Tatjana kijkt vanmiddag WK-finale; dit is haar analyse

Geplaatst op Sun 15 Jul 2018 om 11:00

Tatjana Šimić zit vanmiddag net als naar verwachting enkele andere miljoenen Nederlanders aan de buis gekluisterd om te kijken naar de WK-finale tussen Frankrijk en Kroatië. De societyster is geboren in Zagreb en is dus extra begaan met het lot van de underdog. Ze verwacht er veel van. “Nou, ik heb natuurlijk altijd verstand van ballen. Dat heb ik mijn hele leven al hoor, don’t worry. Ik heb altijd twee balletjes bij me, ha ha ha. Ohooooh. Ik praat als een kerel, dat is verschrikkelijk. Ha ha ha.

Šimić vertelt op Radio Veronica dat ze hoge verwachtingen heeft na de halve finale tegen Engeland. “Ik heb er niet zooo’n verstand van, maar ik kijk gewoon en ik zie wat ik zie en dan denk ik: ja, ik denk dat ik het wel goed zie. De Engelsen vond ik in het begin best wel goed en toen dacht ik heel eerlijk: o jeee, ze zijn toch beter waarschijnlijk. Na de eerste helft begonnen de Kroaten als een soort van leeuwen aan te vallen en driftig te zijn. Het was echt een heel leuke verrassing dat het de andere kant op ging.”

Waar heeft ze die halve finale tegen Engeland bekeken? “Ik zat gewoon in dat keuken. Ik zat op mijn keukenkrukje. Ha ha ha ha. Ik zonder me af van iedereen en zeg: laat me met rust, ik ga daar wel kijken. Ha ha ha. Ja. De een zit te praten en de ander zit te zappen. Daar word ik helemaal gek van. Ha ha ha ha.

Dat keukenkrukje staat overigens in het miljoenenappartement van haar steenrijke vriend in Monaco. “Ik zit in Monaco, maar ik heb wel Nederlandse tv. Ik zeg tegen die mensen: ‘Luister, ik ben de enige Kroaat in dit gebouw. Als je iets hoort, dan ben ik het hè!’ Ha ha ha. Er wonen in dit gebouw veel Russen. Toen we wonnen dacht ik: o je. Ha ha ha.

Waarom zit ze nu niet in Rusland om de wedstrijd bij te wonen? “Volgens mij moet je een visum hebben om daar naartoe te gaan, dus dat is jammer. Ik had het ook niet verwacht.”

De finale tussen Frankrijk en Kroatië bekijkt Šimić vanavond niet vanuit Monaco, maar vanuit Frankrijk. “Ik heb een leuke locatie om te kijken, want ik zit in St. Tropez. Ha ha ha. Ik hoop het zo. Het zou zo leuk zijn voor het kleine landje. Het mag ook een keertje, toch? De Fransen hebben al eens gewonnen.

Heeft ze nog een boodschap voor Nederland? “Ik zal aan Nederland denken en ik wens iedereen heel veel kijkplezier. Op hoop van zegen dat mijn landje wint. Ik ben normaal gesproken heel erg Nederlands, maar het is toch je roots.”

De WK-finale Frankrijk – Kroatië begint om 16.50 uur op NPO 1.

Foto: Pauw
18 Reacties op “Tatjana kijkt vanmiddag WK-finale; dit is haar analyse”


 1. Sjoukefia Oosthavenkercken

  Wij kijken niet. Dat hele voetbaltoernooi interesseert ons niet en we hebben de afgelopen maand dan ook geen enkele wedstrijd gezien. Ook al wordt het ons wel aan alle kanten opgedrongen!

  Dat voetbal wordt vele malen belangrijker gemaakt dan het is. Als Nederland in de finale had gestaan, had ik de hysterie van de NPO nog kunnen begrijpen, maar sowieso snap ik niet waarom die arrogante en agressieve voetballertjes zo aanbeden worden.

 2. joost

  IK hoop ook dat Kroatië wint !

  Arrogante Fransen hebben niet mijn sympathie.
  Zoals ik gisteren die voetballer Griezelman van Frankrijk op tv hoorde , hoop ik dat Kroatië deze arrogante kwal keihard aanpakt.

  Zou mijn mannetje wel zijn tijdens een wedstrijd richting zijn knieschijkven!

 3. Curryworst

  Ik dacht dat zij als Kees in Flodder een typetje speelde. Maar ze is gewoon een ordinaire d el. Ze was gewoon zichzelf.
  Of ze speelt haar hele leven de rol van Kees. Dat kan natuurlijk ook.

 4. Sjaak

  Opgeklopte sportverdwazing van de staatsomroep. Zelfs als je het 8 uur journaal probeert te kijken slaan ze je om de oren met dat nepnieuws sport. Om doodziek van te worden die zogenaamde nieuwsvoorziening in dit land, en het ergste is dat het overgrote deel van Nederland gewoon lekker buiten zit

 5. Walter

  Ik ga ook de WK-Finale kijken, ha ha ha!

 6. Otto Groeneveld

  Oude golddigger laat wat van haar horen.

 7. Joop55

  Wat een ruk analyse. Next.

 8. Japie

  Ik zie haar nog steeds als een delletje.

 9. Onderbuik

  Societyster annex golddigger gaat haar mening geven over voetbal. Wie bij de NOS heeft dit bedacht? Waarschijnlijk dezelfde die vindt dat Dionne Coca de Graaff zonodig op de buis moet. Die meid zit vlgs mij helemaal hyper de zaak aan elkaar te lullen, breekt de gasten bruut af, gaat van de hak op de tak. Breken ze een reportage van de tour gewoon af voor onbenulligheden. Ze zijn bij de NOS echt compleet de weg kwijt.

 10. echtwaar

  Denken jullie nou ECHT dat ons de mening van Tatjana Šimić IETS kan interesseren??????? En dan nog wel over voetbal, hahahahaha

 11. Bart

  Blijft een lekker mokkel.

 12. Mrz

  Ik zou ook lachen hahaha

 13. Remi

  Ik vind deze dame nog steeds wóest aantrekkelijk !

 14. Wollter

  Frankrijk Wereldkampioen!!!

 15. K

  Lijkt mij een vrij leeg bestaan wat Tatjana heeft…straks gaat de worstenkoning er met een jonger mokkel vandoor en moet Tatjana weer aan de bak om haar financiering rond te krijgen bij 1 of ander vieze oude man met toevallig heel veel centjes…slapeloze nachten denk ik.

 16. anonymous

  @sjoukefia……We? Heb je soms een gespleten persoonlijkheid.

 17. Hans

  Heeft Frankrijk gewonnen of de Franse allochtonen? Ik zag geen enkele echte Fransman op het veld! Ja, zo kan het ook, oneerlijk ´winnen´ door anderen voor jou te laten spelen. Daarom is Kroatië voor mij de echte winnaar!

 18. Annoniemus

  Wat een hoofd heeft die gekregen zeg , schrik me te barste !!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.