat, waarbij men ook in toenemende mate bereid is om geweld te gebruiken. Homoseksuelen kunnen daar verschrikkelijk de dupe van worden.”

Verbijsterend, vindt GeenStijl. De opiniesite spreekt van ‘Marokkaans-islamitisch anti-homo herhaalgeweld’. “Alleen: dat werd niet benoemd.

Journalist Bart Schut: “Marokkanen die zich tegen moslims richten? De doublethink van Halsema is van Orwelliaanse proporties.

PVV-Kamerlid Martin Bosma retweet: “Iedereen weet waar het gros van homogeweld in Amsterdam vandaan komt maar Halsema en Jetten voeren liever een toneelstukje op.

Advocaat Oscar Hammerstein: “Als je niet bereid bent het probleem te benoemen, kun je het zeker niet oplossen.

Er woedt op Twitter een hevige discussie, zie onderstaande tweet met daarbij ook de beelden.

Foto: KRO-NCRV
79 Reacties op “Critici ergeren zich: ‘M negeert Marokkanenprobleem’”


 1. teuntje

  Als ze zelf aangevallen worden piepen ze wel anders die linkse rakkers

 2. Annemarie

  Mocht niet van Halsema, want die heeft zelf Marokkaans bloed.
  Kijk maar ’s goed naar die rotkop.

 3. Lies

  Marokkanen zijn vredelievende mensen, soms zijn er wat pubers die lastig zijn maar verder heeft helemáál niemand last van ze.#doeslief#

 4. Freek

  Als burgemeester kan ze dat natuurlijk nooit hardop zeggen, dat is duidelijk.

 5. MERS Pardoel

  Annemarie, kun je misschien een debat voeren zonder zulke lelijke woorden te gebruiken.

 6. Gerard Cocks

  Ik neem deugmens M. niet zo heel serieus meer sinds ze een kritiekloos item deed met veroordeelde Syrië-gangster Laura H. Wat Hammerstein zegt: durf problemen/probleemgroepen te benoemen.

 7. Frits

  De homoseksuelen worden als eerste geofferd op het altaar van de deugers.

  En alle niet-bestaande opperwezens knikten tevreden.

 8. Gordon Heukeroth

  Ach ach naieve domme Lies, kijk eens naar opsporing verzocht.

 9. Simone Slagbooms

  M. die vuile kuttenlikker, negeert wel meer.

  Het is geen geheim dat die geitenneukers een hekel hebben aan die smerige kontneukers?

  Benoem het dan gewoon. Klaar.

 10. Dave Stryker

  Doodsbang zijn ze voor die laffe Marokkanen in hun strakke en glimmende trainingspakjes. Vooral in Amsterdam zijn ze helemaal in doodsangst voor escalatie. Politie is te druk met bonnetjes schrijven voor bejaarden die te dicht bij elkaar lopen. Dat is lekker makkelijk samen optrekken met die analfabeten van BOA’s en zachte doelen pakken!

 11. 123

  Sorry hoor, maar de twee keer dat ik echt ben lastiggevallen, waren het toch echt beide keren autochtone, blanke jongens/mannen die dat deden. Dus in dat opzicht klopt het ook dat het wijdverbreid is!

  Echter denk ik wel dat het kan zijn dat holebi’s in bepaalde wijken van steden door andere groepen worden lastiggevallen dan holebi’s in buitenwijken en/of dorpen.

 12. MediaPrak

  Een week na de indrukwekkende 4 mei lezing van Arnon Grunberg zijn we weer terug bij af. Het zijn individuelen welke deze jongens hebben aangevallen. We noemen Holleeder ook geen Jordanezer, Michael P geen blanke verkrachter. Het zijn ‘gewoon’ laag opgeleide, conservatieve jongens.

 13. Ynneke Merckx

  Hier op het eiland hebben we geen homo’s. En geen Mocro’s gelukkig.

 14. Willie

  MediaPrak
  wo 13 mei 2020 om 14:16
  Die Grunberg kletste lekker uit zijn nek. Zet daar even de Joden met de vergelijking neer dat deze voor de oorlog handelde in drugs, moordde ,overvielen en homo’s in elkaar trapte. Maar goed antisemitisme is links niet vreemd.

 15. Huismaker

  Dat mediakartel maakt zich met de dag belachelijker.
  Logisch dat iedereen overstapt naar Youtube kanalen.

  En ?
  WAAR BLIJFT DE OPEN DISCUSSIE OVER CORONA ?
  Evenveel voor en tegenstanders en gesprekstijd. Of moeten we net als dat plotseling afschaffen van het referendum onze kop houden ?

 16. Bep

  Ze draaiden er zo omheen,dat het een enge uitzending werd met een enge burgemeester.Ze maken zichzelf ongeloofwaardig met dat gedraai.

 17. Captain Caveman

  Tot er een marokaan het ziekenhuis in geschopt wordt door een homo! Dan barsten onze gezaghebbende talkshows uit hun voegen. Hoe moeten ze dat nu goedpraten? Gewoon PVV en FVD de schuld geven, klaar!!!

 18. Ano

  Is toch ook zo? Afgezien van het feit dat er een heleboel Marokkaanse etters zijn, word ik toch echt door witte Nederlandsers, jongeren, lastig gevallen als ik hand in hand liep. Nu niet meer. Ben er mee opgehouden.

 19. Kuis

  En vooral niet noemen dat links al decennia op kosten van de nederlandse belasting betaler diezelfde nederlander een schuldgevoel aanpraat als die niet op zijn/haar kosten alle problemen in de wereld op wil lossen.

 20. Brailleman

  Zou Margriet van der Linden lesbisch zijn!?

 21. Remy

  de Marokkaanse achtergrond komt natuurlijk niet ter sprake omdat die er niet toe doet en echt, echt waar, puuuur toeval was.

 22. Tino

  Het is allemaal angst en daar word je moedeloos van, er niet open over te durven praten, je kon zo goed zien dat het allemaal van te voren afgesproken was “ ik stel een vraag en jij geeft een antwoord en ik vraag niet door” daar trappen die kneuzen wel in hahahaha

 23. Huiskramer

  @Huismaker

  groenlinks.nl

 24. Marijke

  Ja hoor, langzamerhand gaan wij capituleren

 25. Simone

  Angst ..allemaal angst van Links.. die islamieten lachen zich de tering.

 26. Henk

  NPO is alleen maar politiek correct……

 27. mmm

  Reclamebureau M. Voor al uw linkse propaganda.

 28. Angeltje

  Gewoon NIET naar die M kijken met z`n allen, dan word het zo niet meer uitgezonden…Wij kijken er sowieso nooit naar, omdat ik al zo vaak gelezen heb dat het een dom programma is.

 29. zorro

  Dat mens is nieuwsgeil .

 30. StefanV

  Als er iets gebeurt waarbij Marokkanen of donkere mensen het slachtoffer zijn, bijvoorbeeld geweld of dreiging door rechts-extremisten, dan staan politici als Jetten en Klaver vooraan om moord en brand te schreeuwen. Dagenlang raken ze er niet over uitgepraat op Twitter.

  Maar in deze zaak houden ze zich muisstil. Des te vreemder, nee ronduit verbijsterend, dat Margriet van der Linden dan toch weer een podium geeft aan zo’n Jetten. Het krioelt de laatste weken trouwens sowieso van de D66’ers aan de talkshowtafel.

  Van Halsema snap ik nog een beetje dat ze in haar rol als burgemeester de ‘boel bij elkaar’ moet houden, om maar met Job Cohen te spreken. Maar van de fractievoorzitter van een links-liberale partij, die ooit uitgesproken seculier was, verwacht ik deze slappe hap niet.

  Sinds D66 in 2006 weigerde om zich over de Turkse genocide, puur uit electoraal belang, is deze partij onherkenbaar veranderd en volslagen wereldvreemd geworden. Ze willen zo graag politiek-correct zijn en zo graag moslims aan zich binden dat ze gewoon weigeren om het beestje bij de naam te noemen.

 31. xandertje

  Ik heb met verbazing zitten kijken gister. Het leek wel een spelletje ‘benoem het echte probleem niet’. En eigenlijk is het een grote schande. Ze zaten aan tafel om het probleem van de homohaat in Amsterdam te bespreken. Hoe haal je het dan in je hoofd om het tijdens het driekwartier durende ‘gesprek’ niet te hebben over de daders. De daders die voor 99% Marokkaans zijn.

  Je zit in de politiek om de problemen op te lossen. Als je dan niet naar de oorzaak durft te kijken ben je geen knip voor de neus waard.

 32. StefanV

  @ MediaPrak: de lezing van Grunberg was een preek van precies dezelfde kerk waar Halsema en Jetten lid van zijn.

  Het is gewoon volstrekt ongeloofwaardig om anno 2020 te verwijzen naar teksten als “dit nooit meer”, die na de Tweede Wereldoorlog klonken, terwijl je anno 2020 gewoon opnieuw doodleuk wegkijkt.

  Toen begon het met bordjes “verboden voor Joden” in het park. Anno nu kunnen Joden amper met keppeltje op over straat in *bepaalde* buurten. En nadat een Palestijns-Syrische “vluchteling” vorige week voor de tweede keer (!) vernielingen aanrichtte bij een Joods restaurant werd z’n achtergrond krampachtig verzwegen in het NOS Journaal.

  De Grunberg-mentaliteit is een mentaliteit van laffe wegkijkers, die naar hartenlust alles op “individuen” schuiven als het in hun straatje past, maar net zo gemakkelijk gedrag aan complete groepen toeschrijven als het beter uitkomt.

  Terug bij af, zegt u ook nog. Als Grunberg ons vorige week naar een hoger plan heeft getild met z’n staaltje selectieve verontwaardiging. We zijn al heel lang af. Al sinds het moment dat we politici en media hebben die om de hete brij heen draaien, omdat ze bang zijn om bepaalde groepen voor het hoofd te stoten.

 33. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Mensen als Jetten en Halsema zijn staatsgevaarlijk. Ontkennen de realiteit omdat deze niet in hun ideologie past. Vroeger gebeurde dat alleen in de Sovjetunie en de DDR. Nu ook in Nederland. Niet geheel toevallig in beide gevallen linkse mensen.

 34. Blank gespuis

  Wéér over die Marokkanen.
  Dat dat vervelend volk is weten we nou wel.
  Laten ze het eens hebben over hoe het komt dat er steeds meer Nederlanders, blanken zijn betrokken bij kinderporno – en misbruikzaken.
  Oververtegenwoordigd in pedoparadijsen als Thailand.

 35. J. Francke

  M.totaal ongeschikt voor kritische talkshow. Gewoon niet kijken

 36. MolTalk

  Die leipe Mocroflava!

 37. ROBSON

  Begint heel eng te worden dat linkse bolwerk , zwaar facistische trekken te krijgen

 38. 😷Paulus

  Homofobie is niet alleen een Marokkaans probleem , maar ook Witte varkenskoppen probleem ,Allemaal maken ze een zooitje van. Naief om de vinger naar 1 specifieke groep te wijzen. Maar Tja! Het ow zo nuchter hamster volkje doet niks anders. Dat na wat de hooligans aanrichten na een voetbal wedstrijd klinkt hier zo langzamerhand heel normaal , hoor e niks meer over! Of degene die verantwoordelijk zijn voor de beperkingen van Oud en Nieuw! En dan ook nog hard roepen dat Sinterklaas niks met racisme te maken heeft , of het Bagatelliseren van de Slavernij! Of de witte Koppen die Zwarten aan haken hebben opgehangen.En zo kan ik nog even doorgaan. Gelukkig is de 21ste eeuw een tijdperk van “openbaringen” al dat bagger uit het verleden komt langzaam naar boven drijven. Vluchten kan net meer .Het wijzen met 1 vinger is makkelijk, maar kijk even naar wie de andere 4 wijzen. Amen!

 39. Donald Dumb

  Paulus.

  Laat een homostel hand in hand lopen in een Biblebeltgemeente.
  Geheid krijgen ze te maken met homofobie…
  Maar ach dan wordt er weggekeken…

 40. Niels777

  Is toch bekend, je mag niet kritisch zijn over:

  – Marokkanen
  – Vluchtelingen
  – Corona

  Wel kritisch:

  – Zwarte Piet
  – Trump

 41. Gerard

  @Paulus: je betoog raakt kant noch wal.
  Voor de realiteit: check Opsporing Verzocht.

 42. Gerard

  @Niels777: exact.

 43. HadieDave

  Schandalige vertoning. Buitenspel.

 44. Peter Klein

  Ja, nee, van D66 hoef je geen kritiek op Marokkanen te verwachten. Wat een vreselijk gedrocht is die Jetten toch ook eigenlijk, vreselijke partij ook, hoop dat ze bij de komende verkiezingen echt op hun bek gaan. D66, de partij voor Marokkanen in Nederland!

 45. Thomas

  Bij de Staatsomroep NPO is geen plaats voor “ Hard Talk “ presentatoren/journalisten, slechts dienaar presentatoren/journalisten uit de linkse meepraat kerk staan op de loonlijst.

 46. 😷Paulus

  @Donald Dump, het is net aan mij om over anderen te oordelen . Dat hand in hand lopende ( mannen ) , doen ze al eeuwen in sommige culturen o.a. Afrika, Marokko , India . heb het zelf gezien. Hier wordt het geassocieerd met homofilie, niemand heeft het recht om deze mensen kwaad te doen. Daar ben je met me eens denk ik.

 47. Gerard

  @Paulus: als je je oogkleppen nou eens afdoet, dan zal je zicht een stuk beter zijn.

 48. Claire

  Femke Halsema, met haar criminele zoon en criminele vent, is bang, doodsbang want ze wil geen beveiliging. Iedereen weet dat we een Marokkanenprobleem hebben. De top 600 is gegroeid tot top 6000. Ontkennen uit angst net zoals die laffe homo Jetten doet is gevaarlijk en houdt het probleem, de plofkraken, de liquidaties, de overvallen op juweliers, op kwetsbare ouderen, de Joden- en homohaat, de Jihadisten de foute Imams etc. in stand.
  Dank u wel nep burgemeester Femke Halsema met uw criminele gezinsleden, dank u wel laffe bange politie die zich door Marokkanentuig laat uitschelden en vernederen en geen tijd heeft, dank u wel laffe Jetten, jullie laten de slachtoffers in de steek!

 49. Claire

  Femke Halsema, met haar crimi nele zoon en crim inele vent, is bang, doods ba ng want ze wil geen beveiliging. Iedereen weet dat we een Marokkan enprobleem hebben. De top 600 is gegroeid tot top 6000. Ontkennen uit angst net zoals die laf fe h omo Jetten doet is gevaarlijk en houdt het probleem, de plofkraken, de liqu idaties, de overvallen op juweliers, op kwet sbare ouderen, de Jo den- en ho moha at, de Jiha disten de foute Im ams etc. in stand.
  Dank u wel nep burgemeester Femke Halsema met uw cri minele gez insleden, dank u wel laf fe bange politie die zich door Marokka nentuig laat uit schelden en verned eren en geen tijd heeft, dank u wel la ffe Jetten, jullie laten de slachtoffers in de steek!

 50. Huib

  Rob Jetten was zo politiek correct dat hij een Marokkaan en een transgender verzon, die samen ten strijde trokken tegen discriminatie. Dus geen Marokkanen als dader. Nee, ze zijn ook slachtoffer.

 51. Sip

  Ik kijk niet naar M

 52. Henkie

  Voor de Tweede Wereldoorlog werden de Bruinhemden vanwege de homoseksualiteit in die groep aangepakt en vele vermoord door de SS. Zover ik weet voldoen Marokkanen niet echt aan het typische beeld wat je bij ariers verwacht.
  In voetbalstadions wordt er ook volop gescholden met homo, dat zijn toch vooral hele blanke supporters. Niet geheel toevallig dat de kritiek op M van extreem-rechts komt.

 53. Yvon

  Henkie: ja, ja, praat het maar goed allemaal!

 54. ik zeg ook wat

  Het zijn vooral mensen uit de moslimhoek. Dat weet iedereen. De meesten zullen inderdaad Marokkanen zijn, maar een enkele Algerijn zou natuurlijk ook kunnen.

 55. aammehoela

  Opvallend dat het in Groningen bij het AZC wel wordt benoemd. Het zijn personen uit zgn. veilige landen oftewel Noord-afrikanen. Oftewel Marokkanen.

 56. Derhal Flynn

  Dit kon je weten.
  Dat exemplaar zit nog vast in een policor harnas waar de hele kliek van DWDD in vast zat … 15 jaar oogkleppen op schudt je niet zomaar van je af.
  M had zich in dit maatschappelijke debat gediskwalificeerd tien er een terroriste rehabilitatie kwam vragen – en kreeg. (en het werd achteraf nog rechtgeluld ook door de club van M)
  Ziende blind, horende doof, praten naar de mond van de broodheer.
  Welkom bij M.

 57. Germaans

  Alle Extreem Rechtse debielen,Racisten, Hooligans en andere criminelen. Op een schip zetten en op de Noordzee laten zinken.

 58. Dick Cockster

  Gewoon de agenten in de zomer met hun korte broek gewoon de Dam opsturen met een harde knuppel in hun knuistjes!

 59. Alex Delarge

  Er word veel verzwegen. Zo ook de inteelthuwelijken onder de Marokkanen waardoor een lager IQ ontstaat en allerlei gruwelijke genetische aandoeningen.

 60. Otto Normal

  Ik vind M een vermoeiend programma worden. Een groot deel van de tijd gaat het over homo’s ,lesbiennes, transgenders en nog meer van deze toch enigszins betreurenswaardige minderheden wier leven zo moeizaam wordt beleefd. “ Get a live” zou ik zeggen. En inderdaad definieer waar die agressie tegen deze minderheden vandaan komt. Voor het grootste gedeelte uit de Berber- cultuur.
  Gebaseerd op biologisch georiënteerde angst voor het anderszijn. Vermoeiend met al die “ Gutmenschen” zoals Grünberg.Van hem mag je de Nazis ,als groep, dus ook niks meer verwijten noch die overtal aan Marokkaanse bontkraagjes in de bajes. Wat een gaaf land hebben we, toch?!

 61. Annoniemus

  Er werden een moeder en een zoon mishandeld en toegetakeld , daar werd niet over gesproken bij M het grootse Moslim propaganda programma op de Nederlandse TV ,met Moslima Margriet v d Linden als voorganger

 62. Simone Slagbooms

  Alle gastarbeiders terugschoppen. Het land uit met heel hun familie en criminele kroost. Moskeeën afbreken, meteen.
  Geen onderwijs en uitkringennaar dat criminele islamgespuis.

  Islam = LAM.

 63. Ome Cor

  M is geen goede presentatrice.
  Geen oordeel over hoe ze eruit ziet maar ze praat te hard, te lang en is vaak te drammerig, laat mensen niet uitspreken (vult zelf in).
  Daarnaast breekt ze te vaak abrupt af onder het mom van tijd.
  Als laatste wil ik noemen dat ze heel vaak de gasten, terwijl deze iets vertellen, bewegingsloos aan blijft staren met zo’n verschrikte blik (opgezette ogen).

