Peter van der Vorst begrijpt dat Linda de Mol baalt

Geplaatst op zo 27 okt 2019 om 12:00

RTL’s tv-directeur Peter van der Vorst begrijpt dat Linda de Mol ervan baalt dat ze haar programma’s Oh Wat Een Jaar en Weet Ik Veel niet mee mag nemen naar SBS 6, maar wijst er tegelijkertijd op dat er veel RTL-geld in de ontwikkeling van deze formats zit. “Het zijn programma’s die in gezamenlijkheid zijn ontwikkeld door RTL, Talpa en Linda“, zei de televisiebaas vrijdagavond in De Wereld Draait Door. “Zij heeft daar wel echt een hele belangrijke rol in gespeeld uiteraard.

Het zou raar zijn om programma’s waar RTL veel geld in heeft gestoken gratis mee te geven aan de concurrent, aldus Van der Vorst. “Het is gefinancierd door RTL en we hebben vanaf dag één gezegd toen Linda aankondigde dat ze naar haar broer toe ging – en dat begrepen we, maar we vonden het heel jammer – dat het voor ons belangrijke programma’s zijn die we ook door andere mensen zouden kunnen laten presenteren.

Terwijl John de Mol het ene na het andere programma weghaalt bij RTL, huilt Linda nu krokodillentranen omdat Oh Wat Een Jaar en Weet Ik Veel niet mee mogen. “Wij hebben daar gewoon recht op“, aldus Van der Vorst. “Er liggen contracten heel duidelijk. De rechter heeft dat bevestigd.”

Van der Vorst vindt het jammer dat hij hiervoor naar de rechter moest. “Het was heel jammer dat we naar de rechter toe moesten, maar ik begrijp dat ze teleurgesteld is. Dat snap ik.”

Lees ook:
Chantal Janzen: ‘Ogen uit kop gejankt door John de Mol’ (7 september)
Linda de Mol hypocriet over formatruzie met RTL 4 (16 oktober)
Linda de Mol: ‘Ik had dit niet verwacht van RTL 4’ (17 oktober)
NRC vindt beklag Linda de Mol over formatruzie zwak (17 oktober)
Angela de Jong: ‘Linda de Mol liegt over formatruzie’ (17 oktober)
Ruben Nicolai twijfelt over Linda-loos Oh Wat Een Jaar (18 oktober)

Foto: RTL
46 Reacties op “Peter van der Vorst begrijpt dat Linda de Mol baalt”


 1. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Vraag van de dag:
  En waarvan baalt Linda deze keer?

 2. oijoepio

  Altijd zeiken hier op DWDD en het salaris van Matthijs van Nieuwkerk maar wel elke dag elk piepklein nieuwtje uit dit programma melken en peuren. Hoe consequent ben je dan?

 3. Henk

  waarom moet iedereen toch snappen dan als John Linda vraagt… ja dan moet ze min of meer gaan.. alsof ze geen keuze heeft. ze had ook kunnen zeggen: zit prima bij RTL tegen m.

 4. Wanny

  Precies Henk. Alsof John bij de voedselbank terecht komt als er wat minder miljoenen door Talpa binnen komen.

 5. Gerrit

  O waf een jaar en Weet ik Veel gaan naar de kelder met andere presentatie.

 6. Truus

  RTL kan niet zonder John de Mol presenteren. Ik had gezegd, neem lekker mee die meuk, we kunnen wel zonder.

 7. Kusje

  Benieuwd of oh wat een jaar nu nog wel een succes word.

 8. Hoer

  Het enige waarom Linda overstapte is geld! En niet om haar broer te helpen, hoe lief dat ook klinkt! Het is gewoon een graai wolvin net zo als dat ijskonijn van Jinek

 9. J

  Weet ik Veel kan prima zonder Linda. Oh Wat Een Jaar zal lastiger worden.

 10. Johan

  Had ik al gezegd dat de kijkcijfers van ik hou van Holland zijn gekelderd? Dat komt door dat huilie huilie gedoe. Was gewoon bij rtl gebleven, dan had je 1 meer kijkers gehad en had je ook je eigen programma’s kunnen houden. Als rtl er miljoenen in heeft gestoken is het programma niet van jou maar van rtl. Je hebt mee gedacht etc.. maar meer niet. Dan had je het anders moeten vastleggen of je eigen geld er in hebben gestoken. Dat je heb je niet. En door.. bedenk eens wat nieuws

 11. Gerard de Groot

  Ik laat geen traan om Linda. Weg is weg!
  Ik hoop dat ze voor Oh wat een Jaar een leuke presentatrice vinden en er zijn genoeg acteurs cq. BN-ers die graag willen meedoen. En dan wordt het net zo gezellig of misschien nog wel gezelliger.
  Die Ruben en Jeroen zijn ook niet zaligmakend.
  Linda ging toch naar SBS6 om haar broertje te helpen? Dan hoef je toch niet te leunen op bestaande programma’s. Bedenk wat nieuws! Het ging toch om jou?

 12. Neil Paard

  Wat een geneuzel allemaal. Het zit zo:
  – Linda heeft geen rechten. Talpa/John ook niet . Alleen RTL en vooral ITV (die hebben Talpa producties gekocht tenslotte..)
  – Petrus van der Vorst doet een beetje kritisch voor de bühne, echter is hij nog steeds een klein beetje aandeelhouder in Vorst Media dat hij aan John De Mol heeft verkocht. Weliswaar heeft vd Vorst zichzelf dit voorjaar uitgeschreven als bestuurder maar is dus nog steeds aandeelhouder en zit dus bij John de Mol in het schuitje.

 13. M.

  GEEF DE KONINGIN HAAR PROGRAMMA’S TERUG. punt uit!!! RTL DUITSLAND BESTAAT UIT HUFTERS, LEUGENAARS, BEDRIEGERS EN DIEVEN!

 14. Jan

  Als Linda van het beeldscherm zou verdwijnen, maar dan ook ècht volledig, zou ik geen traan om kunnen laten…

 15. Reageerder

  @M, wat een schreeuwlelijkerd ben je.

 16. MC

  @Mart, je moeder.

 17. discuswerper

  @M: je verwart RTL met de enge Talpa sekte.

 18. Familie Meiland

  Alles van RTL is gejat van NPO en Talpa of voor miljoenen gekocht.

  Iets zelf ontwikkelen is bagger.

 19. discuswerper

  Chateau Meiland: gekocht
  Cash or Trash: gekocht
  Lingo: gekocht
  Man Bijt Hond: gekocht

  Wat was je punt precies?

 20. Einde tv

  Plastic

 21. Mike

  nieuw programma op SBS….WIE IS DE DUIVEL….kandidaten John de Mol Gordon, Linda de Mol, Erland Galjaard en Wendy van Dijk. 5 weken worden deze mensen kritisch aan de tand gevoeld en de kijker mag beslissen… Ik voorspel een nek aan nek race!!

 22. Dr. TV-Eye

  In de laatste aflevering blijken ze dan allemaal satansgebroed te zijn!

 23. Dennis

  Komt de aap toch nog uit de mouw.

  Waarom had Linda dit er ook niet bij verteld in DWDD.
  Best hypocriet!!

 24. Van de Vorst, de leugenaar

  leugens

  Angela de Jong kan nog veel leren van vdVorst

 25. Mike

  Zie je Linda is hypocriet!

 26. Zakb

  Toen John de Mol het Mamjoforum overnam en deze doelbewust om zeep hielp en daarna offline haalde heeft hij een belangrijke grens overschreden, die van de vrijheid van meningsuiting en persvrijheid! Dit kan zo niet langer. Stop zijn maffiabende en boycot Talpa! #freemamjo

 27. 1538

  Hé RTL, upload Dr. Phil van eergisteren eens!

 28. Samantha

  Oh wat een jaar zeg ik Chantal janzen weet ik veel naar caroline tensen

 29. Richard

  ‘Weet ik veel” kan je zo door Caroline Tensen laten presenteren, of “out of the box”Eva Jinek. Maar o”h wat een jaar” zal toch lastiger worden, aangezien Jeroen en Ruben ook aangegeven hebben te twijfelen om hier aan mee te doen.
  Tijl Beckand en Ruben van der meer zullen dan wel worden opgetrommeld. Katja Schuurman als presentatrice?

 30. FlyingLotus

  Volksvermaeck, voor de talentlozen, de amoebes van de samenleving.

  Hele grote doelgroep.

 31. Bears’den

  Ongelofelijk, wat doet die dude nou bij boulevard!

 32. Jaap Stam

  Wat is er in hemelsnaam aan de hand in ons land? Donderdag Halloween en volgens de gids nergens een horrorfilm, ook niet bij RTL van Peter van der Vorst. Zelfs niet de 92e herhaling van Halloween, de film. Dat hij zich daar eens drukom gaat maken, is toch traditie om die film uit te zenden! Mogen de andere zendgemachtigden zich overigens ook aantrekken!

 33. Bart

  Op Weet ik veel zou ik Beau of Eva zetten. Vanaf volgend seizoen ook Eva op 5 Days Inside.
  Oh wat een jaar met Chantal Janzen. Teamcaptains Gerard Joling en Frans Bauer. Ieder aangevuld met 1 andere bekende Nederlander en 2 onbekende Nederlanders.
  Het programma meer laten draaien om de nostalgie en de fragmenten en minder om de vorm met steeds de zelfde spelletjes met een gekke twist (de ballenzak en de springende microfoon) Gewoon rondes met muziek, televisie, film, nieuws en show uit een bepaald jaar. Tussendoor een aantal nieuwe grote en kleine spellen al dan niet uit een oude amusement show uit het jaar. En muziekrondes waarbij de band een nummer speelt en de teams moeten bieden hoeveel regels ze vanaf het begin van het nummer mee kunnen zingen. Finale kan het zelfde blijven.

 34. Mick

  Dat ‘Wij Emigreren’ is echt een schaamteloze kopie van Ik Vertrek. Zelfs de beschrijving is één op één gejat.

  Wij Emigreren: Mensen die naar het buitenland vertrekken ”om een camping op te zetten, een B&B te realiseren of een restaurant te runnen”

  Ik Vertrek: ”In dit televisieprogramma worden Nederlandse gezinnen gevolgd in hun reis naar het buitenland, waar zij bijvoorbeeld een hotel, camping of restaurant beginnen.”

  Echt schandalig Talpa! Verzin wat anders. Wat dacht je van De Grote Verwendy Show waarbij Wendy van Dijk in een Canta Nederland doorkruist en daarbij Nederlanders in de watten legt.

 35. Mick

  En waarom alweer een talentenjacht met We Want More, we kennen het nu wel. Verzin andersoortige grootschalige amusement shows.

 36. Bart

  Inderdaad kom weer eens met ander amusement dan talentenjachten en spelshows met bekende Nederlanders. Een greep waar RTL4 of SBS6 zo meer mee kan komen en wat echt weer zou gaan scoren: De grote Staatsloterijshow, Spel zonder grenzen, Domino Day, Love Letters, The way of Life show (Takeshi’s Castle), Fata Morgana (Vlaams spelprogramma), Ter Land ter zee en in de lucht, Sterrenslag (word al over gesproken), Wanted, Superchamps, Op jacht naar de schat, De sleutels van Fort Boyard (in originele spelvorm met alles er op en er aan), Geef nooit op, Praatjesmakers, Vergeet je tandenborstel niet, Wedden Dat etc.

 37. Bart

  De Uitdaging, Duel over de Grens en The Amazing race vergeet ik nog.

 38. roan

  Waarom haalt RTL Nicolette van dam niet binnen? Geweldige knappe meid en kan prima presenteren. En veel jonger en slanker dan Linda de mol dus win win.

 39. Er ist wieder da

  @^
  Geweldig onknappe meid, en kan niet presenteren…

 40. Zomaar een persoon

  @Bart – Zulke programma’s zijn tegenwoordig veel te duur om te produceren. Helaas. Qua spektakel moeten we het nu doen met Helden In De Modder of zo.

 41. Teun-Arie Van der Geelen-Coppens

  @ Jaap Stam

  De verdediging van Feijenoord was al horror genoeg.

 42. Bart

  @Zomaar Met de juiste sponsors kan het gewoon. Ze hoeven het niet allemaal te brengen. En de zenders zullen er andere dingen voor moeten laten.

 43. Annoniemus

  Ik lees en hoor dat Linda de Mol mede eigenaar is van het format van deze programma’s , dan kan zij het toch ook tegenhouden voor RTL !

 44. Bart

  @Zomaar Ter aanvulling, Te duur mag nooit een argument zijn om het niet te doen en dan maar goedkope programma’s te produceren. Dan kun je net zo goed mee stoppen. Beter 1 groot duur programma dan 2 goedkope flut programma’s. Dan moeten ze op zoek gaan naar manieren zodat het wel mogelijk is. Zoals ik hierboven al zei dan zullen ze andere dingen moeten laten. Ik denk ook dat er wel wat mensen uit kunnen bij met name Talpa. Daar lopen wel erg veel baasjes rond. Je zou toch zeggen dat die zenders als een huis moeten staan zoveel kennis en visie is er in huis. De praktijk laat wat anders zien. Mensen willen weer programma’s die ik noem hierboven en niet contant talentenjachten, muziek dans en dating shows, hulp tv en spelletjes met bekende Nederlanders. Als ze daar mee stoppen of in elk geval fors minderen dan kijken de mensen echt wel weer. Amusement met onbekende Nederlanders en goede Nederlandse series. Dat moet er meer komen.

 45. Familie Meiland

  Linda kiest voor kassa en heeft geen zijn om tegen die bloedhonden haar recht te halen.

 46. Mieke Mossel

  Peter vd Vorst,…o wat een jaar ,…. en ….weet ik veel….hoort bij Linda, dus als dit door andere mensen gedaan word gaat dat helemaal niet leuk worden, en gaan er meer dan de helft van de mensen NIET KIJKEN.
  Dus pech gehad voor jou.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.