85 procent lezers vindt Linda de Mol hypocriet

Linda de Mol kan normaal gesproken weinig fout doen bij het grote publiek, maar onlangs sloeg ze de plank behoorlijk mis door te klagen over haar formatruzie met RTL. Terwijl haar broer John de Mol half RTL heeft leeggetrokken en ondertussen ook nog plaagstootjes uitdeelt zoals het afpakken van Chantal Janzens slaapshow en het verbieden van de programmatitel Ziet Sterren, briest De Mol dat ze Oh Wat Een Jaar en Weet Ik Veel niet mag verhuizen van RTL naar SBS.

De Mol kondigde bij haar overstap van RTL naar SBS aan dat ze al haar programma’s mee zou nemen, maar dat kan helemaal niet. RTL heeft er recht op om Oh Wat Een Jaar en Weet Ik Veel te blijven uitzenden en heeft er voor gekozen om dat te doen. Komend voorjaar keren de programma’s terug met een nieuwe presentator.

De tv-koningin reageerde verbolgen. “Dat voelt gewoon heel raar. Ik ging uit eten met Ilse DeLange en ik legde het haar uit, want het zat me echt wel een beetje hoog. Toen zei zij: ‘Dat is hetzelfde als de rechter bepaalt dat ik twee hits, die ik zelf geschreven heb, niet meer mag zingen, maar iemand anders wel.’

Angela de Jong reageerde teleurgesteld in De Mol. “Ik vond haar op de bank bij Ladies Night om het populair te zeggen een beetje huilie-huilie doen over die programma’s die ze niet mee mag nemen van RTL. Maar ja, het is haar eigen broer geweest die deze tv-oorlog min of meer ontketend heeft en je weet dat als je overstapt dat je dat programma’s kan kosten. Al met al heeft haar imago voor mij wel een klein deukje opgelopen.”

De lezers van Mediacourant zijn het met Angela de Jong eens. Op de stelling ‘Linda de Mol klaagt dat RTL twee van haar shows niet wil meegeven aan SBS’, antwoordt maar liefst 85 procent van de ruim 2.900 stemmers: ‘Linda is hypocriet, Talpa doet precies hetzelfde’.

Slechts 15 procent van de poll-stemmers antwoordt: ‘Linda heeft gelijk, wat een schande van RTL.’

Lees ook:
Linda de Mol hypocriet over formatruzie met RTL 4 (16 oktober)
Linda de Mol: ‘Ik had dit niet verwacht van RTL 4’ (17 oktober)
Angela de Jong: ‘Linda de Mol liegt over formatruzie’ (17 oktober)
Peter van der Vorst begrijpt dat Linda de Mol baalt (27 oktober)

Foto: DWDD

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen