Pijnlijk: felle radioruzie Giel Beelen en sidekicks Genee

Geplaatst op do 25 apr 2019 om 12:30

Het lijkt erop dat Giel Beelen niet meer terugkeert als vervanger van Wilfred Genee in de middagshow Veronica Inside op Radio Veronica. Hij is woensdag flink in aanvaring gekomen met Genee’s vaste sidekicks Niels van Baarlen en Rick Romijn, die jarenlang radio maakten met radiokoning Edwin Evers. De beruchte censuurafdeling van Talpa Radio heeft alle beelden en opnames snel offline gehaald, maar via een YouTube-kanaal is het ijzige fragment nu alsnog te beluisteren. 

Veronica Inside had zanger René Karst uitgenodigd om live in de studio zijn hit Liever Te Dik In De Kist te zingen, maar Beelen liet al snel blijken het helemaal niets te vinden. Tijdens het optreden draaide hij de muziek zacht en zei hij: “Doet Wilfred dan het hele nummer altijd?

Van Baarlen en Romijn keken Beelen woest aan, waarop de dj het geluid van Karst snel weer aanzette. Na een paar seconden draaide Beelen het geluid wéér weg. “Wat is er, Rick?“, vroeg Beelen. Daarop zei Romijn: “Ik vind het niet leuk.

Het optreden werd niet meer verstoord, maar wel gooide Beelen er af en toe wat toeters doorheen. Sidekicks Romijn en Van Baarlen konden het niet waarderen. “Ik wilde van alles inzetten, maar Rick en Niels keken me echt dodelijk aan“, merkte Beelen op na het optreden.

Rick Romijn: “Nee, nee, wij hebben respect voor de luisteraars en de zangers.”

Giel: “Nou, respect voor de luisteraars heb je niet als je dit gewoon uitzendt. Als je dit vier minuten uitzendt, heb je geen respect voor de luisteraars.”

Rick: “Giel, ik vind je echt niet aardig. Ik vind het echt gewoon niet leuk.”

Afpoeieren

Niels van Baarlen: “Daar ben ik het mee eens. Hij komt z’n best doen hier en jij poeiert hem af. Dat is gewoon niet leuk.”

Giel: “Ik poeier hem niet af. Ik maak hem een onderdeel van entertainment. Jullie doen net alsof het een soort heiligschennis is dat ik er doorheen zit met een toetertje.”

Niels: “Nee, dat doe je niet. Je begint te vragen: ‘Zendt Wilfred dit helemaal uit? Duurt dit vier minuten?’ Dat is toch niet aardig?

Rick: “Nee, ik vind het echt niet leuk.”

Niels: “Dat zeggen we toch ook niet over jouw ochtendshow?

Giel: “Ja, maar dat is toch wat je dan aanzet…

Daarop stelt Giel de zanger voor om nóg een keer op te treden tijdens het volgende uitzenduur. Niels: “Ik snap ook als René zegt: ‘Ik ga naar huis.’ Dat begrijp ik.”

Rick: “Ik vind het gewoon écht niet kunnen wat je doet. Dat meen ik echt. Ik begrijp er echt helemaal geen flikker van.”

Giel: “Hij is in óns theater te gast. Wij geven zendtijd aan deze man.”

Niels: “Dan heb je toch een beetje respect voor iemand? Door iemand z’n liedje heen praten vind ik niet chic.”

Giel: “Nou, dan moet je eens diskjockey worden, want dat is dan wat je doet namelijk.”

Niels: “Nee. Nee. Oké, dan verschillen we van mening.”

Rick Romijn was in de rest van de uitzending niet meer te horen als sidekick. Gelukkig was gisteren de tweede en laatste invaldag van Beelen, want vandaag keert Genee weer terug.

Censuur

Het is weer heel typerend voor Talpa Radio dat het bewuste fragment snel van de website is gehaald. Sterker nog: de hele uitzending van Veronica Inside is voor de zekerheid maar verwijderd door de censuurafdeling.

Talpa Radio is berucht om zijn censuurverslaving. Toen Giel Beelen in maart op Radio Veronica riep dat er vreselijkere dingen zijn dan kindermisbruik, deden diverse media daar verslag van, waaronder Mediacourant. Talpa Radio eiste dat het artikel offline zou worden gehaald en zette zelfs een advocaat in. Het bleek een loos dreigement; er volgden ook nooit excuses voor de bizarre censuurpoging.

Verder berichtte Mediacourant deze maand dat Talpa Radio continu ingrijpt als Shownieuws een nieuwtje over concurrent Qmusic op de website plaatst. Die artikelen verdwijnen daarop steeds in een razend tempo.

Deze kritische berichtgeving over Talpa Radio heeft ertoe geleid dat Talpa Radio Mediacourant nu boycot. Mediasite Spreekbuis, dat niet wordt geboycot en de Talpa Radio-persberichten nog wél ontvangt, heeft vandaag een goednieuws-show van Talpa Radio over zich uitgestort gekregen.

Talpa TV, dat een andere persafdeling heeft, boycot Mediacourant overigens niet.

Fragment

Het fragment van de radioruzie is door een anonieme luisteraar op YouTube gezet. U beluistert het onderstaand:

Foto: Radio Veronica
81 Reacties op “Pijnlijk: felle radioruzie Giel Beelen en sidekicks Genee”


 1. Sven L.

  Waarom iemand uitnodigen om het vervolgens af te kraken; zonde van de tijd.

 2. Joost

  Giel heeft gelijk en die 2 sidekicks zijn 2 kontenkruipers. Eerst bij Evers, nu bij Genee, waar Derksen dezelfde dingen zegt zoals Giel nu heeft gezegd.
  Alleen bij Derksen zitten Peppi en Kokki te schaterlachen.

 3. donia

  Giel is een vies narcistisch asociaal mannetje en moet zo snel mogelijk van de radio worden verwijdert .Hij is de reden dat ik steeds andere zenders moet zoeken om hem niet te horen.Nog even en dan donder ik al mijn radios weg

 4. Steven

  Ik dacht dat die sidekicks alleen maar konden lachen.

 5. Astrid

  Wat een vreselijke overschatte types die sidekicks, big fail!

 6. Kolonel Daffie

  Mooi bericht MC!
  Mediacourant doet dit prima. Rug recht gehouden en niet gezwicht voor intimidatie! En Giel Beelen leeft van controverses en ruzies, daar geniet hij van. Dat zou men toch ondertussen moeten weten in radioland.

 7. Johanna

  Hahaha Talpa boycot MC. Wat een FAIL

 8. Job

  Goed dat die sidekicks keihard ingrijpen. Giel moet van die zender af. Van álle zenders. Voor áltijd.

 9. Ron

  Snap het probleem van Rick in deze niet zo. Hij zat er in het begin alleen doorheen. Leuke publiciteitsstunt totaal niet serieus te nemen dit…

 10. Zalmneusje

  Walgelijk onbeschaafd type die Giel Beelen. Snap niet dat ie uberhaupt nog op de radio zit.

 11. ★★Onbekend💥💥

  Wat een stel kinderen.

 12. Remi

  Zo ee …

 13. Don

  Die Beelen is altijd al een zielig lulletje geweest! :-(

 14. Kolonel Daffie

  Beelen is wel het type dat de rest wakker houdt en ons af en toe laat nadenken over wat wel en niet de norm is en of we toe zijn aan een herijking. Wat dat betreft zijn types als Beelen heel nuttig.

 15. Maxer

  Remi, de reclame van Bavaria is Zo… en niet Zo ee…

 16. anoniem

  giel zo kan het ook

  je honden gebit en gele tanden

  niet laten zien

 17. xandertje

  Giel praat en toetert altijd door ‘carnavalsnumners’ heen. Niks nieuws aan. De lagzakken hebben een beetje boter op hun hoofd. Als je Giel als DJ laat komen weet je dat hij met dit soort dingen zijn stempel op de muziek drukt. En daar mogen ze hun mening over geven, tuurlijk. Verder deed Giel niet zoveel verkeerd.

  Vergeet niet dat Giel deze ‘carnavals’ artiesten wel altijd een podium heeft gegeven (ja inderdaad met een toeter er doorheen) en dat wat dat betreft het juist Giel is die deze groep artiesten ruimte gaf op de radio, daar waar ze – op piratenzenders na – geen kans kregen. Stiekem vindt Giel die muziek een leuke afwisseling tussen al het ge-Blof en ge-Coldplay.

 18. Wolllter

  Dit soort waardeloze liedjes horen niet op Radio Veronica gedraaid te worden.

 19. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Zelfmoord van Giel Beelen vanaf 3:43..
  Doeidoei !!

 20. Ard

  Sidekick is een sidekick van Giel, gewoon rechtop zitten en pootjes geven lijkt mij of claimen zij hun rol of fame nu ook al? Ps Giel draaid vaker weg als iets slecht is, toen ook die boyband.

 21. MolTalk

  Giel heeft natuurlijk gewoon gelijk. En die sidekicks krijgen sterallures. Ze moeten niet vergeten dat Evers al die jaren hun salaris heeft betaald, omdat 538 het zelf zonde van het geld vond.

 22. Erik

  Giel Topper! Je het gelijk kerel. Dit soort wansmaak hoort niet thuis op de radio.

 23. Ron

  Die Nederlandse volksmuziek hoort ook niet bij Veronica thuis.

 24. ☕️🌺 😎😘 ⤵️🤔? ☕️

  https://www.youtube.com/channel/UCoIWJw2Z3HypWDeQID_KBHg

 25. Broekhoest

  Giel Beelen is geen type om bij zo’n suffe zender als Veronica te zitten 13 in een dozijn muziek, humor en nieuws.
  Moet weer terug naar publieke, lekker tussen 12-14 op radio 2 in plaats van die hielenlikker van een Gijs Staverzak,

  Genee als ie wijs is ook weer opstappen bij deze show,doet het in zijn eentje ( met iedere week een vaste gast) bij BNR 150x beter als met die twee ex lachzakken van Evers.

  Rick en Niels HET bewijs dat twee niet meer weten als één

 26. sander

  Helemaa met Giel eens. wat is dit voor baggers, hoort op de kermis thuis.

 27. Geesje uit Gees

  Ik raak de weg kwijt, René, Adje, wie wordt er bedoeld?

 28. Sjors van Kempen

  Allemaal geënsceneerd.

 29. Alex

  Giel vraagt zich wel terecht af waarom deze muziek op Veronica te horen is.
  Het valt nergens te verantwoorden, behalve dat Genee het leuk vind.

  Het is niet netjes gedaan door Giel, maar zijn vraag is terecht.

 30. Peter

  MC brengt weer fake news. De uitzending staat gewoon volledig op de site van de zender inclusief dit onenigheidje. Meer is er niet asn de hand.

 31. ☕️🌺 😎😘 ⤵️🤔? ☕️

  GEBRUIKSVOORWAARDEN TALPA NETWORK.
  https://privacy.talpanetwork.com/nl/voorwaarden/

 32. René

  Hoorde het gister live op de radio op weg naar huis, dat was nog eens file-entertainment!

 33. René

  Natuurlijk hoort die muziek niet op Veronica maar als je een artiest uitnodigt moet je hem/haar wel met respect behandelen. Maar dat deed Giel al eerder niet met Tim Knol en met die valszingende jongensgroep..

 34. Wim

  Goed dat die sidekicks hier in grijpen. Want dit doe je niet. Iemand laten zingen om hem dan vervolgens live op de radio af te zeiken. Terwijl het wel zijn brood is. Hij wil het liedje laten horen. Zodat mensen hem gaan boeken voor een feestje. Daarom moet dit ook niet afgedaan worden met een sorry, maar een fikse schade vergoeding voor deze meneer.

 35. Donald Dumb

  Giel is vrij een artiest niks te vinden.
  Trouwens wie is René Karst dan wel?

 36. Donald Dumb

  Nou veel geld zal dit figuur niet overhouden van af en toe een braderietje Wim.
  In die kringen blijkbaar het meest bekend…

 37. ome H

  Side kicks en Beelen, van mij mogen ze ophoepelen

 38. jan de vries

  Fragment is weer online op de side van radio Veronica en Wilfred heeft een bericht op Twitter geplaatst:
  https://twitter.com/wilfredgenee

 39. Geesje uit Gees

  Donald Dumb is vrij uit te zoeken wie René Karst is.

 40. Yuwan

  Zo te horen mis ik niets nu ik geen radio meer luister.

 41. Lariekoek

  Zou mij niets verbazen als dit in scène is gezet!

 42. buurman

  Ruzie in de zandbak van de ether. Sidekicks lachen netjes mee en houden hun muil. DJs zijn vervelend en houden nooit hun bek. Zo is de rolverdeling.

 43. Layka

  Dit flikte hij ook al eens met Jannes in het Glazen Huis. Die was daar ook niet van gediend.

 44. Leen Peters

  Rick Romijn, een man van tegen de 60, begrijpt het allemaal niet meer zo goed. Het Frits Spits syndroom slaat razendsnel toe.

 45. RaymondVL

  Rick Romijn was in de rest van de uitzending niet meer te horen als sidekick. Heerlijk, weer een voorgeprogrammeerde lachzak minder. Ik snap best dat je kapsones krijgt door in het team van Evers te hebben gezeten maar als sidekick ben je maar een wormvormig aanhangsel van de show en al helemaal geen radiojock.

 46. TanteMarion

  René Karsten knijpt zn handjes dicht haha betere reclame kon hij niet krijgen. Helemaal eens met Giel! #held

 47. Nick

  van de Beek, van de Beek, Donny van de Beek jalalala

 48. L.

  Het is ook mijn type muziek niet. Maar als je iemand uitnodigt om op te treden dan moet je daar respectvol mee omgaan. Giel is gewoon een arrogante kwal die vooral zichzelf graag hoort.

 49. Bas

  Die pauper muziek hoort ook helemaal niet op Veronica. Gewoon. Niet. Meer. Doen!

 50. Ronald

  Wat is dit voor hoempahoempa muziek, in de auto verander ik meteen van zender als Veronica dit soort prut uitzendt. Past beter bij 100% NL. Dus ja als luisteraar is t wel degelijk leuk als t afgekraakt wordt.

  Overigens, beetje ophef op de radio is toch goed, snap niet waarom Talpa zo nodig alles wat negatief kan lijken wegpoetst, zo kom je niet authentiek over.

 51. Lennart

  Het is allemaal verschrikkelijk: de muziek, de dj en de sidekicks.

 52. Leni

  Veronica=Talpa= Niet Leuk=NOOIT LEUK

 53. Molusconi

  Leni, ik zal je ff in je bek pissen.

 54. Goosje

  Ik mag die Rick en Niels wel, ze tonen respect voor iemand die komt opdraven voor zijn nul komma niks, zijn liedje op de radio vindt hij natuurlijk prachtig, smeken verschillen maar áls je iemand uitnodigt ga je er normaal mee om en doe je leuk. Top Rick en Niels, gewoon die vara/zakkenvuller/overloper de mond snoeren. klasse.

 55. Leni

  @molusconi : jij werkt zeker voor die sjon de mol? Je hebt t niveau van een mud aardappelen…

 56. Molusconi

  Leni, at jij maar eens wat minder aardappelen.
  Met je dikke reet, domme tientonner.

 57. Leni

  @molusconi: haha…. Jij kan zo in dat Utopia programma….de utopie van de oliedomheid…. Dat ben jij!!

 58. Bart

  @Broekhoest Als Giel bij een zender niet past is het Radio 2 wel. Daar willen ze hem overigens helemaal niet. Vraag maar eens aan zijn ex collega’s waarom dat is. Giel is eigenlijk een heel lullig dj’je die helemaal niet zoveel kan. 3FM was jaren lang populair en anders dan toen de VARA altijd wilde doen geloven lag dat niet aan Giel hoor maar aan de mensen om hem heen. Nu moest hij bij Veronica de kar trekken en dan valt hij door de mand. Duurt niet lang meer voor Giel bij Veronica. Waar moet ie dan heen? Ik denk nergens want niemand wil hem. Hij zou nog het beste passen bij het nieuwe Kink op internet maar die hebben bijna geen geld.

 59. Umfufu

  Wat een kutlied

 60. Umfufu

  Wat een slecht nummer.

  Zo goed ?

 61. ano@niem.nl

  Rick en Niels zaten letterlijk met Beelen opgescheept omdat Talpa zo snel geen andere vervanger van Genee konden vinden. Evers had het te druk en ze konden Evers nu ook nog niet brengen, dat gaat ergens in september/oktober gebeuren of vanaf 1 januari 2020.

  Rick zorgt er persoonlijk voor dat artiesten komen opdraven en nodigt ze uit. Ik snap dan wel dat je dit niet pikt van Beelen die dit soort streken beter niet meer kan doen. Beelen is een arrogante zak zonder luisteraars.

 62. Wauter

  Ik mag Beelen wel. Iedereen weet dat hij een controversiële jock is die zijn mening niet onder stoelen of banken steekt. Die Van Baarlen en Romijn hebben het een beetje hoog in de bol en teren nog op het succes van Evers.

 63. Er ist wieder da

  Lachzakken met een mening, onbegrijpelijk…

 64. Bart

  @ano@niem.nl Evers gaat voorlopig echt niet dagelijks terug komen op de radio. Niet in september en ook niet in januari.

 65. Henk

  Giel vliegt er binnenkort uit, weet hij zelf nog niet. Alles valt tegen: inhoud, uitvoering, cijfers. Vervanger staat al in de startblokken.

 66. Derk

  Zo pijnlijk was het niet. Zielig.

 67. Lies

  Geen goede combi. Beelen met Niels en Rick. Zo blijkt maar weer hoe belangrijk het is om in teamverband respectvil met elkaar om te gaan.
  Giel is het tegenovergestelde van Evers.
  Ik mis Evers!!!!

 68. aammehoela

  Dan maar voortaan Tim Kleijn of Lindo Duvall inhuren als vervanger. Of Martin Muis, die kan het ook wel.

 69. Rut Marke

  Rick en Niels hebben gewoon gelijk.
  Ik zat dinsdag helemaal klaar voor Veronica Inside mét Edwin Evers. Maar toen hoorde ik ineens geen Edwin, maar Giel. Tim Klijn, Lindo Duvall of Niek van der Brugge zouden betere vervangers zijn geweest. Maar goed, ik vind Giel een zak, maar ik dacht wel dat de combi van Giel met Rick & Niels weleens spannende radio op kon leveren. Vooral tussen Giel en Rick, dat zijn namelijk twee totaal verschillende types. Ik had al wel een vermoeden dat Rick Giel een arrogante kwast zou vinden. Dus dacht ik: die twee bij elkaar in de studio, als dat maar goed komt… Nou, het tegendeel is dus gebleken.
  Maar over dat optreden van René Karst kan ik me prima vinden in de mening van Rick en Niels. Het is inderdaad geen kwaliteitsmuziek, het geen Veronica-muziek, maar als je een artiest uitnodigt, hoor je daar wel respect voor te hebben. Die neemt voor jou de moeite, om in jouw programma te komen spelen, en als hem dan op zo’n onbeschofte manier behandelen zoals Giel gisteren deed, dat is beneden alle niveau. Waarschijnlijk had die publiciteitsgeile Giel weer eens zin in een relletje, zodat ie weer aandacht krijgt.

  Dus Giel, als je toch nog een béétje sympathiek bent, bied je je excuses aan aan René Karst. Zo niet, dan vind ik je een enorme schoft, en velen met mij.

 70. Jan van Zanten

  Wat is die Rick Romijn een narcistische dumbo.
  Roepen dat het programma om sfeer draait nadat je de sfeer hebt verziekt met je nutteloze mening. Echt een droeftoeter.

 71. Alwin

  Respectloze Beelen…want uiteindelijk wordt hier Karst in de seik gezet. Vraag me af gezien commentaren hier, dat veel types helemaal niet weten wat respect inhoud !

 72. Sip

  Ik vind alle DJ’s zwaar over het paard getild; krijgen veel te veel aandacht en geld.

 73. Broekhoest

  @ Bart

  Beelen is gewoon één van de betere dj’s op de Nederlandse radio, er gebeurt altijd wat en er is niemand die beter kan praten, schuiven , schakelen tussen muziek, gasten , optredens.
  Giel heeft alleen één probleem ,het is geen allemansvriend én heeft in tegenstelling tot een De Wild, Evers, Dane geen sidekicks nodig om een goed programma te maken, sterker nog is tien keer beter zonder sidekicks.
  Net als Stenders,Ekdom of Bart Arens.
  En al moet je dan een keer samenwerken met de twee grootste droeftoeters van de ether snap ik dat je even de confrontatie gaat zoeken door het via de artiest te spelen( Romijn is hoofd muziek Veronica), even een tikkie onder de gordel van Giel…
  Maar Beelen gaat het natuurlijk niet redden bij Veronica.
  TALPA is commerciële radio met hap-slik-weg muziek/ info/babbels.
  Allemaal gericht om geld te verdienen( logisch) en dan heb je niks aan een ongeleid projectiel.
  Zie hem wel juist wel weer naar PO gaan,heeft daar fantastisch werk geleverd maar had tijdens het zinken van 3FM over moeten stappen naar radio 2/4/6 waar hij al programma’s maakte i.p.v. naar Talpa.

 74. jahaha

  door dit soort zaken krijgt die de Mol steeds minder de gunfactor, wat mensen nu graag hem gunnen is dat dat hele sbs met Talpa en de innercircle vrindjes gigantisch op hun bek gaan.

 75. Ronnie

  Of je zijn muziek nou wel of niet leuk vindt, het is niet eens je eigen programma.. je valt in voor Genee, die dit nooit zou doen. Laat maar weer zien dat Giel vooral zijn eigen mening belangrijk vindt.

  Overigens is het natuurlijk ook vreselijk dat zo iemand een podium krijgt op Radio Veronica. “Veronica draait muziek met eeuwigheidswaarde. Wij delen onze passie voor muziek”, dat staat op de website. Dan heb je ook geen respect voor je luisteraar als je dit soort volkse muziek gaat draaien. Hoort op 100% NL thuis

 76. Donald Dumb

  Ronnie. Buiten piratenzenders en 100% NL kent niemand die man volgens mij…
  Inderdaad totaal misplaatst bij Veronica dus…

 77. Pitter Pinnenkoek

  Gezeik om nix, en was ook gewoon ruk-muziek..

 78. oijoepio

  Ik ben het niet vaak met Giel eens maar in dit geval had hij wel een punt. Wat een ongelofelijke muzikale bagger.

 79. 123

  Ik hoop vooral dat KC and The Sunshine Band een goede afspraak heeft gemaakt. Als in: jij gebruikt ons refrein, dus willen wij zoveel geld hebben. En dus niet royalties per verkochte single; dan kun je nl lang wachten op die 50 cent. 😂

 80. Ben

  Giel beelen heeft 1 fan. En die vindt 3 dingen belangrijk : 1. Giel. 2. Giel. En 3. Giel.
  Hij schijnt goede smaak te hebben van jonge meisjes.

  Zwaar overschat niemendalletje!!

 81. robert donkers

  man man wat een droeftoeters die 2 sidekicks joh hou je bij je leest en ga lekker side kicken en bemoei je niet over een dj want die talenten hebben jullie niet

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.