SBS-Koos scherpt wachtwoorden aan na BN’er-hacks

Koos van Plateringen, deskundige in Shownieuws, heeft de beveiliging van zijn computer flink opgeschroefd na de BN’er-hacks op vrouwen als Laura Ponticorvo en Sophie Hilbrand. Dat heeft hij gisteren laten weten in Shownieuws. Van Plateringen vindt mannen die bekende vrouwen hacken heel eng. “Wat een creep. Het is best wel… Ik moest toevallig onlangs, deze week, mijn beveiliging weer herstellen op mijn computer. Dan denk je eerst: dat is eigenlijk helemaal niet nodig!

Nu is Van Plateringen niet meer zo gelaten als het gaat om de beveiliging van zijn digitale omgeving. “Als je dan dit hoort, dan is het wel echt belangrijk dat het gewoon veilig is.”

Collega Wietze de Jager: “Dus je hebt het nu weer veranderd in Koos32?

Van Plateringen is sowieso een beetje angstig als het gaat om cyberaangelegenheden. Hij maakte zich recentelijk als Facebook-gebruiker ook al vreselijke zorgen om zijn privacy.

Ik heb hem nog wel, maar ik houd wel het nieuws echt in de gaten, want ik vind het wel schokkend hoor, wat ik hoor allemaal“, zei hij. “Ik schrik best wel van de berichten dat Facebook heel veel privacygevoelige gegevens van mij als gebruiker kan hebben. Wat kan Facebook allemaal zien en horen over mijn persoon?

De angst onder de Shownieuws-sterren was zó erg, dat presentatrice Shelly Sterk de Facebook-gebruikers thuis gerust moest stellen: “Je bent wel gewoon veilig. Het is niet zo dat je niet meer veilig over straat kunt of dat er wat met je kan gebeuren, maar mensen hebben alleen gegevens van je.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen