Talpa verbood programmatitel Rooijakkers Ziet Sterren

Geplaatst op do 24 okt 2019 om 10:30

John de Mol probeert RTL tot in de kleinste details dwars te zitten sinds de concurrent een vergaande samenwerking met zijn Talpa Network afwees. Niet alleen haalde hij een hoop programma’s en sterren weg bij RTL, ook zorgde hij ervoor dat Chantal Janzen haar programma Chantal Blijft Slapen niet meer mocht maken. En nu blijkt dat de mediamiljardair RTL 4 ook nog eens verhindert om de programmanaam (Van der Vorst) Ziet Sterren te blijven gebruiken. 

Nu Peter van der Vorst als presentator van Ziet Sterren is opgevolgd door Art Rooijakkers, heeft het programma een heel andere naam gekregen: Rooijakkers Over De Vloer.

Waarom is het niet Rooijakkers Ziet Sterren geworden? De presentator gisteren in RTL Boulevard: “Dat is een goede vraag. Dat mocht niet, omdat Peters bedrijf tegenwoordig dan weer bij Talpa hoort, dus het is een Talpa-titel en volgens mij mag ik het woord Talpa hier niet eens meer uitspreken. Nu krijg ik alweer een boete volgens mij!

Er is een tijdje nagedacht over een nieuwe titel. “We dachten eerst nog aan Rooijakkers Ziet Sterretjes.

Uiteindelijk gaat het om de inhoud. “We maken negen afleveringen. We zijn dus nog heel veel mensen aan het portretteren, maar ik heb er heel veel plezier in.”

Trouwens: is Over De Vloer ook niet een Talpa-titel? “Ja, leg mij dat uit!

Linda de Mol huilde vorige week krokodillentranen omdat ze haar shows Oh Wat Een Jaar en Weet Ik Veel van RTL niet mee mag nemen naar Talpa. Gezien de vijandige houding van Talpa jegens RTL is dat natuurlijk een beetje flauw.

Foto: RTL
42 Reacties op “Talpa verbood programmatitel Rooijakkers Ziet Sterren”


 1. Mink Vaillant

  Logisch.

 2. E!

  Vies wereldje vol met egootjes.

 3. ChristineV

  Zo’n leuke club dat Talpa. Echt sympathiek.

 4. Qwerty

  Hoezo is het een talpa-titel? 🤔

 5. Anny

  John de Mol daalt steeds meer in mijn achting.

  Omdat RTL geen samenwerking wilde met Talpa, gaan we ze maar dwarsliggen. Zo kinderachtig.
  Uiteindelijk schiet ook Talpa met dit gedrag niets op, eens heeft dit een averrechtse uitwerking.

 6. Mike

  @E, precies, en de strijd tussen de ego’s kent alleen maar verliezers. Talpa en RTL jagen de kijkers naar streamingsdiensten!

  En linda de Mol maar huilen…die door haar broer niet meer leidend is op de Nederlandse TV maar vooral LIJDEND. Echt triest.

 7. familie Meiling

  Dus is ook al een Talpa programma

  Heeft RTL nog wel eigen producties? Alles is gepikt en gekocht voor veel geld.

 8. 1040

  Hé RTL, upload Dr. Phil van gisteren eens!

 9. Paut Pielusma

  Sympathieke hebzuchtige John gaat over lijken, wacht even en karma doet zijn werk.

 10. Enzo Voorthuijsen

  Earth provides enough to satisfy every man’s needs, but not every man’s greed.

 11. Martien Meiland

  Wat goed!

 12. Joost

  Ik gun Talpa TV en John de Mol helemaal niets. Wat een arrogante en kinderachtige zak.

  SBS 6 zal binnenkort wel komen met Kim Lian van der Meij ziet Sterren.

 13. Sebas

  Zoëy Ziet Sterretjes

 14. mark2

  rtl is aan alle kanten TALPA slecht aan het wegzetten.. wirdt wat doorzichtig. best sneu!

 15. talpa flop

  Sympathiek clubje dat Talpa, de gunfactor wordt steeds lager wat mij betreft. Nare mensen daar zeg

 16. einde TV

  @Mark…Linda besteed anders aardig veel tijd in haar EIGEN programma om RTL en Chantal zwart te maken. Heel eerlijk, RTL en Talpa zijn beiden verkeerd bezig. Allemaal simpele (ouderwetse) ego’s die de nieuwe wereld niet willen snappen.

 17. Supertrash

  De duivel werkt hard maar John de Mol werkt harder.

 18. Suzy Wang

  Ben blij dat ik niks om de commercielen geef.

 19. Nachash

  John de Mol is in het verleden vaker dwarsgezeten met zijn Nederlandse commerciële tv zenders Sport7 en Talpa Tien door onder andere Radio Telévision Luxembourg, het is volkomen terecht dat hij anno 2019 RTL Bertelsmann dwars is gaan zitten nadat hij deze buitenlandse Media concern aangeboden heeft om een vergaande samenwerking aan te gaan !..

  Gezien de kijkcijfers van de afgelopen 3 maanden kan geconcludeerd worden dat John de Mol met zijn Talpa Network deze strijd in Nederland succesvol aan het voeren is en dat deze nadelige gevolgen heeft voor RTL-Nederland !..

  Als bevredigende bijkomstigheid werkt de concurrentie strijd van John de Mol in het voordeel van het Nederlandse Media landschap, zowel de Nederlandse Multimediale Talpa Network als de NPO profiteren beide van het succes !..

  De tijd ìs aan hét veranderen NPO/Talpa Network 1 Nederlands Platform !..

  (A.B.M.S.R.B.A.A.A.) !…….

 20. einde TV

  Helaas zie je weinig resultaat bij Talpa. Het bewijs dat de strijd alleen maar verliezers kent.

  En met Linda alleen red je het niet, zeker niet als ze zich als een aap moet opstellen en oude formats moet reanimeren die een paar jaar geleden door de MOL zelf als sleets is betiteld. Help Linda uit haar lijden!

 21. Famke

  @MC MODERATOR
  Doe svp iets aan spammer Nachash
  Thu 24 Oct 2019 om 11:26
  Deze persoon vergalt iedere dag het leesplezier op jullie leuke site!

 22. Paul

  Mollen horen onder de grond, daar horen ze thuis.

 23. MediaPrak

  JdM is nu eenmaal een rancuneus mannetje. Talpa is kampioen kopiëren. Maar gedrag van RTL ten aanzien van Linda’s programma’s is ook bijzonder kinderachtig.

 24. Minder of Mirjam

  Ondertussen holt iedereen naar Netflix toe waar wel leuke programma’s zonder BN-ers te zien zijn.

 25. Daan

  Gevloerd is best een mooie nieuwe titel voor Art

 26. Ron uut Grunnen

  Ik ben benieuwd hoe lang de samenwerking tussen NPO, RTL en Talpa in NLziet nog duurt. Ik vind het prima als Talpa wegvalt. Zolang NPO en RTL wel blijven samenwerken blijf ik abonnee. De thema-kanalen van beide zijn voor mij een belangrijke reden om lid te blijven. Anders had ik wel gekozen voor de duurdere combinatie NPO start plus en Videoland.

 27. Henk

  Ik denk dar Linda hier niets van meegekregen heeft. En daarom kan ik voorstellen dat ze dit niet leuk vind. Het ligt eerder bij John de Mol zelf, die dan dit soort mollenstreken uithaalt.

 28. TopShow

  De eerste aflevering was prima van Rooijakkers Over De Vloer.
  Niet al te veel kijkers, maar ja, wat wil met de tegenwoordige (wan)smaak van den niet al te oude Hollander

 29. Teefie

  Terecht.

 30. Mick

  En SBS6 komt alweer met een nieuwe talentenjacht: Dit maal We Want More.

  Kap daar nou eens mee en breng leuke shows in het genre van Uh, Vergeet Je Tandenborstel Niet en Now Or Never terug op de buis. Altijd maar die talentenshows.

 31. Cor

  Nog meer troep als het aan Mick de mongool ligt

 32. Mick de Mongool

  Programma’s waar de mensen in het publiek centraal staan zijn troep? Alweer een talentenjacht, dat is troep.

 33. Cor

  Kneus

 34. boodschap van algemeen nut

  Of de weekendkwis of cijfers en letters,honymoonkwis of voor een briefkaart op de eerste rang kan allemaal MAAR GEEN TALENTENJACHT

 35. ik john de mol van 6

  in 1940 tot 1945 toen was er ook zoon persoon je weet allemaal hoe het is afgelopen dit lijk mij ook al zoiets het is ook een dictator maar dat mag je niet zeggen

 36. Nachash

  De Staatsloterij show Live met Mark Klein essink, met nieuw te ontwikkelen spel elementen waarbij de kijkers thuis interactief aan mee kunnen doen ?…
  Elke laatste vrijdag van elke maand Live De Surpriseshow met Henny Huisman ?..
  Rolf Wouters Lotto Show Live, moderne versie van de Willem Ruis Lotto show waarbij de kandidaten live worden gekoppeld aan kijkers thuis en samen interactief opdrachten moeten gaan uitvoeren met andere kandidaten onderling ?..

  Meer Live programma’s om urgentie te vergroten en deze koppelen aan online om extra ‘nieuwe’ jonge kijkers terug te genereren via online naar linear ?..

  De Live shows ook écht lLive uitzenden net zoals Radio uitzendingen, dus niet semi live !.. Groots produceren zoals Joop van den Ende dat heel goed kon !..

 37. Nachash

  De Staatsloterij show Live met Mark Klein essink, met nieuw te ontwikkelen spel elementen waarbij de kijkers thuis interactief aan mee kunnen doen ?…
  Elke laatste vrijdag van elke maand Live De Surpriseshow met Henny Huisman ?..
  Rolf Wouters Lotto Show Live, moderne versie van de Lotto show waarbij de kandidaten live worden gekoppeld aan kijkers thuis en samen interactief opdrachten moeten gaan uitvoeren met andere kandidaten onderling ?..

  Meer Live programma’s om urgentie te vergroten en deze koppelen aan online om extra ‘nieuwe’ jonge kijkers terug te genereren via online naar linear ?..

  De Live shows ook écht lLive uitzenden net zoals Radio uitzendingen, dus niet semi live !.. Groots produceren zoals Joop van den Ende dat heel goed kon !..

 38. Mick

  Echt grote shows zijn toch een beetje over. Het is altijd een quiz of bekende Nederlanders die een kunstje doen.

 39. Nachash

  Men kan bij Talpa Network eventueel als proef 1 keer Henny Huisman een kans geven om gewoon zijn vertrouwde Surprise Show te maken en bij hen op het scherm te brengen, maar dan wel groots op dezelfde manier zoals hij dat gewend is bij zijn voormalige producent Joop van den Ende. Mocht Henny dit nog steeds goed kunnen en zijn de kijkcijfers top dan heeft Talpa TV de zekerheid om ook met andere oude programma’s terug te komen ?…Henny Huisman zou in navolging van Robert ten Brink een Kerstuitzending kunnen gaan maken het liefst LIVE !..

 40. Nachash

  In ieder geval zullen alle oudere NPO kijkers die hier vertrouwd mee zijn richting 6 gaan uit nieuwsgierigheid en daarmee kan een basis gevormd worden voor vaste kijkers die blijven kijken om vervolgens in aanraking gebracht te worden met nieuwe programma’s ?..

 41. Mick

  Surprise Show past prima bij het ‘middenin Nederland staan’ en is een prima show.

 42. Oppersmurf

  Inteelt maakt meer kapot dan je lief is!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.