Corry Konings: ‘Jan Smit houdt praatjes voor de bühne’

Hitzangeres Corry Konings is zwaar teleurgesteld in AVROTROS-ster Jan Smit, omdat hij haar nog steeds niet heeft uitgenodigd voor zijn NPO 1-show Beste Zangers. Dat vertelt ze vandaag in de Story. Er ontspon zich in oktober een hele rel rond Konings, omdat zij beweerde dat omroepen haar boycotten. Daarop riep Jan Smit op de radio dat hij Konings graag in zijn muziekshow zou zien. “Maar waarom hoor ik dan niks van hem? Kennelijk zijn het alleen maar praatjes voor de bühne“, zegt ze.

Ook Konings heeft de uitspraken van Smit op Radio 538 gehoord. “Wat moet ik met alleen maar mooie woorden? Als hij me écht zo graag in zijn programma had gewild zoals hij overal rondbazuint, waarom ben ik dan nog altijd niet uitgenodigd?

Volgens de zangeres was het kandidatenveld van Beste Zangers 2018 begin deze maand al rond. “Ik overdrijf écht niet als ik zeg dat er elke dag wel iemand aan me vraagt of het nou al eens is geregeld dat ik volgend jaar meedoe aan Beste Zangers. Het is zo vermoeiend om elke keer te moeten uitleggen dat dit niet het geval is.

Wát een praatjesmaker is Smit, briest Konings. Ze is nu op een punt dat hij haar niet eens meer hoeft te bellen. “Het is natuurlijk níet zo dat mijn carrière in het slop zit en ik dat programma per se nodig heb omdat ik geen werk meer heb. Verre ván zelfs. Ik zal daar nooit mee pochen, maar ik heb het drukker dan ooit. Ik treed bijna elke week wel een paar keer op in Nederland en België.

Opvallend genoeg riep Konings begin oktober zélf dat ze Beste Zangers boycot, dus het is vreemd dat ze nu helemaal over de zeik is. Net als toen herhaalt ze nu dat ze helemaal geen liedjes van anderen wil zingen, zoals in Beste Zangers gebeurt.

Zeg nou zelf: mijn fans zitten er toch niet op te wachten dat ik liedjes van een ánder ga staan vertolken? Die willen maar één ding: dat ik mijn eígen liedjes ten gehore breng! En zo is het maar net.

Het Story-interview ‘ Wat moet ik met maar alleen mooie woorden?’ kunt u lezen via Blendle.

Lees meer over de Corry Konings-rel:
Corry Konings: ‘Omroep MAX negeert mij gewoon’ (3 oktober)
Muziekfeest op het Plein boycot Corry Konings (4 oktober)
Corry Konings boycot Beste Zangers (5 oktober)
Avrotros ontkent boycot Corry Konings (9 oktober)
Corry Konings-tapes: reconstructie gesprek Avrotros (11 oktober)
Corry Konings niet gevraagd voor oudjaars-Muziekfeest (12 oktober)
Jan Smit ziet Corry Konings graag in Beste Zangers (13 oktober)
Corry Konings definitief niet in oudejaars-Muziekfeest (17 oktober)

Bekijk ook een van Konings’ grootste hits:

Foto: YouTube

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen