Angela, Dominique en Peter slachten Jensen af bij M

Geplaatst op za 27 apr 2019 om 10:45

Angela de Jong, Peter R. de Vries en Dominique Weesie begrijpen volledig dat Robert Jensen zo weinig kijkers trok met zijn rechtse talkshow. Het was gewoon slecht. Dat gaven ze vrijdagavond aan in M. Het drietal zat samen met Bert Huisjes aan tafel om te praten over het gebrek aan rechtse tv. Alleen Huisjes was te spreken over Jensen, al is dat ook niet zo vreemd: de WNL-baas voerde vorig jaar gesprekken met de talkshowhost over een programma bij de NPO, maar dat hield de NPO tegen.

Peter R. de Vries denkt dat er behoefte is aan góede rechtse televisie. “Ik denk dat het probleem van Jensen absoluut is geweest dat hij weigerde om een journalistieke houding aan te nemen. Sterker nog: hij koketteerde ermee dat hij juist geen journalist was. Daardoor ontbeerde zijn show elke aantrekkingskracht, want een talkshow bestaat uit mijn optiek bij de gratie van drie heel simpele dingen: de vraag, het antwoord en het weerwoord.”

Jensen liet het weerwoord weg, aldus De Vries. Hij noemt de uitzending met Geert Wilders als voorbeeld. “Die heeft werkelijk geen enkele vraag van Robert Jensen gekregen, laat staan een vorm van weerwoord, waarbij je het iemand een klein beetje lastig maakt. Dat maakt het voor de kijker boeiend.”

Dominique Weesie, baas van Omroep PowNed, sluit zich daarbij aan. “Ik denk dat Peter wel een punt heeft, ja. Het ontbrak te veel aan een weerwoord. Het was een beetje ‘Wij van WC-Eend adviseren WC-Eend.’ Daarom vond ik de uitzending met Peter wel spannend, want daarin kreeg hij wel repliek en dat leidde ook onmiddellijk tot vuurwerk.”

Vermaak

Huisjes keek wel met plezier, al erkent hij dat Jensen geen journalistiek was. “Er waren ook wel een aantal mensen die het heel erg leuk vonden. Ik heb er een aantal gezien en ik vond het erg vermakelijk. Om het gesprek met Wilders heb ik wel moeten lachen. Ik zie het als vermaak. Hij noemt zichzelf ook geen journalist. Het is een show die op de Amerikaanse stijl is gestoeld, van: wij vinden samen dat.”

Peter R. de Vries: “Als het alleen maar is om te lachen, dan mist het dus urgentie. Van de week zat Theo Hiddema bij Pauw. Ik zag de aankondiging daarvan, ik kon niet kijken, maar heb dat meteen de volgende ochtend teruggekeken, ervan uitgaande dat daar ook dat weerwoord in zou zitten.”

Huisjes: “Ik ben niet de verdediger van Robert Jensen, maar ik vond het een dappere poging.”

En wat vond Angela de Jong van Jensen? “Ik vond het echt heel slecht.”

Foto: KRO-NCRV
56 Reacties op “Angela, Dominique en Peter slachten Jensen af bij M”


 1. ★★Onbekend💥💥

  En wat vond Angela de Jong van Jensen? “Ik vond het echt heel slecht, wie niet.

 2. PLOP

  Wij van de goegemeente veroordelen mensen die niet aan onze verwachtingen of normen voldoen. Want wij zijn de norm.

 3. Danny

  WAt je ook van Jensen vind,Peter R was echt niet om aan te horen. Ik had hem een klap verkocht daar aan tafel met zijn gladde sm.o.e.lwerk.

 4. robb

  Waarom dit bericht Jensen slacht iedereen af die het niet met hem ,Baudet en Wilders eens zijn.

 5. Ron

  Die Huisjes met zijn rechtse politiek correcte mening neem ik ook niet serieus. Die heeft zijn WNL natuurlijk dus zal niet echt zeggen wat hij er van vind. Volkomen eens met Peter verder in deze.
  Alleen behoefte aan rechtse TV daar ben ik het niet mee eens want het is geprobeerd maar genadeloos mislukt. Dat kan gewoon niet in Nederland. We zijn toch een beetje een land wat politiek een beetje in het midden zit.

 6. NPO kijker-vrijdag

  Voor mij nu duidelijk na preek Huisjes.

  KRO/TROS/VARA en overige trekken veel kijkers van zowel rechts als links door kwaliteit journalisten.

  Huisjes trekt alleen rechts met en door slechte journalisten. De zender Huisjes is vergiftigd door Telegraf.

 7. Babs

  Het was tenenkrommend.
  Weesie: ooit belastinggeldzakkenvuller, De Vries: extreemlinks en goede vrienden met moordenaars, ontvoerders en hun h0ertjes, Huijsjes: preekt louter voor eigen parochie, Gansjela: nooit iets zinnigs te melden.

  En dat soort lieden nemen anderen de maat!

 8. Mag ik ook eens een keer wat zeggen.

  Lieve mensen, wees nou gewoon eerlijk : Jensen was toch gewoon een heel heel slecht programma. En heb je wel eens naar zijn podcast geluisterd. Te erg voor woorden. Als hij het ergens niet mee eens is dan begint hij te schelden en een raar stemmetje op te zetten. Een meer rechts geluid in de media is prima maar dan niet op de Jensen manier. Als ik rechts zou zijn dan zou ik me kapot schamen voor Jensen.

 9. dynamische dennis

  Mooi dat ze Robert Jensen niet zelf durven uit te nodigen, maar wel drie linkse types om Robert Jensen af te zagen (Ja, Weesie is ook niet rechts)

  Typische de modus operandi van BNNVARA

 10. Babs

  @dennis Hij was uitgenodigd, maar negeert dat soort uitnodigingen volkomen.
  Gelijk heeft-ie.

 11. Sapperdeflap zeg!

  @Babs, ik ben ook geen fan van Peter ‘Air’ de Vries, maar hem extreem links noemen slaat echt nergens op. Maar ja… als een ‘intellectueel’ iemand als Thierry Baudet het CDA al ‘extreem llnks’ noemt, hoe moet je populistisch rechts dan nog serieus nemen…

  NPO geeft over het algemeen voldoende ruimte aan linkse en rechtse politici. De talkshows zijn niet uitgesproken links, daar waren de 4 tafelgasten het grotendeels met elkaar over eens. DWDD is hooguit wat ‘linksig’ (grachtengordel). Wilders is al heel vaak bij verschillende programma’s uitgenodigd, maar schuift alleen aan als hij 100% zeker weet dat het zijn feestje wordt en er geen kritische vragen worden gesteld.

 12. 123

  Idd, Jensen was uitgenodigd, maar wilde niet komen. En dat brengt me meteen op het punt wat die avond aangestipt is: als rechts zo graag gehoord wil worden, waarom komen ze dan niet? Wilders is al tig keer uitgenodigd voor Pauw of Jinek, maar komt nooit. Baudet deed dat dan weer wel, maar alleen vlak voor de verkiezingen. Daarna ontwijkt hij alle camera’s en/of interviews als het ff moeilijk gaat.

  Kortom, rechtse politici en rechts Nederland: ook een beetje hand in eigen boezem durven te steken!

 13. ★★Onbekend💥💥

  Jensen is over en uit!!!!

 14. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Angela heeft altijd gelijk. Dat is duidelijk.
  Petert heb altijd een mening, dat weten we nu onderhand wel, dus die komt te pas en te onpas bovendrijven, nu dus omdat ie een keertje bij Jensen zat ( á €2000 euri misschien) en nu Jensen stopt istie niet te beroerd een mes in de rug te steken van de man die hem uitnodigde en hem een podium gaf.
  En verders hebben we aan iedereen een hekel.
  Succes met Koningsdag.

 15. Mink Vaillant

  Dat hokjesdenken is de basis van het publieke bestel. Houden we dat zo, dan zou er ook op rechts een sterke invulling moetrn komen. Tot nu toe drie keer niks. Maar veel beter is het om de hokjes af te breken en een kwalitatief goede publieke omroep neer te zetten met ruimte voor alle stromingen. BNNaVara domineert nu de talkahows en dan kan rechts wel aanschuiven, maar wie kiest voor een programma waarin je bij voorbaat bij de tegenpartij wordt ingedeeld? Hef de ouderwetse verzuiling op.

 16. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Dominique is een eindbaas.
  Die sloopt in z’n eentje het publieke bestel.
  En dat is een kunst!

 17. Maarten

  Petertje zijn laatste programma was toch ook een flop. Dan gaat hij even uitleggen waarom het programma van Jensen een flop is geworden. Zo jammer dat er dan alleen maar ja knikkers aan tafel zitten. En die presentator stelt nul kritische vragen.

 18. Dij Enkletser

  Dat Wilders niet aanschuift, kan misschien ook te maken hebben met zijn (fysieke) Veiligheid ??

 19. Thomas

  Jensen was net zo over de top als de acount managers Pauw, Jinek, van Nieuwkerk en v.d.Linden als uitgever verkopers van boekjes, liedjes, showtjes etc. van hun politiek linkse vriendjes die niet verder wonen dan op fiets afstand van de studio, hoe bekrompen kun je zijn.

 20. Gerard de Groot

  Jensen was qua programma een vreemde eend in de bijt en het was te verwachten dat een ieder die zichzelf erg belangrijk vind/vond hem zou gaan afslachten. Jammer dat het gestopt is. Zag Jensen 100 keer liever dan die onnozele programma’s als Gordon & Dino en al die domme zangprogramma’s waarin dromen van kinderen tot bejaarden de grond in worden geslagen door een vakkundige jury.
  Zelfs Peter R. zat op de bank bij Jensen. En dan naderhand Jensen tot zijn sokken toe afbranden. Zegt meer over deze betweters hun niveau dan dat van Jensen.

 21. Merolle

  @Danny
  Sat 27 Apr 2019 om 10:55

  Waarom meteen slaan? Denk je iets op te lossen met geweld?

 22. Kris

  Och och och, de goedmensen weer aan de kwak. Peter aan de kook, angela kan niets…….wat een vreselijk gedoe, sperma kuif weet ook niks zinnigs te zeggen. Armoede…

 23. Yes

  Jensen was gewoon leuk ,weer eens wat anders ,die Peter r praat onzin ,ik zag het gewoon meer als rechtse amusement talkshow niet een journalistieke ,beetje satire , die mensen nemen alles veels te serieus

 24. No

  Jensen was leuk voor pubers en nog niet volwassenen. Een beetje dom praten mbv rare stemmetjes en luid schaterlachen ter verbloeming van leegheid. Dat hou je niet ongestraft vol. En zijn podcasts zijn ellenlange scheldkanonnades zonder enige boodschap. Laat Jensen maar schuiven. Het enige wat hij bereikt is een gevaarlijk hoge bloeddruk.

 25. Robbie

  Ik ben links, maar ben voor een goed rechts geluid. Maar dan wel een goed rechts geluid. Jemig als Jense het geluid is van rechts, dan vind ik dat ze er slecht voor staan.

 26. Pakalu Papito

  En terecht. Die jensen met z’n megapens :D

 27. Bep

  @Robbie
  Ik ben rechts, en vind het dat rechtse geluid prima aan bod komt in de grootste talkshows, waar het niet kwakkeloos voor waarheid wordt aangenomen, maar waar hoor en wederjhoor plaatsvindt, wat ik volwassen vind. Voor rechtse onzin (ja, ik zie ook dat dat bestaat) was er Jensen, is er WNL en nog zo het een en ander. Daar kijk ik niet naar, want ik word van dat soort programma’s niets wijzer. En ik vind het beledigend als men zegt dat daar het rechtse geluid aan bod zou komen: het zijn kwaakshows, geen talkshows, bedoeld voor mensen die alleen hun eigen blinde gelijk bevestigd willen zien.

 28. Anti-EU

  @Bep
  Jij kunt beter je eigen partij oprichten: Dom Rechts.
  Je bericht staat namelijk bol van de onzin en tegenstrijdigheden.
  Personen die écht rechts zijn, schamen zich voor malloten zoals jij.

 29. Bep

  Prima hoor, Anti-EU, ga je gang: ga je maar schamen dan. :-)

 30. Blokkie

  Ik heb zojuist de podcast van Jensen beluisterd (de eerste tien minuten, verder luisteren lukte niet), maar deze man is rijp om met een dwangbuis te worden afgevoerd….. Wat een idioot met z’n complottheorie over de linkse media!

 31. Anti-EU

  @Blokkie
  Ja, paranoïde, beetje schizofreen, wellicht beetje doorgedraaid.
  Neemt niet weg dat hij volledig gelijk heeft met betrekking tot klimaatonzin, immigratie en de overwegend linkse NPO.

 32. Erik

  Wat nou complottheorie? Jensen benoemt de feiten en draait lang genoeg mee op alle niveau’s om daar een mening over te hebben.

  Beste Blokkie, juist jij bent diegene die aan de zijkant staat en NERGENS weet van hebt.

 33. No

  @Erik, wat bedoel je in godsnaam met: draait lang genoeg mee op alle niveau’s? Leg eens uit svp.

 34. Simon

  Inderdaad een goed idee een rechtse talkshow maar laat daar dan iemand zitten met een beetje inhoud en niet zo’n leeghoofd als Jensen.

 35. critikast

  Jensen past niet in de kliko die ik voor hem heb klaar gezet. Gemeente even bellen voor een container, denk ik. Weg ermee !

 36. XXXL

  Peter R. de Vries kan beter zijn boek dicht houden want hij levert alleen prutswerk af: te dom, te narcistisch,te negatief, te eenzijdig, ALTIJD in de contramine, kortom een vervelende vent waar niemand op zit te wachten.Ik stond een keer naast PRdV in een benzinestation en ik kon de negatieviteit die hij uitstraalde gewoon voelen. Hij is iemand met een persoonlijkheidsstoornis, je kan hem eigenlijk niet serieus nemen.Van de tv af dus asap.En sinds wanneer moet je een journalistieke houding aannemen in een talkshow?? Sinds wanneer ben je per definitie dom als je dik bent? Stelletje hypocriete types hier.

 37. XXXL

  Zijn bek dichthouden

 38. Gerard

  Geen aandacht geven aan dit linkse geluid. Gewoon verder, tv sterft uit, Jensen heeft gelijk. Iedereen weet het… jammer jo

 39. No

  Gerard, jij bent ook zo’n type dat meedraait op alle niveau’s?

 40. Bart

  @Ron Ook weer totale onzin wat je zegt. Een aanname van je zelf, meer niet

  Verder ben ik het eens met de Vries. Er moet een goede rechtse talkshow komen. Het was een dappere poging. Jensen was duidelijk niet de juiste persoon om het te doenZ

 41. CreaBea

  Ach die mensen zijn niet serieus te nemen. Jensen had best een aardig programma.

 42. Annoniemus

  Gek genoeg werd er door niemand van het panel gezegd dat M ook een ultra links programma is met vooral veel aandacht voor flikkers , lesbo’s en transgenders enz !

 43. Pakalu Papito

  Ohh ja dat is ook zo lekker hypocriet rechts. Beweren op te komen voor homo’s, maar ze stiekem toch walgelijk vinden :D

  Nou voor mij blijft die jensen een ultradik aluhoedfappertje die eerst maar eens 150 kilo moet kwijtraken voor hij zichzelf een beetje serieus mag nemen. Hij is niet eens in staat voor zichzelf te zorgen met zijn 20 big macs per dag. En dat moet dan een hele serieuze boodschap overbrengen? Whahaha :D

 44. Kees

  @Bep om 19:47 Volgens mij heb ik hier nog nooit die oerdomme Anti-EU zó vakkundig op zijn nummer zien zetten.

 45. Kees

  nog nooit i e m a n d ;-)

 46. Poekie

  Het gaat goed he? met de moslimgemeenschap in de wereld, Peter R hoor je daar nooit over, ook de kruimelterrorist laat ie links liggen. Zou ie ook naar de begrafenis van Holleeder gaan als het zo ver is. Tranen met tuiten dat het toch wel beetje zijn maatje was ondanks alles.

 47. Conjo

  @Pakulo Papito: Femke Halsema is een goed voorbeeld voor haar partij en milieu ! Ze paft zichzelf bijna dood en rijd als of haar neus bloed in een vette bolide. Je moet maar durven om je standpunten nog te verdedigen.

 48. Pakalu Papito

  Conjo, heb jij mij ergens ooit zien beweren dat ik achter iemand als Halsema sta? Ik heb totaal geen behoefte om me op deze fantastische website vol anonieme drollenvangers te verantwoorden: maar politieke voorkeur is geen statisch iets. En Halsema vind ik alles behalve een goed voorbeeld (ik heb medelijden met Amsterdam)

  En Jensen is een typisch voorbeeld van schreeuwen, schreeuwen en nog eens schreeuwen terwijl je duidelijk ziet dat hij niet eens voor zichzelf kan zorgen. Rechts heeft recht op veel betere vertegenwoordigers dan deze uitvergrote whopper.

  Ik mis Pim Fortuyn. De man die alles in werking heeft gezet. Een fatsoenlijk iemand die met iedereen in discussie ging, en tegelijkertijd een duidelijk standpunt innam. Maar wel iemand met charisma, en dat maakte hem de perfecte spreekbuis.

  En dat kun je van iedereen die daarna volgde niet zeggen. Ja, ook die stinkscheet van een Geert en dat zachtgekookte eitje van een Thierry :D

 49. Dirk

  Lieve Nederlandse kijkers:

  worden jullie zo langzamerhand nou niet eens kots-en kotsmisselijkk van die figuur Peter de Vries?
  Deze man komt in bijna elk tv programma voor, denkt van alles verstand te hebben en zgn. “deskundig”over te praten, vaak onderschreven door zijn eigen politieke voorkeur.

  Is dat laatste de reden dat deze man telkens gevraagd wordt?
  Hoe lang vervuild deze man nog onze TV?

 50. Andreas

  Je hebt helemaal gelijk, Dirk!

 51. Ben

  Peter rondneukende de vries. Wie neemt deze uurtje factuurtje nepjournalist nog serieus dan.
  Petertje heeft jensen keurig afgemaakt.
  En dat had niets met de kijkcijfers te maken.
  Petertje wil perse bij het kliekje, het enge kringetje horen en salonfähig zijn!! En hij heeft een boomerang gegooid die in zijn eigen gezicht gaat ontploffen.

 52. XXXL

  @Dirk: PRdV is inderdaad ontzettend irritant, hij is ook heel bekrompen,heeft weinig begrip voor mensen die anders denken dan hij. Hij dringt zich gewoon overal op omdat hij geld nodig heeft voor zijn hoge hypotheek,luxe auto etc. Hij moet wel overal aanschuiven omdat zijn laatste programma de Raadkamer of zoiets ook geflopt is.Deze man is een nationale ramp!!

 53. Katti

  Ik vond jensen goed en Peter R de vries .maar van mij opzouten

 54. Elbert

  Wanneer verdwijnen de mensen van de buis die Jensen af moeten branden? Kijk liever naar Jensen dan naar die met zichzelf ingenomen Peter R. de Vries, Angela de Jong of ene Dominique. Mijn darmen gaan bij spontaan werken bij genoemde drie.

 55. Elbert

  Dirk heeft inderdaad helemaal gelijk. Peter is een man die vooral zichzelf graag hoort praten. Nederland is Peter R. de Vries-moe.

 56. Mike

  Wij van WC-Een bevelen WC-Eend.

  Peter R. de Vries… zat hij niet 2x bij Jensen en maakte hij zichzelf belachelijk?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.