Raymond van Barneveld: ‘Inbrekers waren Marokkanen’

De ‘drie Amsterdammers’ die vorig jaar werden veroordeeld voor de inbraak in het huis van Raymond van Barneveld waren Marokkanen. Dat zegt de oud-topdarter in gesprek met Nieuwe Revu. Het is tegenwoordig not done om de migratie-achtergrond van criminelen te benoemen in de media, maar daar heeft Van Barneveld maling aan. “Silvia was poedeltje naakt de trap afgekomen en zag ineens drie Marokkanen met een pistool voor haar giechel staan“, onthult hij in het blad.

Het was een vreselijk incident voor zijn ex-vrouw, aldus Van Barneveld. “Ze schreeuwden om de code van de kluis, maar ze is zonder kleren de straat op gevlucht.

De dader zijn nu alweer op vrije voeten. “Die lastpakken hebben haar helemaal naar de klote geholpen en zijn er uiteindelijk met een veel te lage straf vanaf gekomen. In wat voor land leven we dan, denk ik dan.

Van Barneveld kreeg in de media kritiek dat hij niet bij de rechtszaak verscheen. “In goed overleg besloten we dat Silvia zonder mij naar de rechtbank zou gaan, om te voorkomen dat ik als bekende Nederlander alle aandacht op mij gericht zou zien. Daar zou de zaak namelijk niet mee geholpen zijn.”

In de media las ik vervolgens dat ik haar in de steek zou hebben gelaten, maar daar trok ik me niets van aan. Wij hadden dit zo met elkaar afgesproken, met anderen heb ik verder niets te schaften.”

Het Nieuwe Revu-interview met Raymond van Barneveld kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen