Peter van der Vorst begrijpt dat Linda de Mol baalt

RTL’s tv-directeur Peter van der Vorst begrijpt dat Linda de Mol ervan baalt dat ze haar programma’s Oh Wat Een Jaar en Weet Ik Veel niet mee mag nemen naar SBS 6, maar wijst er tegelijkertijd op dat er veel RTL-geld in de ontwikkeling van deze formats zit. “Het zijn programma’s die in gezamenlijkheid zijn ontwikkeld door RTL, Talpa en Linda“, zei de televisiebaas vrijdagavond in De Wereld Draait Door. “Zij heeft daar wel echt een hele belangrijke rol in gespeeld uiteraard.

Het zou raar zijn om programma’s waar RTL veel geld in heeft gestoken gratis mee te geven aan de concurrent, aldus Van der Vorst. “Het is gefinancierd door RTL en we hebben vanaf dag één gezegd toen Linda aankondigde dat ze naar haar broer toe ging – en dat begrepen we, maar we vonden het heel jammer – dat het voor ons belangrijke programma’s zijn die we ook door andere mensen zouden kunnen laten presenteren.

Terwijl John de Mol het ene na het andere programma weghaalt bij RTL, huilt Linda nu krokodillentranen omdat Oh Wat Een Jaar en Weet Ik Veel niet mee mogen. “Wij hebben daar gewoon recht op“, aldus Van der Vorst. “Er liggen contracten heel duidelijk. De rechter heeft dat bevestigd.”

Van der Vorst vindt het jammer dat hij hiervoor naar de rechter moest. “Het was heel jammer dat we naar de rechter toe moesten, maar ik begrijp dat ze teleurgesteld is. Dat snap ik.”

Lees ook:
Chantal Janzen: ‘Ogen uit kop gejankt door John de Mol’ (7 september)
Linda de Mol hypocriet over formatruzie met RTL 4 (16 oktober)
Linda de Mol: ‘Ik had dit niet verwacht van RTL 4’ (17 oktober)
NRC vindt beklag Linda de Mol over formatruzie zwak (17 oktober)
Angela de Jong: ‘Linda de Mol liegt over formatruzie’ (17 oktober)
Ruben Nicolai twijfelt over Linda-loos Oh Wat Een Jaar (18 oktober)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen