Tatjana kijkt vanmiddag WK-finale; dit is haar analyse

Tatjana Šimić zit vanmiddag net als naar verwachting enkele andere miljoenen Nederlanders aan de buis gekluisterd om te kijken naar de WK-finale tussen Frankrijk en Kroatië. De societyster is geboren in Zagreb en is dus extra begaan met het lot van de underdog. Ze verwacht er veel van. “Nou, ik heb natuurlijk altijd verstand van ballen. Dat heb ik mijn hele leven al hoor, don’t worry. Ik heb altijd twee balletjes bij me, ha ha ha. Ohooooh. Ik praat als een kerel, dat is verschrikkelijk. Ha ha ha.

Šimić vertelt op Radio Veronica dat ze hoge verwachtingen heeft na de halve finale tegen Engeland. “Ik heb er niet zooo’n verstand van, maar ik kijk gewoon en ik zie wat ik zie en dan denk ik: ja, ik denk dat ik het wel goed zie. De Engelsen vond ik in het begin best wel goed en toen dacht ik heel eerlijk: o jeee, ze zijn toch beter waarschijnlijk. Na de eerste helft begonnen de Kroaten als een soort van leeuwen aan te vallen en driftig te zijn. Het was echt een heel leuke verrassing dat het de andere kant op ging.”

Waar heeft ze die halve finale tegen Engeland bekeken? “Ik zat gewoon in dat keuken. Ik zat op mijn keukenkrukje. Ha ha ha ha. Ik zonder me af van iedereen en zeg: laat me met rust, ik ga daar wel kijken. Ha ha ha. Ja. De een zit te praten en de ander zit te zappen. Daar word ik helemaal gek van. Ha ha ha ha.

Dat keukenkrukje staat overigens in het miljoenenappartement van haar steenrijke vriend in Monaco. “Ik zit in Monaco, maar ik heb wel Nederlandse tv. Ik zeg tegen die mensen: ‘Luister, ik ben de enige Kroaat in dit gebouw. Als je iets hoort, dan ben ik het hè!’ Ha ha ha. Er wonen in dit gebouw veel Russen. Toen we wonnen dacht ik: o je. Ha ha ha.

Waarom zit ze nu niet in Rusland om de wedstrijd bij te wonen? “Volgens mij moet je een visum hebben om daar naartoe te gaan, dus dat is jammer. Ik had het ook niet verwacht.”

De finale tussen Frankrijk en Kroatië bekijkt Šimić vanavond niet vanuit Monaco, maar vanuit Frankrijk. “Ik heb een leuke locatie om te kijken, want ik zit in St. Tropez. Ha ha ha. Ik hoop het zo. Het zou zo leuk zijn voor het kleine landje. Het mag ook een keertje, toch? De Fransen hebben al eens gewonnen.

Heeft ze nog een boodschap voor Nederland? “Ik zal aan Nederland denken en ik wens iedereen heel veel kijkplezier. Op hoop van zegen dat mijn landje wint. Ik ben normaal gesproken heel erg Nederlands, maar het is toch je roots.”

De WK-finale Frankrijk – Kroatië begint om 16.50 uur op NPO 1.

Foto: Pauw

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen