Frans Klein declareert rekening van zijn Thaise toko

Frans ‘pad thai’ Klein heeft in zijn tijd als VARA-baas een omroepfeestje georganiseerd in zijn eigen restaurant Thaicoon en de rekening van 2.000 euro gedeclareerd bij de omroep. Dat heeft BNNVARA recentelijk laten weten aan de integriteitscommissie van de NPO (CIPO), meldt De Telegraaf. Het CIPO doet onderzoek naar de integriteit van Klein, omdat hij een dubieuze brievenbusfirma heeft opgericht om ten gunste van het Thaise restaurantbedrijf de fiscus te benadelen.

Daardoor wordt nu ook duidelijk dat Klein zichzelf heeft bevoordeeld door NPO-geld over te maken naar zijn restaurant. “Hij had volgens de gedragscode van de NPO nooit mogen declareren bij de Vara vanwege de zakelijke banden die hij met Thaicoon onderhield.

CIPO benadrukt dat zij onderzoek doet naar het melden en toetsen van Kleins nevenfunctie, ’niet naar eventuele etentjes’. “Maar als de antwoorden aanleiding geven om breder te kijken, dan zullen wij onze ogen daar zeker niet voor sluiten.

De Telegraaf: “Klein zou in eerste instantie hebben gesteld dat hij de rekening zelf heeft betaald. BNNVARA heeft de declaratie echter teruggevonden, waarmee die verklaring op losse schroeven is komen te staan.

Klein is momenteel tv-directeur bij de NPO. Het etentje organiseerde hij als bobo bij de VARA.

Het Telegraaf-artikel ‘Etentje met zure nasmaak’ kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
NRC doet bizarre ontdekking over NPO-baas Frans Klein (20 april)
CDA vindt gesjoemel Frans Klein niet kunnen (23 april)
NRC onthult dictatoriaal gedrag bazen NPO 1 en NPO 2 (23 april)
Integriteitsonderzoek naar sjoemelende Frans Klein (9 mei)
Restaurant NPO’s Frans Klein accepteert alleen cash (13 mei)

Foto: SBS

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen