Labrand tegen Quote-Sander: ‘Eigen schuld, dikke bult’

Shownieuws-ster Mark Labrand vindt dat Sander Schimmelpenninck niet zo moet huilen over de kritiek die hem ten deel viel na de vrouwonterende uitspraken over Yolanthe Cabau. Dat geeft hij aan in de Nieuwe Revu. Labrand en zijn redactie kozen ervoor om de bizarre uitspraken uit Sanders podcast uit te zenden op tv en dat droeg bij aan een heuse mediarel. Daar was Sander zó boos over dat hij heeft besloten dat Shownieuws zowel hem als zijn blad Quote niet meer mag bellen.

Een vrij kinderachtige reactie, vindt ook Labrand. “Op de redactie-app kwam een boos berichtje binnen. Hij was verbolgen over de vroege Shownieuws-uitzending, waarin we zijn uitspraken over Yolanthe behandelden. Hij vond dat we ‘op basis van niets een heel domme rel hadden gecreëerd’.

Het is volgens Labrand eigen schuld, dikke bult. “Als radio- en tv-maker herken ik dat je soms weleens iets roept waarvan je denkt: kan ik dit wel zeggen? Maar bij een podcast kan je altijd nog knippen, dus ze hadden dit kunnen voorkomen.”

Yolanthe heeft in het verleden last gehad van wisselingen in haar uiterlijk door het gebruik van hulpmiddelen om haar vruchtbaarheid te bevorderen. “Zeker in het geval van Yolanthe ligt het erg gevoelig, want haar uiterlijk is een veelbesproken onderwerp in de media.”

Ik hoop voor haar dat dit snel weer naar de achtergrond verdwijnt.”

Lees ook:
Op1-ster Sander zeer vrouwonvriendelijk over Yolanthe (15 januari)
Sander boycot Shownieuws na kritische berichtgeving (15 januari)
Op1-Sander: ‘Guido den Aantrekker is Baudet-stemmer!’ (15 januari)
Quote-Sander en VI-Celine in clinch over Yolanthe (17 januari)
Op1-Sander weigert excuses, podcastmaatje Jaap niet (17 januari)
Jaap Reesema in slachtofferrol na kwetsen Yolanthe (1 februari)
Xenia Kasper walgt van Sander Schimmelpenninck (7 februari)

Foto: SBS, NPO

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen