Daphne Deckers vraagt Nederland in wc te poepen

Tv-ster Daphne Deckers vindt het strontvervelend dat het zo slecht gesteld is met de hygiëne van openbare toiletten in ons land. In Vrouw luidt ze de noodklok: ze roept openbare poepers op om voortaan ín de pot te kleien en niet ernaast. “Ken jij mensen die thuis hun hele wc-bril onder plassen? Die naast de pot poepen of een gebruikte tampon in de hoek van de wc laten slingeren? Nee toch zeker? Waarom doen ze dat buitenshuis dan wel?“, vraagt de bikiniselfie-diva zich af.

Openbare poepers maken het leven van pompmedewerkers zuur, aldus Deckers. “De poep zit letterlijk tot aan het plafond; iets waarvan ik me afvraag hoe je zoiets logistiek voor elkaar krijgt. Sommige bezoekers presteren het zelfs om hun ontlasting in de zeepdispensers te deponeren!

Het zijn volgens Deckers geen excessen. “Het bekladden van openbare toiletten gebeurt zó vaak dat ik me serieus afvraag hoeveel van die normaal ogende maar ondertussen compleet gestoorde mensen er wel niet zijn.”

Het zijn volgens Deckers niet alleen mannen die er een potje van maken. Veel vrouwen willen namelijk niet zitten op de wc-bril, met alle consequenties van dien, zegt ze. “Zo’n boven-de-pot-hanger spettert dan ook niet zelden de hele wc-bril vol.

Deckers hoopt dat haar column wat teweeg brengt. Ze roept medelanders op om zich wat netter te gedragen op het toilet. “Doe gewoon alsof je thuis bent!

De Vrouw-column van Daphne Deckers kunt u lezen via Blendle.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen