Hamka’s herkent zich niet in kritiek Daphne Deckers

Aardappelchips- en zoutjesfabrikant Lay’s herkent zich niet in de kritiek die tv-ster Daphne Deckers heeft geuit op de stoere en brosse klassieker uit zijn assortiment: de Hamka’s. Dat meldt een woordvoerder van het bedrijf. Deckers schreef vorige maand een column waarin ze felle kritiek uitte op het zoutgehalte van Hamka’s. Volgens haar is het zoutgehalte stiekem verhoogd. “Ik nam laatst weer eens een handje Hamka’s, nou, daar mag je wel een glas water naast zetten, zó zout zijn die geworden.

Na vijf weken onderzoek laat Lay’s weten dat dit aperte onzin is. “Het zoutgehalte in onze Hamka’s is 2,1 gram per 100 gram en is de afgelopen jaren niet verhoogd.

De presentatrice ging niet over één nacht ijs met haar beschuldigingen aan het adres van Lay’s. Ze had voorafgaand aan haar column in De Telegraaf ook nog met haar moeder overlegd. “Ik had het hier met mijn moeder over, en ze was het met me eens.

Lay’s wil verder niet op deze kwestie ingaan. Als mensen nog vragen hebben dan kunnen ze tijdens kantooruren contact opnemen met de consumentenservice, laat het bedrijf weten.

Overigens is Hamka’s deze week in de Bonus bij Albert Heijn.

Lees ook: Daphne Deckers vindt Hamka’s tegenwoordig te zout (6 mei)

Foto: Lay’s

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen