Volkskrant verbijsterd over reacties op RTL-moslima

De Volkskrant is verbijsterd over de reacties die RTL Boulevard heeft losgemaakt met de introductie van een deskundige die een hoofddoek draagt. “Een fashionista met hoofddoek bij RTL en Twitter gaat los“, zegt tv-recensent Frank Heinen verbouwereerd. De dame in kwestie, Ruba Zai, verzorgde een non-item over ‘mommy influencers’. Kijkers schrokken van haar verschijning. “En ja hoor, daar ging het al los. Op Twitter, op de gekende websites. Het woord ‘kopvod’ viel vele malen.

Heinen vindt de reacties ongelooflijk. “Het merendeel van de reacties en opmerkingen van de digitale anonymi stak elkaar in schaamteloos racisme naar de kroon.”

Zelf kent Heinen dat soort mensen helemaal niet. “Wie zijn dat toch, die mensen die dat soort dingen schrijven? Bestaan ze in de analoge wereld ook? En zo ja: winden ze zich daar ook zo op?

Het liefst zou je op al die figuren Tim den Besten afsturen. In diens nieuwe programma, Tim op de thee bezoekt hij bijzondere mensen“, zegt hij. “Misschien moet de VPRO hem vragen bij alle Nederlanders op de thee te gaan.”

De Volkskrant-recensie van Frank Heinen kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
Voor het eerst gesluierde moslima als Boulevard-expert (3 juli)
Nieuwe Boulevard-moslima afgekraakt om hoofddoek (4 juli)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen