Rick Romijn: ‘Geen spijt van weglopen bij Giel Beelen’

Rick Romijn heeft er geen spijt van dat hij woensdag vroegtijdig de uitzending van Veronica Inside heeft verlaten, omdat hij in aanvaring kwam met Giel Beelen, de vervanger van Wilfred Genee. Dat heeft de sidekick donderdag gezegd op Radio Veronica. Genee keek flink op van het nieuws dat zijn sidekicks live on air ruzie hebben gemaakt met zijn vervanger. “Jongens, brand los. Wat is er gebeurd? Ik ben even twee dagen weg, uitwaaien op Texel, wat is er gebeurd jongens?“, vroeg hij hen.

Niels van Baarlen: “Nou, niet zo heel veel. Het viel op zich wel mee.”

Wilfred: “En Rick, goed dat jij er bent. Jij schijnt gisteren woedend het pand verlaten te hebben.”

Rick: “Ja, ik was boos.”

Niels: “We waren allebei boos. Er werd de hele tijd al een soort steekspelletje gedaan. Je nodigt iemand uit, dat doen we omdat we het leuk vinden en die man een grote hit heeft. We doen in dit programma ook aan het Nederlandse lied, omdat dat jou ook aanspreekt. Dan gaat die gozer optreden en dan gaat Giel er doorheen lullen. Dat is niet echt aardig natuurlijk.

Wilfred: “Nee, dat is niet aardig, nee. Maar dat je dan zo boos kan worden dat je het pand verlaat en niet meer terugkomt. Ha ha. Dat vind ik dan weer zo opmerkelijk.”

Rick: “Kijk, voor artiesten is dat een doodzonde. Het is hetzelfde als je in een theater zit en de mensen gaan gewoon babbelen met elkaar. Ik hoor iedereen altijd zeggen dat de maatschappij verhuftert en dat is ook zo. Ik vind dat je artiesten en gasten met respect moet behandelen. Dit programma draait om sfeer. Je wil ontspanning en op de radio moet het leuk zijn.”

Ik had ook wel eerder verwacht dat ik bij jou zou weglopen, maar ik vind jou ontzettend aardig. Ha ha. Wij hebben echt tegen elkaar gezegd: ‘We zijn blij dat Wilfred er weer is.’ Ha ha ha. Dat wij dat ooit zouden zeggen!

Door het vroegtijdig verlaten van de middagspitsshow kwam Romijn wel midden in een file terecht. “Ik ging weg om 17.30 uur en ik was pas om 19.00 uur thuis. Echt, ik weet niet hoeveel middelvingers ik aan andere weggebruikers heb gegeven. Ha ha.”

Vindt hij achter af niet dat hij iets te gevoelig heeft gereageerd? “Nee.

En wat vond nieuwslezeres Céline Huijsmans ervan? “Ik stond erbij en ik keek ernaar. Ik vond het heftig.”

Lees ook: Pijnlijk: felle radioruzie Giel Beelen en sidekicks Genee (donderdag)

Foto: Talpa Radio

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen