Talpa verbood programmatitel Rooijakkers Ziet Sterren

John de Mol probeert RTL tot in de kleinste details dwars te zitten sinds de concurrent een vergaande samenwerking met zijn Talpa Network afwees. Niet alleen haalde hij een hoop programma’s en sterren weg bij RTL, ook zorgde hij ervoor dat Chantal Janzen haar programma Chantal Blijft Slapen niet meer mocht maken. En nu blijkt dat de mediamiljardair RTL 4 ook nog eens verhindert om de programmanaam (Van der Vorst) Ziet Sterren te blijven gebruiken. 

Nu Peter van der Vorst als presentator van Ziet Sterren is opgevolgd door Art Rooijakkers, heeft het programma een heel andere naam gekregen: Rooijakkers Over De Vloer.

Waarom is het niet Rooijakkers Ziet Sterren geworden? De presentator gisteren in RTL Boulevard: “Dat is een goede vraag. Dat mocht niet, omdat Peters bedrijf tegenwoordig dan weer bij Talpa hoort, dus het is een Talpa-titel en volgens mij mag ik het woord Talpa hier niet eens meer uitspreken. Nu krijg ik alweer een boete volgens mij!

Er is een tijdje nagedacht over een nieuwe titel. “We dachten eerst nog aan Rooijakkers Ziet Sterretjes.

Uiteindelijk gaat het om de inhoud. “We maken negen afleveringen. We zijn dus nog heel veel mensen aan het portretteren, maar ik heb er heel veel plezier in.”

Trouwens: is Over De Vloer ook niet een Talpa-titel? “Ja, leg mij dat uit!

Linda de Mol huilde vorige week krokodillentranen omdat ze haar shows Oh Wat Een Jaar en Weet Ik Veel van RTL niet mee mag nemen naar Talpa. Gezien de vijandige houding van Talpa jegens RTL is dat natuurlijk een beetje flauw.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen