Naast Corry ook Imca Marina miskend door Avrotros

Geplaatst op Mon 09 Jul 2018 om 14:00

De AVROTROS blijft grootheden uit de Hollandse muziekwereld schofferen. Niet alleen Corry Konings, maar ook ‘Hoor mij aan, pessimisten! / Van Zierikzee tot Ameland’-zangeres Imca Marina voelt zich miskend door de volkse omroep. Dat laat ze weten in de Weekend. Marina zit in 2019 zestig jaar in het vak, maar vreest dat de Avrotros haar niet gaat benaderen voor een documentaire of een deelname aan De Beste Zangers. Je moet tegenwoordig Smit of Schilder heten voor wat airtime, briest ze.

Ze is het goed zat. “Als ik zie hoe ze in Nederland met de oudere artiesten omgaan dan verwacht ik eerlijk gezegd niet dat die documentaire er zal komen. De omroepen zijn tegenwoordig alleen nog maar geïnteresseerd in rappers, Frans Bauer, Ali B of als je uit Volendam komt.

Anders hadden ze ook wel aandacht besteed aan mijn goede vriendin Corry Konings, die dit jaar maar liefst vijftig jaar in het vak zit en nog iedere week in Nederland en België optreedt. Maar die heeft niks gehoord. Dat is toch schandalig. Zeker als je weet hoeveel die vrouw voor het Nederlandse levenslied heeft betekend“, vervolgt ze.

Datzelfde geldt voor Bonnie St. Claire, meent Marina. “Die zat vorig jaar vijftig in het vak en heeft ik weet niet hoeveel hits op haar naam staan. Ook zij is doodgezwegen door die Hilversumse omroepen. Ze halen haar alleen maar tevoorschijn als ze de draak met haar kunnen steken.”

Zou ze ja zeggen als Jan Smit haar zou vragen voor Beste Zangers? “Ik kan gemakkelijk ja zeggen, want de kans dat dat gebeurt schat ik heel klein in. Hij mag in mijn plaats ook Corry of Bonnie uitnodigen.

Heeft ze nog iets te klagen? Ja, over het Toppers-concert waar ze als gastartiest voor 210.000 mensen optrad. “Ik heb mijn normale gage van 2.000 euro per optreden gekregen. Dat is niet netto hoor, daarvan moet mijn boekingsagent nog worden betaald en de btw en de belasting gaan er van af.

De uitspraken van Imca Marina over de AVROTROS staan niet op zichzelf. Keer op keer klagen artiesten dat ze maar geen aandacht krijgen van nationale media. Niet alleen AVROTROS is vaak het haasje, maar ook 100% NL krijgt vaak kritiek.

Konings zorgde vorig jaar voor een enorme rel met haar kritiek op AVROTROS. Een overzicht vindt u onderstaand:

Corry Konings: ‘Omroep MAX negeert mij gewoon’ (3 oktober 2017)
Muziekfeest op het Plein boycot Corry Konings (4 oktober 2017)
Corry Konings boycot Beste Zangers (5 oktober 2017)
Avrotros ontkent boycot Corry Konings (9 oktober 2017)
Corry Konings-tapes: reconstructie gesprek Avrotros (11 oktober 2017)
Corry Konings niet gevraagd voor oudjaars-Muziekfeest (12 oktober 2017)
Jan Smit ziet Corry Konings graag in Beste Zangers (13 oktober 2017)
Corry Konings definitief niet in oudejaars-Muziekfeest (17 oktober 2017)
Corry Konings: ‘Jan Smit houdt praatjes voor de bühne’ (22 november 2017)
Corry Konings heeft niet meer gebeld met Avrotros (9 februari 2018)

Foto: AVROTROS
21 Reacties op “Naast Corry ook Imca Marina miskend door Avrotros”


 1. Roland Molendijk

  60 jaar in het vak, wat houdt dat in? Is ze begonnen met zingen op haar zeventiende? Niet daarvoor al?

 2. Japie

  Pensionado’s kunnen zich beter met andere dingen bezig houden of zit Imca Marina ook op zwart zaad?

 3. Nieuwe TV-formats..!?

  Ze heeft wel een punt. Ik denk dat je heel leuke en aantrekkelijke tv-formats kan bedenken met deze ras-artiesten. Aangezien jong volk nauwelijks tot geen TV meer kijkt kan je je dus richten op tv shows voor de 45/50+ kijkers.

 4. Erland Galjaard

  Wat zeurt ze zeg. Ze krijgt genoeg inkomen met haar trouwkapel in het verre Groningen

 5. Whitedog

  Als je al jaren decenia geen hits meer scoort, zoals Bonnie, of bovenstaande, dan wordt je vergeten. Dan heb je niets te klagen, dan had je maar beter moeten presteren.

 6. Kamikaze

  Typische MC-kul weer. Iets aankondigen als een klacht, om vervolgens een heel normale uitspraak te citeren over haar gage. Maar dat is genoeg voor die specifieke club schreeuwers hier die graag opgestоokt wordt. MC hoeft maar een voorzet te geven en de leden van dat clubje schieten uit de roeptoeter-startblokken.

 7. Joop

  Malle ouwe vrouwen zijn het.Gewoon blijven negeren dat is het beste wat je kunt doen.

 8. huh

  Bovenstaande foto, hier ga je toch niet naar zitten kijken.. Of snapt ze dat niet?
  Er is een tijd van komen EN van gaan!

 9. Cynthia Duppen

  Sinds wanneer is Frans Bauer een rapper?

 10. huh

  Deze mensen hebben in het verleden goed verdiend en misschien al hun geld verkwist? Nu willen ze de schade inhalen? Jammer maar elke periode heeft zo zijn eigen sterren.

 11. Henny Huisman

  Helaas zitten we in TV land ook in hetzelfde schuitje. Een grootheid als ikzelf wordt nooit meer uitgenodigd, maar nobody’s als Chantal Janzen en Art Rooijakkers mogen overal opdraven.
  Waar gaat dit over?!

 12. Jols

  ´Henny,´ snap je dan niet dat je jou tijd gehad hebt? Vroeger was je ook niet van de buis af te slaan. Het is de leeftijd. Geef anderen een kans, over 10 jaar moeten deze mensen ook plaats maken voor jongeren. Youtube is gratis!

 13. Remi

  Met tónnen schuld is ze weggevlucht uit Groningen … Hendrikje Imca Bijl.

  Je ziet het wel vaker …
  … Kermis-artiesten die met hun centjes een horeca-gelegenheid openen.
  En ze gaan állemaal failliet !

  Of niet dan, Cornelia Helena Konings ?

 14. SOLANGE

  Imca heeft geld nodig niemand zit op een 80 jarige te wachten…. alcoholist Bonnie kan niet meer buiten spelen altijd dronken en moet het podium opgehesen worden en wordt heel lastig Om van Konings maar te zwijgen met dr stomme liedjes mens kan niet zingen

 15. Ano Nymous

  Ze kunnen eens beginnen met mensen uit te nodogen die wr écht toe doen in de muziekwereld. Geen oude jaren 80 vergane volkse glorie zangeressen of opschepperige imitatorzangertjes die toch niemand ( meer) kent…

 16. Henny Huisman

  @Jols: Het blijft toch jammer, er keken vele miljoenen naar shows als de Soundmixshow en de Surpriseshow. Je zou denken dat er iets meer respect zou moeten zijn voor makers van dit soort kanonnen.

 17. vincent

  Imca Marina zal anders vrij recent nog (een mand terug ofzo) met Brace in dat programma met Ali B bij (jawel) AVROTROS.

 18. Jolanda Braaksel

  Imca Marina is het toonbeeld van klasse en verfijning. Zij is een zeer waardige vrouw, die een koninklijke benadering verdient. AVROTROS is een walgwekkende omroep en dient bij haar door het stof. Deze koningin van het levenslied is net als ik een stijlvolle en intellectuele vrouw.

 19. Duiker64

  Wat is dat toch met oudere voorheen bekende NL’ers. Ze willen en weten niet van ophouden. Op het irritante af!! Als echt niemand van de huidige generatie je meer kent, wordt het tijd om gewoon in de anonimiteit te gaan zitten met je advocaatje met slagroom. Waarom zou bijv. André van Duin nog wel op tv komen? gewoon omdat hij nog steeds mensen aanspreekt. Ook al is hij 70+

 20. Karin

  Ik ben beschikbaar

 21. Henk

  Dat ze bij 90% NL niet gedraait worden is logisch, die zijn van de popmuziek. Op Radio NL worden die artiesten gelukkig nog wel gedraaid.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.