 64. Apfelflapf

  Links deugprogramma van en voor mensen die geen enkele last hebben van nuancering en zelfreflectie .

 65. anoniem

  Als we maar geen Hollandersprobleem krijgen.. :-)

 66. Fikkie

  @Lies …Alle wijken in dit land worden geteisterd door dit soort uitschot. Ook in mijn stad. Dat volk verspreid zich als een olievlek en de daarbij behorende problemen. Intimidaties, uitschelden, discriminatie, vandalisme. De meesten hebben geen werk, teren van de gemeentepot. Maken van de straten een teringbende alsof ze nog in de woestijn wonen. Dergelijke figuren mogen ze van mij het land uit knikkeren en op de schoot werpen van “hun” koning Abdullah de 88e.

 67. achtmet

  Opsporing verzocht gezien gistermiddag ? Met in de hoofdrol(len )Mocro bontkraagjes ! Elke uitzending staan ze met stip in top 50 …

 68. Fikkie

  @Blank gespuis ….dat is het topic niet. Het gaat nu over Marokkanen die menen in dit land de dienst uit te mogen maken. Het kan niet vaak genoeg ter tafel komen dat ze een probleem zijn en blijven totdat ze wellicht vrijwillig verplicht het land uitgegooid kunnen worden. Alles is mogelijk maar de politiek durft niet.

 69. Gaston

  Waarom de vreselijke woord Noord Afrikanen of dat licht getinte huid gedoe, ze gewoon Marokkaan als het een Marokkaan is. ook dat Surinaamse jongen moeten zeggen ipv Surinamer, je zegt toch ook geen Belgische jongen maar Belg of Fransman en geen Franse jongen.Turk klinkt hard,waarom? waarom Turkse jongen, dat schijnheilige gedoe

 70. JasperV

  Halsema is links (van Groen links) en heeft niet het lef om iets negatiefs over Marokkanen te zeggen.

 71. Simone Slagbooms

  We moeten dat Marokkanenprobleem gewoon zelf oplossen. Niet wachten op de dienaren van de Linkse Kerk, want dat wordt toch nooit wat.

  Alle MArokkanen er uit en snel een beetje.

 72. pieter baan

  Lies
  wo 13 mei 2020 om 14:10

  ja soms. In welke wereld leeft u? In struisvogelland?

 73. pieter baan

  123
  wo 13 mei 2020 om 14:16

  Dat is het punt niet. Gelukkig wonen er nog steeds meer autochtone mensen in dit land (al zal dat niet meer lang duren) dus is er inderdaad ook een kans dat die groep zich er schuldig aan maakt. Maar je kunt niet negeren dat de marokkaanse puber is oververtegenwoordigt in allerlei soorten van crimineel gedrag als je het afzet tegen de totale groep.

 74. johan

  Henkie

  niet geheel toevallig dat er op links een wegkijk cultuur heerst. Grappig dat linkse mensen alles wat buiten hun denkbeelden valt als extreem rechts weg zet
  . Sneu!

 75. Donald Dumb

  Geweld tegen moslims? Mensen durven dat niet eens!

 76. Alfred

  Misschien een idee deze website responsive/mobielvriendelijk te maken?

 77. Donald Dumb

  Simone 10.49

  Nou wat let je om het voortouw te nemen het probleem op te lossen?
  Succes…

 78. Arie Schoenlepel

  M is bang voor de Mocro maffia dat het stadhuis van Amsterdam bevolkt. Dan wordt ze verbannen.

 79. Simone Slagbooms

  Wat mij let? Helemaal niets let mij. Ik ben al negonnen met het mobiliseren van gelijkgestemden in mijn naaste omgeving. En dat gaat boven verwachting goed, want het smeult ondergronds hier in NL. Die veenbrand komt tot een eruptie eerdaags en dan is het afgelopen met de terreur van die kutmarokkanen. Mind my words: we schoppen die kanslozen er allemaal uit.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.