Marc Adriani: ‘Top 40 vroeg achterlijk veel geld’

Marc Adriani, radiodirecteur van Talpa Radio, stelt dat de Top 40 ‘achterlijk veel geld’ wilde hebben voor de voortzetting van de hitlijst bij Radio 538. Dat heeft hij vrijdagavond gezegd in Shownieuws. Top 40-voorzitter Erik de Zwart en Adriani stonden vrijdag tegenover elkaar in de rechtszaal, omdat Radio 538 in november begint met zijn eigen hitlijst en de Top 40 verbant naar een digitaal kanaal. De Top 40 wil echter dat de hitlijst tot januari, als het contract afloopt, op Radio 538 te horen blijft.

Adriani wordt een beetje moe van deze zaak. “Wat wij belangrijk vinden is dat wij onze luisteraars zo snel mogelijk laten wennen aan die mooie nieuwe lijst die we gaan maken, de 538 Top 50. We hebben eenmaal het besluit genomen om niet meer mee te bieden met de Top 40. Ze vroegen een achterlijk hoog bedrag en daar gaan we niet in mee. Dus wij hebben gedacht: dan gaan we ook maar zo snel mogelijk om. En dat willen we doen op vrijdag 2 november.”

Radboud Ribbert, advocaat van de Top 40, is boos: “We worden verbannen naar de digitale krochten van Radio 538. Het bereik daarvan is nog heel laag.”

Adriani: “We hebben gelukkig geen krochten bij Radio 538. We zijn het grootste radiostation van Nederland. Ook op digitaal gebied zijn onze themakanalen altijd goed luisterbaar.”

Het lijkt misschien een beetje op een vechtscheiding. Wat ons betreft was dit kort geding ook niet nodig en wij willen ons ook houden aan het contract, namelijk dat we het blijven uitzenden, al is het op een andere plek dan nu. Wij vinden het ook jammer dat het zo moet eindigen in de rechtbank en dat was ook niet nodig geweest.”

De rechter doet op 26 oktober uitspraak. In januari verhuist de Top 40 naar Qmusic.

Lees ook:
Radio 538 stopt na 25 jaar met uitzenden Top 40 (september)
Qmusic haalt door Radio 538 verbannen Top 40 binnen (september)
Top 40 wilde meer geld hebben van Radio 538 (september)

Foto: Talpa Radio

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen