Glennis Grace durfde bijna niet naar talkshow Beau

Geplaatst op di 02 jun 2020 om 11:00

Glennis Grace durfde maandagavond bijna niet naar de talkshow van Beau van Erven Dorens te komen. Ze vreesde scheldpartijen op social media als ze over racisme zou komen praten. Dat bekende de zangeres in de uitzending op RTL 4. Gastheer Beau sprak met Glennis Grace en Glenn Faria over de racismeprotesten in de Verenigde Staten en Europa. “Glennis, jij was best bang om hier aan te schuiven om hierover te praten, omdat je weet wat je dan over je heen krijgt“, zei hij.

Glennis: “Ja, tuurlijk. Ja, het is zoals je het zegt. Ik heb wel erg getwijfeld. Wij hebben vanmiddag met elkaar gepraat aan de telefoon (wijst naar Glenn Faria, red.) wat we zouden gaan doen.”

Glenn: “Of we wel zouden komen.”

Beau: “Dat vind ik al verschrikkelijk om te horen. Dat betekent dus dat jouw twitterfeed nu al helemaal volloopt met racistische aantijgingen.”

Glenn: “Ja. Vroeger was ik daar bang voor, maar na het gesprek en na wat ik vandaag heb gezien, denk ik: nee, het is belangrijk. Als mensen nu – en dat zeg ik ook tegen de mensen thuis – vinden dat je iets negatiefs moet tweeten over ons, omdat we praten over mensenrechten, dan vind ik het goed. Ontvolg ons, kom niet naar onze concerten, doe gewoon wat je moet doen. Ik vind dit belangrijk.”

Lees ook:
Volle Dam heeft schijt aan 1,5 meter, Jandino: ’Tief op!’ (gisteren)
Femke Halsema zakt compleet door het ijs in Op1 (vandaag)
Albert Verlinde: ‘Femke Halsema bij Op1 grote blamage’ (vandaag)
‘Halina, Tan en andere Dam-BN’ers, ga in quarantaine!’ (vandaag)
Story kondigt mediaoorlog tegen Femke Halsema aan (vandaag)
Johan Derksen na ‘Dam’: ‘Ook voetballen met publiek!’ (vandaag)
Erik Mouthaan: ‘NL praat overal liever over dan racisme’ (vandaag)

Foto: RTL
52 Reacties op “Glennis Grace durfde bijna niet naar talkshow Beau”


 1. Hempie

  Dat ze gelijk heeft zal hieronder bewezen worden.

 2. domdommerdomst

  Ach ja…..als het met zingen niet meer lukt….

 3. Tim

  Was er ook zoveel media-aandacht toen blanke boeren in Afrika één voor één werden vermoord vanwege hun huidskleur?

 4. Marco

  Ik vind het een beetje overdreven al die protesten.

 5. Klaas Flink

  We zouden als beschaafde samenleving ook een keer kunnen ophouden met al die stellingen over blank en zwart; we zijn mensen, allemaal; omdat je blank bent ben je niet meer mens dan wanneer je dat niet bent.

 6. freek

  Waar tv-redacties eens over na moeten denken. Waarom nodigen de redacties mensen met een kleurtje vooral uit als het over racisme gaat? Waarom niet over andere zaken dan kleur?

 7. Willie

  Wat een l@l koek over racisme in Nederland.

 8. Wyatt

  Freek wou je met witte mensen over racisme gaan praten dan?

 9. Memphis D.

  Ik krijg opeens ook van alles over me heen!

  Snap er niets van, ik reed alleen maar rondjes in mijn ouwe Mercedes en opeens iemand in een gekleurd pak op een brommer mij aansprak om door te rijden.

  En ik had niet eens een tijger op de achterbank!

 10. Pauline

  Om van te kotsen !
  Ga lekker zitten kwezelen met Sylvana Simons !

 11. Peter

  Die glennis is toch wel fake. Beau vraagt aan haar een persoonlijke verhaal en ze kwam niet verder dan toen ze nog heel jong was. Dat is 30 jaar geleden. En dan daar aan tafel gaan zitten als of ze er dagelijks mee te maken heeft en hoe erg ze het allemaal wel niet heeft.

 12. Zomaar

  Zeg gewoon wat je denkt, en natuurlijk zijn er een aantal beroeps racisten met behoud van uitkering die niets anders doen dan de online de boel te vervuilen.
  Kom ze hier elke dag tegen.

 13. Cees

  Aandachtshoer.

 14. Snollebollekes

  Vrouwke Glennis ik neem je onder uw panty

 15. Dick Advocaat

  Ik ruk me af op foto’s van Glennis

 16. De ware neger

  Glennis heeft gelijk. In Nederland is de situatie nog erger dan in Amerika. Je mag niet eens als allerbeste voetballer/rapper/weldoener in je auto provocerend en onnodig constant rond rijden om de aandacht te trekken. Natuurlijk heb je dan zo een racist van de Politie die er een opmerking overmaakt. Die jaloerse witte rat. Valt mee dat mijn broeder niet uit de auto was gesleurd.

 17. Memphis D.

  @De ware neger: Bedankt broeder!

  “Stay strong!” Alleen samen!” “Keep the soul alive!”

 18. Arie op jeep safari

  Het maakt eigenlijk niet uit welke reactie gegeven zal worden omdat deze toch wel dusdanig een draai meekrijgt waardoor de blanke medemens er op dit moment altijd slecht uitkomt… Opeens heeft iedereen het wel eens meegemaakt..

  Hoewel racisme op geen enkele manier goed te praten valt, lijkt het nu ook dat de blanke medemens als 1 persoon/groep wordt gezien.. valt dat dan niet onder racisme?

 19. Vrolijk rechts

  Gezien een aantal reacties hier snap ik Glennis volkomen.Snap alleen niet dat MC maar alles plaatst hier. O nee niet alles.Zodra je de naam van de eigenaar van MC noemt wordt je bericht geblokkeerd.Heel erg sportief en dapper…sukkel

 20. Momo

  Glenda is een racistische aandachtshoer.

 21. iemand

  Het gekke is dat maar 9% van de wereldbevolking blank is maar iedereen doet of de hele wereld blank is. Er zijn ook maar 14 miljoen joden op de hele wereld en iedereen doet ook altijd of er zoveel joden zijn. Eigenlijk zijn de joden en blanken de minderheden in de wereld maar ze krijgen wel altijd overal de schuld van.

 22. Peanut

  Wat ik me afvraag is waarom ze tussen 5000 mensen op de Dam gaat staan. Daar potentieel besmet raakt en vervolgens aan tafel gaat zitten in een talkshow in plaats van in quarantaine te gaan.

 23. Jos

  Het wordt hier steeds meer een vrijplaats voor mensen met enge gedachten en woorden. En de makers van deze vrijplaats lokken die worden zonder enige gene uit. Eersr Tan, toen Sylvana en de laatste weken Giovanca. Je gaat op een gegeven moment patronen herkennen. Om koude rillingen van te krijgen.

 24. Dreetje

  Ik wordt elke (echt el-le-ke) dag gediscrimineerd door mijn syrische, islamitische, zogenaamd sieluge buren. Hoor je mij ook niet over klagen. Kan ook nergens, behalve hier op MC, waarvoor hulde!

 25. Piepmuis

  Dat die breedbek überhaupt nog op tv durft te komen. Arrogante krijs.

 26. pepe

  ze kan idd maar beter wegblijven zelden zo naïef inhoudsloos gesprek gezien

  wij zijn net zoals de USA en corona krijg je niet als je buiten loopt

  dat was het hele gesprek kort samengevat

 27. TON

  STOP TOCH EENS MET HET ALTIJD WEER FLINK IN DE SLACHTOFFERROL TE DUIKEN, HOOP EEN DING IK STEUN JULLIE NIET MEER.
  GODS GEKLAAGD OM WEER VOOR EEN CORONAVIRUS UITBRAAK IN TE ZETTEN.

 28. Ferdy

  @Wyatt. Witte mensen moet je niet uitnodigen, die moet je laten uitzieken. Beter nodig je gezonde mensen uit, of ze nou blank, zwart, Aziatisch of wat dan ook zijn.

 29. Ferdy

  @Peter. Joh, zeur niet zo. Er werd haar om een voorbeeld gevraagd, niet om uit elk jaar van haar leven een anekdote te vertellen. Ze zei ook dat ze vertelde over de eerste keer dat ze racisme bewust meemaakte. Hoe kort of lang geleden het gebeurd is, zegt helemaal niets over de frequentie dat ze racistisch bejegend is.

 30. Donald Dumb

  Ze is bang voor reacties op Twitter?
  Sluit dan Twitter af, ga er weg…
  Wat een domme doos is die Glennis Krijs toch…

 31. Denk Na

  @TON: nog meer domme capslock uitspraken?

 32. Piepmuis

  Zo’n paardenbek is wel goed om je рik in en uit te raggen. Maar wel met je ogen dicht dat je niet ziet dat je in een nik.ke.rmuil zit, want dat is instant impоtentie.

 33. Matroosje Jimmie

  Tering lekker lichaam heeft ze, verder moet ze der muil houden.

 34. julske

  Glennis Grace is een mooie knappe vrouw, mooie mix, die jaloezie begrijp ik wel. @Piepmuis die vieze kaas pik van jou, die je jaren niet hebt gewassen, foei toch. En misschien ben je ook zo lelijk. aan quasimodo zelfs kan je niet aan tippen, Viezerik.

 35. Sip

  Beginnen ze weer over de slavernij. Als je het verleden niet goed kunt plaatsen, kan je nooit een toekomst opbouwen. Ik heb samen gewerkt met een collega uit Suriname; hij vond dat gezeik over de slavernij geschiedenis en dus niet belangrijk voor zijn toekomst.

 36. Piepmuis

  De liefde bedrijven is de mooiste en tederste manier om elkaar genegenheid te tonen, julske. Jammer dat jij het als vies moet bestempelen. Maar dat zegt meer over jou.

 37. Geoоgina Verbaan

  Julske is zo’n typische zwarte moraalridder. De mond vol over gelijkheid/racisme/onderdrukking, maar als het om Nederlanders gaat mag je wel kaaspik zeggen. Wat een hypocrisie!

 38. Icare

  Ik ben helemaal klaar met de slachtoffermentaliteit van zwarte mensen.

 39. Ron

  En ik ben helemaal klaar met types als Icare…

 40. Icare

  Ron, wat er is? kan je niet eens met iets origineel komen? Hadden je zwarte ouders geen geld voor school? Wil je graag zielig gevonden worden? Geen probleem.

 41. Ron

  @Icare: Sterf.

 42. Hatsevlats

  Glennis Grace drama huilbaby Queen

 43. J.p.

  #whitelivesmatter2

 44. Julske

  @piepmuis, maar je hebt het wel een beetje respectloos gedeponeerd. Zo preuts ben ik ook niet hoor. Maar ja, ik weet dat je de wereld niet kan veranderen. Je bent zoals je van binnen voelt.

 45. gtstfites

  julske is een lieffie ♥️♥️

 46. 😷Paulus

  😷Dood aan de racisten en soortgenoten. Verzuipen op de Noordzee. Zijn de ongedierten in de maatschappij.

 47. 😷Paulus

  😷Alle racisten verzuipen!

 48. Leo knots

  Gewoon niet meer gaan, niet meer luisteren klaar.

 49. Solidarikots

  Noem 1 liedje van glennis grace…

 50. Solidarikots

  Ik heb een verplicht sterretje voor m’n naam bij het invullen van deze reactie. Dat vind ik behoorlijk racistisch.

 51. Captain Caveman

  Veel surinamers klagen over slavernij. Knap als je zelf altijd werkschuw bent en zalig leeft onder een warme deken van uitkeringen die verstrekt worden door die witmanken!
  Uit ervaring weet ik ook dat er bijna geen grotere vorm van discriminatie onder surinamers onderling en naar de blanke geldschieters toe! Dus kappen met die krokodillentranen in die kleffe, linkse shows op tv!

 52. TT

  Drama queen, schroom heeft ze ook niet als ze geld verdient met de ladys of soul dus doe gewoon normaal enne alleen maar zingen want je praten is niet om aan te horen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.