Pijnlijk: felle radioruzie Giel Beelen en sidekicks Genee

Het lijkt erop dat Giel Beelen niet meer terugkeert als vervanger van Wilfred Genee in de middagshow Veronica Inside op Radio Veronica. Hij is woensdag flink in aanvaring gekomen met Genee’s vaste sidekicks Niels van Baarlen en Rick Romijn, die jarenlang radio maakten met radiokoning Edwin Evers. De beruchte censuurafdeling van Talpa Radio heeft alle beelden en opnames snel offline gehaald, maar via een YouTube-kanaal is het ijzige fragment nu alsnog te beluisteren. 

Veronica Inside had zanger René Karst uitgenodigd om live in de studio zijn hit Liever Te Dik In De Kist te zingen, maar Beelen liet al snel blijken het helemaal niets te vinden. Tijdens het optreden draaide hij de muziek zacht en zei hij: “Doet Wilfred dan het hele nummer altijd?

Van Baarlen en Romijn keken Beelen woest aan, waarop de dj het geluid van Karst snel weer aanzette. Na een paar seconden draaide Beelen het geluid wéér weg. “Wat is er, Rick?“, vroeg Beelen. Daarop zei Romijn: “Ik vind het niet leuk.

Het optreden werd niet meer verstoord, maar wel gooide Beelen er af en toe wat toeters doorheen. Sidekicks Romijn en Van Baarlen konden het niet waarderen. “Ik wilde van alles inzetten, maar Rick en Niels keken me echt dodelijk aan“, merkte Beelen op na het optreden.

Rick Romijn: “Nee, nee, wij hebben respect voor de luisteraars en de zangers.”

Giel: “Nou, respect voor de luisteraars heb je niet als je dit gewoon uitzendt. Als je dit vier minuten uitzendt, heb je geen respect voor de luisteraars.”

Rick: “Giel, ik vind je echt niet aardig. Ik vind het echt gewoon niet leuk.”

Afpoeieren

Niels van Baarlen: “Daar ben ik het mee eens. Hij komt z’n best doen hier en jij poeiert hem af. Dat is gewoon niet leuk.”

Giel: “Ik poeier hem niet af. Ik maak hem een onderdeel van entertainment. Jullie doen net alsof het een soort heiligschennis is dat ik er doorheen zit met een toetertje.”

Niels: “Nee, dat doe je niet. Je begint te vragen: ‘Zendt Wilfred dit helemaal uit? Duurt dit vier minuten?’ Dat is toch niet aardig?

Rick: “Nee, ik vind het echt niet leuk.”

Niels: “Dat zeggen we toch ook niet over jouw ochtendshow?

Giel: “Ja, maar dat is toch wat je dan aanzet…

Daarop stelt Giel de zanger voor om nóg een keer op te treden tijdens het volgende uitzenduur. Niels: “Ik snap ook als René zegt: ‘Ik ga naar huis.’ Dat begrijp ik.”

Rick: “Ik vind het gewoon écht niet kunnen wat je doet. Dat meen ik echt. Ik begrijp er echt helemaal geen flikker van.”

Giel: “Hij is in óns theater te gast. Wij geven zendtijd aan deze man.”

Niels: “Dan heb je toch een beetje respect voor iemand? Door iemand z’n liedje heen praten vind ik niet chic.”

Giel: “Nou, dan moet je eens diskjockey worden, want dat is dan wat je doet namelijk.”

Niels: “Nee. Nee. Oké, dan verschillen we van mening.”

Rick Romijn was in de rest van de uitzending niet meer te horen als sidekick. Gelukkig was gisteren de tweede en laatste invaldag van Beelen, want vandaag keert Genee weer terug.

Censuur

Het is weer heel typerend voor Talpa Radio dat het bewuste fragment snel van de website is gehaald. Sterker nog: de hele uitzending van Veronica Inside is voor de zekerheid maar verwijderd door de censuurafdeling.

Talpa Radio is berucht om zijn censuurverslaving. Toen Giel Beelen in maart op Radio Veronica riep dat er vreselijkere dingen zijn dan kindermisbruik, deden diverse media daar verslag van, waaronder Mediacourant. Talpa Radio eiste dat het artikel offline zou worden gehaald en zette zelfs een advocaat in. Het bleek een loos dreigement; er volgden ook nooit excuses voor de bizarre censuurpoging.

Verder berichtte Mediacourant deze maand dat Talpa Radio continu ingrijpt als Shownieuws een nieuwtje over concurrent Qmusic op de website plaatst. Die artikelen verdwijnen daarop steeds in een razend tempo.

Deze kritische berichtgeving over Talpa Radio heeft ertoe geleid dat Talpa Radio Mediacourant nu boycot. Mediasite Spreekbuis, dat niet wordt geboycot en de Talpa Radio-persberichten nog wél ontvangt, heeft vandaag een goednieuws-show van Talpa Radio over zich uitgestort gekregen.

Talpa TV, dat een andere persafdeling heeft, boycot Mediacourant overigens niet.

Fragment

Het fragment van de radioruzie is door een anonieme luisteraar op YouTube gezet. U beluistert het onderstaand:

Foto: Radio Veronica

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen