SBS 6 gaat werelds: Jandino met show in New York

SBS 6 zet de provinciaaltjes aan de kant en gaat werelds. De zender lanceert in april een nieuwe tv-show op prime time waarin Jandino Asporaat met BN’ers naar New York gaat. Dat heeft de zender laten weten. Asporaat wil doorbreken als stand-up comedian in de VS en verkast daarom samen met SBS tijdelijk naar The Big Apple. “In een zesdelige serie volgen we Jandino met zijn zoektocht naar humor in New York en zijn uiteindelijke missie om zelf succesvol te zijn in the city that never sleeps.

Per aflevering schakelt Asporaat een goede, bekende vriend in die hem daarbij kan helpen. “Zonder netwerk en goede contacten kom je namelijk nergens in de Big Apple. Vanuit zijn New Yorkse appartement wordt de buurt verkend, krijgt Jandino inspiratie door beroemde comedians en comedyshows en duikt hij in de wereld van de open-mics. Iedere aflevering treedt Jandino ook zelf – in het Engels – op.

De eerste vriend met wie Jandino het avontuur aangaat is Rico Verhoeven, inmiddels zelf een internationaal bekende sporter. Om de droom vorm te geven gaan ze meteen naar de iconische Comic Strip. “Hoe zal het Jandino vergaan als beginnende stand-up comedian in New York?

Uiteindelijk blijft Asporaat twee weken in New York. “Gaat het Jandino lukken om een volle zaal te trekken?

Albert Verlinde denkt in elk geval van niet: “Ik vind dat soort talenten altijd water naar de zee dragen. Ze hebben daar zo veel stand-upcomedians dat je wel ontzettend goed moet zijn wil je het beter doen dan die 8.000 Amerikanen die daar rondlopen. Dat denk ik echt.

Welke BN’ers Asporaat nog meer bijstaan, wordt in de komende weken bekend gemaakt.

Het programma wordt geproduceerd door No Pictures Please en is vanaf 9 april elke dinsdag om 21.30 uur te zien op SBS 6.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen