Sybrand Niessen wilde helemaal niet op DWDD-slot

Sybrand Niessen stond in de zomer helemaal niet te springen om een tijdelijke verhuizing van Tijd voor MAX naar het DWDD-slot. Dat vertelt de 57-jarige presentator dit weekend in Het Parool. Door een blunder van NPO’s tv-baas Frans Klein ontstond er in de zomer een gat tussen DWDD en DWDD-vervanger M. Die werd uiteindelijk opgevuld door Tijd voor MAX. “Ik had inderdaad mijn bedenkingen. Martine (van Os, zijn wulpse co-host, red.) ook trouwens“, zo laat hij weten.

Sybrand en Martine waren eensgezind. “Het afbreukrisico was groot: we hadden weinig te winnen en veel te verliezen. Ik heb Jeroen Pauw, met wie ik goed bevriend ben, gebeld en hij raadde het mij ook af.

Als talkshowkoning Pauw het afraadt, waarom hebben ze het dan toch gedaan? “De overredingskracht van Jan Slagter en Frans Klein. Bovendien spraken we af dat er duidelijk gecommuniceerd werd dat wij de NPO uit de brand hielpen, omdat het programma van Margriet van der Linden meer voorbereidingstijd nodig had.

We hebben een paar kleine aanpassingen aan het programma gedaan, zodat het meer bij het tijdstip van uitzending zou passen, zoals het schrappen van het kookitem. Godzijdank werd het goed ontvangen door de kijkers.

Volgens Niessen werden zijn zorgen niet zozeer veroorzaakt door onzekerheid, maar meer door het gevoel dat het van hem niet meer zo hoeft. “Ik ben nu 57 en ben blij met hoe het nu gaat.

Het Parool-interview met Sybrand Niessen kunt u lezen via Blendle.

 Foto: Hans Vink, Omroep MAX

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen