Boulevard-moslima reageert niet op felle kritiek

RTL Boulevard-moslima Ruba Zai heeft zaterdag tijdens haar tweede optreden als deskundige in de showrubriek niet gereageerd op de felle kritiek die haar ten deel is gevallen. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Na het debuut van Zai gingen veel kijkers compleet los op sociale media, omdat zij een hoofddoek op televisie te ver vinden gaan. Die kritiek werd middels een retweet omarmd door de PVV, die al langer strijdt tegen de ‘islamisering’ van Nederland, zoals de partij het zelf noemt.

Partijen als de Volkskrant en columnist Özcan Akyol prijzen RTL er juist om dat ze een vrouw met een hoofddoek toelaten als deskundige. Zo vindt Akyol dat RTL meer aan diversiteit doet dan de NPO.

Het lijkt er wel een beetje op dat Zai niet om inhoudelijke redenen is aangenomen. Ze komt vrij zwak over als lifestyledeskundige en weet geen goede antwoorden te geven op vragen uit de studio.

Zai stond ditmaal aan de desk om te praten over een Amerikaanse service waarbij juwelen worden thuisbezorgd, die je daarna ook weer terug kunt sturen.

Haar Boulevard-collega’s Froukje de Both, Mattie Valk en John van den Heuvel waren allemaal erg benieuwd naar het veiligheidsaspect: je stuurt niet zomaar duizenden euro’s aan juwelen op de post. Daar had Zai zich echter niet zo in verdiept.

Zai: “Ze doen ook één dollar afschrijven van je creditcard om te checken of die wel echt is.

John van den Heuvel: “Hebben ze dan eigen koeriers of zo of weet je hoe dat gaat?

Zai: “Het is sowieso alleen verkrijgbaar in Amerika nog en dan doen ze gewoon shipping binnen Amerika en dan betaal je volgens mij 11 euro aan verzendkosten.

Ook de vraag van Froukje de Both of de sieradenbox die men bij deze service bestelt een verrassingsbox is of niet, kon ze niet goed beantwoorden. “Ik denk dat je het ongeveer weet, maar niet precies, want het gaat er juist om dat je vrouwen gaat helpen om mooie sieraden te vinden.

Al met al lijkt het er een beetje op dat Ruba Zai in haar vorige leven aan de Shownieuws-desk stond. Ze zou veel beter tot haar recht komen met Shelly Sterk (‘Facebook-gebruikers kunnen ondanks hack nog wel veilig over straat‘) en Yara Michels (‘Je bent vanuit Nederland sneller op Ibiza dan op Vlieland‘) aan haar zijde.

Lees ook:
Voor het eerst gesluierde moslima als Boulevard-expert (3 juli)
Nieuwe Boulevard-moslima afgekraakt om hoofddoek (4 juli)
Volkskrant verbijsterd over reacties op RTL-moslima (6 juli)
Özcan Akyol prijst RTL 4 om hoofddoek in Boulevard (12 juli)
Jan Smit: ‘Volendam niet boos om Boulevard-moslima’ (13 juli)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen