Jaap Reesema in slachtofferrol na kwetsen Yolanthe

Geplaatst op za 01 feb 2020 om 9:10

Jaap Reesema, de nooit doorgebroken X Factor-kandidaat die nu probeert mee te liften op de bekendheid van zijn maatje Sander ‘Quote Schimmelpenninck, kruipt volledig in de slachtofferrol na het kwetsen van Yolanthe Cabau. Hij heeft naar eigen zeggen wekenlang niet goed kunnen slapen en eten vanwege de kritiek die ze hebben gekregen op hun seksistische en kwetsende uitspraken over de presentatrice. “Ik heb een meerweeks dieptepunt gehad“, snikt de zanger nu.

De twee maatjes gingen in hun Zelfspodcast helemaal los over Yolanthe Cabau. Ze zeiden onder meer dat ze vroeger rukmateriaal was, maar nu op een kat met Down lijkt. Het merkwaardige is dat Jaap als geen ander moet weten hoe het is om gepest te worden met je uiterlijk.

Twee weken na de mediarel kruipt Jaap volledig in de slachtofferrol. “Ik vind toch niet dat we alles moeten kunnen zeggen wat we willen, want we hoeven mensen niet te kwetsen.”

Sander: “We hebben best wel één kutweek gehad.

Jaap: “Ik twee.”

Sander: “Ja, jij lag permanent met een kruik in je bed te huilen om je eigen ellende. Ik laat dat wat makkelijker van me af stromen, maar ik denk dat het ook mij zeker wel heeft geraakt alle opwinding en negativiteit.”

Jaap: “Ik heb me er ontzettend klote over gevoeld, maar echt fysiek. Ik kon niet eten, wat dan op zich een voordeel was. Ik voelde me fysiek echt heel slecht. Ik had er echt buikpijn van. Wij hebben het gewoon gezegd in een sfeer bij jou in de keuken, een beetje stoeremannenpraat, een beetje gaaf doen, een beetje lol maken en er niet over nadenken welke consequenties dat heeft.”

Gekwetst

Jaap vindt het achteraf vervelend dat ze Yolanthe zo hebben besmeurd. “Mijn voornaamste ding is dat als ik er iemand mee heb gekwetst, in dit geval Yolanthe, dat ik dat erg vind. Ik wil dat niet, zo ben ik niet. Ik ben een lieve, aardige gozer die nooit ruzie maakt en ik heb ook nooit ruzie. En als ik dan iemand kwets en mensen uit mijn omgeving zeggen: ‘Ik heb het nooit van jou verwacht’, dan begrijp ik dat wel. Ik heb dan ook mijn excuses aangeboden. Het is ook niet leuk en je hoeft het niet te zeggen. Zeker niet over uiterlijk. Ik vind het ook niet leuk als mensen over Kim (Kötter, zijn vriendin, red.) wat zeggen.”

Heeft hij zich eerder zo slecht gevoeld? “Nee, niet op deze manier. Ik heb echt oprecht nooit ruzie met mensen. Ik heb dan het idee dat de hele wereld tegen mij is, ik iets heel ergs heb gedaan en dan kan ik ook niet meer relativeren wat ik nou echt heb gezegd. Dan ben ik ook wel heel streng voor mezelf. Ik slaap niet, ik slaap echt slecht, ik kan niet eten. Dat is voor een deel zelfmedelijden maar voor een deel vind ik het ook echt niet aardig.”

Hoe jij überhaupt kan leven met dat soort ellende… Ik krijg daar geen positieve energie van, alleen maar negatieve energie. Zo ben ik niet en dat wil ik niet.”

Lees ook:
Op1-ster Sander zeer vrouwonvriendelijk over Yolanthe (15 januari)
Sander boycot Shownieuws na kritische berichtgeving (15 januari)
Op1-Sander: ‘Guido den Aantrekker is Baudet-stemmer!’ (15 januari)
Quote-Sander en VI-Celine in clinch over Yolanthe (17 januari)
Op1-Sander weigert excuses, podcastmaatje Jaap niet (17 januari)

Foto: NPO
40 Reacties op “Jaap Reesema in slachtofferrol na kwetsen Yolanthe”


 1. Arie Schoenlepel

  Zielig gedrag van volwassen mannen. Goed dat ie er wakker van heeft gelezen. Die sneue graaf komt ook nog wel een keer aan de beurt. #EngLinks

 2. Pieter

  Gewoon een eerlijk verhaal, ze hebben iets stoms geroepen en hebben er spijt van. Mooi dat ze dat hardop zeggen. Bijzonder dat MC er weer een negatieve kop van maakt met een oordeel.

 3. Boris

  Waarom worden er complete zaken gehaald uit een podcast? Dan heeft de redactie nog heel wat te doen met alle bagger die er gezegd wordt in de 32942 podcasten met bekende en net iets minder bekende Nederlanders.

 4. Marcel

  Het was een beetje stoerenmannenpraat in de keuken. Net zoiets als een beetje locker room talk zoalsTrump dat zei , toch Ssander SSchimmellul?

 5. Martijn

  Relativering is Sander Schimmelpenninck vreemd. Van hem zal je dan ook geen schuldgevoel hoeven verwachten. Die man doet alles voor aandacht en leeft van de haat voor anderen die niet in zijn straatje passen. Jaap, je gaat met de verkeerde mensen om. Die conclusie kan je zelf ook wel trekken.

 6. Podcast.

  Lekker belangrijk.
  Niemand die ooit vsn die podcast gehoord heeft.
  Wat zou Jantje Smit ervan vinden?
  En wat zou die kabouter van Yolanthe ervan vinden?
  En wat zou de kat van Yolanthe ervan vinden? Zou die zich een Johnny de Mol wanen nu die de hele dag bij een kat met Down zit opgescheept?
  Ik heb veel vragen naar aanleiding van dit artikeltje.

 7. E!

  Wat een aansteller is het ook, hij zal wel van zijn vriendinnetje op zijn donder hebben gehad.

 8. Sum

  Echte kerels en alfa mannetjes laten zoiets met gemak van zich afglijden.
  Niets aantrekken van die twitter-fopheffen. De repressieve twittergemeenschap wil iedereen in een policor, slaapverwekkend en leugenachtig keurslijf stoppen. Dat gaat ze niet lukken bij alfa mannetjes als Sander. En maar goed ook.

 9. Kim Kotst

  Kotter of Yolante…

  Ik zou er allebei mijn hond aftrappen

 10. Moni

  Ik denk dat Sandertje van de mannen is….

 11. Eva

  God god god de firma kotter en reesema hebben de pr tegen. Deze nietszeggende En nietskunnende types hebben aandacht nodig.
  Die wij ze nog geven ook.
  Kunnen ze beide niet lekker ver onder de radar In Twente blijven?

 12. Curryworst

  Wat een wij vengez eik van die geb0chelde.
  Hij meent er geen snars van. Hij heeft natuurlijk enorme ruz ie met dat mokkel waar hij het bed mee deelt: Kim Kötter.
  Dus vandaar dit huiliehuilie-verhaal want anders pi kstraf.

 13. Thanos

  Dit is toch die knul met een lelijke vriendin die op de begrafenis van een jong meisje popi jopi ging doen? Komt hij weleens op tv? En wie luistert er naar zo’n podcast. 2 weken niet eten, is die met een slappe lul gemaakt?

 14. Y

  Pffff…weken niet eten. Je gooit een steen in een vijver en doet alsof je een tsunami hebt veroorzaakt. Mag hopen dat ik de satire mis.

 15. Warmoes

  Man up gast

 16. Cor

  Soms zeg je wat stoms. Maar dan is het ook wel een keer klaar toch?

 17. q8

  die foto….hahaha
  min kereltje
  zo praat je niet over vrouwen,
  echt gefrustreerd mannetje,
  e dat is t vriendje van kom kutter?
  ik schopte ”m de tent uit

 18. Grace

  Zielige slijmbal

 19. K.C.T.

  BNers, Nederland en mannen, gaat een groot probleem worden, genderneutraal of omgebouwden, dat is de toekomst, wat een vreselijke treurende jankende wezens!
  Veel loslopende aanstellerige nichten verzieken de sfeer!!!

  Mag ik dit zeggen?

 20. Fox Mulder

  Jaap je kledinghanger zit nog in je t-shirt.

 21. Dirk

  Die Jaap Reesema en Kim Kötter… Ze kunnen niets, hebben nooit iets gedaan wat de mensen zal bijblijven en toch slagen ze er al een decennium in om in de shownizzrubrieken van NL te blijven. Kunnen we die twee met zn allen niet gewoon ff lekker negeren vanaf nu? Missen we niet veel aan, denk ik.

 22. kl

  Wat een loser, hij vindt zichzelf erg aardig!
  Hij doet aardig blijkt nu………

 23. kl

  Hij kan nu reacties op zijn eigen uiterlijk verwachten

 24. Ron

  Wat een kneus die Reesema, die gast zonder nek. Maar die Sander ook, net als Jort Kelder een rechtse trol. Niet serieus te nemen, zeker niet als talkshowhost wat hij duidelijk niet beheerst, dat moge duidelijk zijn na al die weken dat hij dit nu doet.

 25. Karel

  Ik vind het pas geloofwaardig worden als die Yolanthe persoonlijk gebeld had en diep door het stof was gegaan maar dat zal die non-valeur wel weer niet gedaan hebben. Dit geleuter in de hun podcast heeft dan ook werkelijk geen enkele waarde, wat een losers die twee.

 26. Peter Selie

  Sander heeft tocht gelijk het mavo meisje uit een horeca gezin is toch een golddigger met weinig inhoud of gunfactor.

 27. sukkel

  Jaap Reesema is en blijft een engerd en een slappe dweil

 28. Suzy Wang

  quasimodo.

 29. zoe

  Jaap is niks wordt niks en zal nooit wat worden.

 30. Britt Scholte Lover

  Jaap en Kim liegen allebei, wat dat betreft passen ze goed bij elkaar! mensen zijn het zat en Dennis schouten had gelijk!

 31. Donald Dumb

  Hét voorbeeld dat zangshowtjes op TV niet werken. Zie hier Jaap Reesema. Won ooit zo’n programma, maar niks bereikt in de muziek. Totaal geflopt.
  Tja, dan moet je toch wat he? Podcastjes maken dan maar…

 32. Peter Selie

  Je kan zien dat de carriere van Jaap volledig geflopt is,eerst Kim dat zich schandalig heeft gedragen op een begrafenis en nu Jaap die Yolanthe voor schut zet, terwijl hij eens naar zijn eigen vrouw moet kijken die er ook niet uit ziet!

 33. Rastom

  Ahaha wat een kruipsukk el

 34. Lies

  Wat een loser. Bel met Yolanthe, DM haar of stuur een appje, weet ik veel hoe jullie dat in jullie Hilversumse enge kringetje doen?
  Maar val ons er niet mee lastig man!
  Helemaal met deze headline van MC eens: Jaap Reesema in slachtofferrol na kwetsen Yolanthe.

 35. Arie Schoenlepel

  YOLANTHE, je bent een topper. Vermoedelijk nog steeds ru kmateriaal voor die Sander Schimmelp ik.

 36. Anita

  Weer een weekend zonder seks, Arie Schoenlulletjerozenwater?

 37. Eva

  Dat ontzettend willen deugen voor de bühne. Als je er zo mee zit dan los je het op en ga je over tot actie. Om te beginnen bied je je excuses aan diegene die je beledigd hebt. En dat doe je zonder de media op te zoeken.

  En verder; Wat een ongelofelijk jankbuil en zacht gekookt ei.

 38. Slappehaptv

  Jaap? oh, dat aanhangsel van Kim Kotter.

 39. Ivo

  Die Jaap is toch die jongen met die bochel?

 40. Puppy klok

  Lelijke flapdrol met zijn bochel en rotkop .
  De man is niks en kan niks.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.