Jaap Reesema in slachtofferrol na kwetsen Yolanthe

Jaap Reesema, de nooit doorgebroken X Factor-kandidaat die nu probeert mee te liften op de bekendheid van zijn maatje Sander ‘Quote Schimmelpenninck, kruipt volledig in de slachtofferrol na het kwetsen van Yolanthe Cabau. Hij heeft naar eigen zeggen wekenlang niet goed kunnen slapen en eten vanwege de kritiek die ze hebben gekregen op hun seksistische en kwetsende uitspraken over de presentatrice. “Ik heb een meerweeks dieptepunt gehad“, snikt de zanger nu.

De twee maatjes gingen in hun Zelfspodcast helemaal los over Yolanthe Cabau. Ze zeiden onder meer dat ze vroeger rukmateriaal was, maar nu op een kat met Down lijkt. Het merkwaardige is dat Jaap als geen ander moet weten hoe het is om gepest te worden met je uiterlijk.

Twee weken na de mediarel kruipt Jaap volledig in de slachtofferrol. “Ik vind toch niet dat we alles moeten kunnen zeggen wat we willen, want we hoeven mensen niet te kwetsen.”

Sander: “We hebben best wel één kutweek gehad.

Jaap: “Ik twee.”

Sander: “Ja, jij lag permanent met een kruik in je bed te huilen om je eigen ellende. Ik laat dat wat makkelijker van me af stromen, maar ik denk dat het ook mij zeker wel heeft geraakt alle opwinding en negativiteit.”

Jaap: “Ik heb me er ontzettend klote over gevoeld, maar echt fysiek. Ik kon niet eten, wat dan op zich een voordeel was. Ik voelde me fysiek echt heel slecht. Ik had er echt buikpijn van. Wij hebben het gewoon gezegd in een sfeer bij jou in de keuken, een beetje stoeremannenpraat, een beetje gaaf doen, een beetje lol maken en er niet over nadenken welke consequenties dat heeft.”

Gekwetst

Jaap vindt het achteraf vervelend dat ze Yolanthe zo hebben besmeurd. “Mijn voornaamste ding is dat als ik er iemand mee heb gekwetst, in dit geval Yolanthe, dat ik dat erg vind. Ik wil dat niet, zo ben ik niet. Ik ben een lieve, aardige gozer die nooit ruzie maakt en ik heb ook nooit ruzie. En als ik dan iemand kwets en mensen uit mijn omgeving zeggen: ‘Ik heb het nooit van jou verwacht’, dan begrijp ik dat wel. Ik heb dan ook mijn excuses aangeboden. Het is ook niet leuk en je hoeft het niet te zeggen. Zeker niet over uiterlijk. Ik vind het ook niet leuk als mensen over Kim (Kötter, zijn vriendin, red.) wat zeggen.”

Heeft hij zich eerder zo slecht gevoeld? “Nee, niet op deze manier. Ik heb echt oprecht nooit ruzie met mensen. Ik heb dan het idee dat de hele wereld tegen mij is, ik iets heel ergs heb gedaan en dan kan ik ook niet meer relativeren wat ik nou echt heb gezegd. Dan ben ik ook wel heel streng voor mezelf. Ik slaap niet, ik slaap echt slecht, ik kan niet eten. Dat is voor een deel zelfmedelijden maar voor een deel vind ik het ook echt niet aardig.”

Hoe jij überhaupt kan leven met dat soort ellende… Ik krijg daar geen positieve energie van, alleen maar negatieve energie. Zo ben ik niet en dat wil ik niet.”

Lees ook:
Op1-ster Sander zeer vrouwonvriendelijk over Yolanthe (15 januari)
Sander boycot Shownieuws na kritische berichtgeving (15 januari)
Op1-Sander: ‘Guido den Aantrekker is Baudet-stemmer!’ (15 januari)
Quote-Sander en VI-Celine in clinch over Yolanthe (17 januari)
Op1-Sander weigert excuses, podcastmaatje Jaap niet (17 januari)

Foto: NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen