Daphne Deckers hoogsensitief, maar ziet geen entiteiten

Daphne Deckers is een hoog sensitief persoon (HSP), maar is niet in staat om bepaalde ‘entiteiten’ waar te nemen. Dat zegt ze in haar column in Vrouw. Veel bekende Nederlandse vrouwen zijn hoogsensitief, waaronder bijvoorbeeld Marian Mudder en Marjon de Hond. Actrice Liesbeth Kamerling kwam er onlangs zelfs achter tijdens een interview. En Daphne Deckers dus. “Van de 23 vragen die bepalen of iemand hoogsensitief is, kon ik er 20 met ‘ja’ beantwoorden.

Het betekent dat Deckers omgevingsgeluiden en -geuren niet kan blokkeren. Als ze met haar dochter in een restaurant zit en een man naast hen praat heel erg hard, dan kan ze zich niet meer concentreren, legt ze uit. Dan moet je inderdaad wel hoogsensitief zijn.

Wel vindt Deckers dat hoogsensitiviteit de laatste jaren een beetje gehyped wordt. “Het is een heuse industrie geworden, met coaches en workshops en cursussen.

Er wordt me iets te vaak gesteld dat het heel uniek en speciaal is, en dat je zelfs zó gevoelig kunt zijn dat je ‘entiteiten’ ziet. Juíst als HSP’er gaat dit me een tikje te ver.

Deckers stelt in haar columns altijd maatschappelijke relevante vraagstukken aan de orde. Zo heeft ze onder meer geschreven over het zoutgehalte in Hamka’s en riep ze Nederlanders op om voortaan in de wc te poepen.

De Vrouw-column van Daphne Deckers kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
Daphne Deckers vraagt Nederland in wc te poepen (mei 2016)
Daphne Deckers choqueert: ‘Geen foto van je lul!’ (juli 2016)
Hond Daphne Deckers niet uitgelaten: ‘Poep in vacht’ (januari 2017)
Daphne Deckers laat zich bruin spuiten in garagebox (juni 2017)
Daphne Deckers vindt spoorbrug bij Muiderberg te groot (oktober 2017)
Daphne Deckers vindt Hamka’s tegenwoordig te zout (mei 2018)
Hamka’s herkent zich niet in kritiek Daphne Deckers (juni 2018)

Foto: RTL, Nick van Ormondt

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen