Sjoemelende Frans Klein niet berispt door commissie

NPO’s tv-directeur Frans Klein krijgt van de onafhankelijke Commissie Integriteit Publieke Omroep (CIPO) geen berisping wegens zijn zakelijke belangen in Thaise horeca en een Engelse brievenbusfirma. Dat meldt NRC Handelsblad vandaag. Klein heeft zijn betrokkenheid bij twee Thaise restaurants gewoon gemeld bij zijn vorige werkgever VARA en de gedragscode is daarmee ‘adequaat toegepast’. Het mede-eigenaarschap is niet strijdig met het belang van de NPO, vindt de commissie.

 

Wel verzweeg Klein zijn aandeel in de Engelse brievenbusfirma waarin de Thaise toko’s zijn ondergebracht. “Daarmee handelde Klein in strijd met het compliancebeleid en de gedragscode van de NPO. Volgens de regels had Klein ál zijn nevenfuncties moeten opgeven“, aldus NRC.

CIPO gaat hier niet op in. “De commissie lijkt het met het NPO-bestuur eens te zijn dat het voldoende was dat Klein alleen zijn nevenfunctie bij de restaurants vermeldde. CIPO was niet bereikbaar voor commentaar.”

Tot slot: is het oké dat Klein zijn 25-jarig jubileum op kosten van de VARA vierde in zijn eigen restaurant? Ja, stelt CIPO. “Uit informatie van BNNVARA blijkt dat niet hijzelf, maar zijn medebestuurders het besluit namen het jubileum in dat restaurant te vieren.

Maar: “Om de schijn van belangenverstrengeling te vermijden vindt CIPO dat het achteraf bezien beter zou zijn geweest het jubileum in een andere gelegenheid te organiseren.

Lees ook:
NRC doet bizarre ontdekking over NPO-baas Frans Klein (20 april)
CDA vindt gesjoemel Frans Klein niet kunnen (23 april)
NRC onthult dictatoriaal gedrag bazen NPO 1 en NPO 2 (23 april)
Integriteitsonderzoek naar sjoemelende Frans Klein (9 mei)
Restaurant NPO’s Frans Klein accepteert alleen cash (13 mei)
Frans Klein declareert rekening van zijn Thaise toko (20 mei)
Shula stuurt mail aan NPO-personeel, verdedigt Frans (21 mei)
NPO-bobo Frans Klein gebruikt Servische stroman (25 mei)

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen