Özcan Akyol prijst RTL 4 om hoofddoek in Boulevard

Özcan Akyol vindt het prijzenswaardig en progressief van RTL 4 dat ze voor RTL Boulevard een deskundige met een hoofddoek heeft aangenomen. Dat laat hij weten in zijn column in Nieuwe Revu. De verschijning van Ruba Zai, zoals de deskundige heet, leidde tot een stortvloed aan negatieve reacties op sociale media. Bizar, vindt Akyol dat. “Het zorgde voor kortsluiting in de hoofden van talrijke racisten. Allemaal spraken ze openlijk schande van de keuze van RTL Boulevard.

Critici vinden dat RTL vrouwenonderdrukking zou aanmoedigen met de verschijning van een hoofddoek op televisie. “Er werd ook gesuggereerd dat de moslims ons land zullen overnemen, met medewerking van nietsontziende collaborateurs die bijvoorbeeld op de redactie van het roddelprogramma werken.”

Volgens Akyol hoeft RTL niet echt bang te zijn voor deze ‘internetkneuzen’, omdat zij een eerder dreigement van een boycot – namelijk bij de afschaffing van Zwarte Piet – volgens hem ook niet waarmaakten.

Dat Zai’s hoofddoek een symbool van onderdrukking zou zijn is volgens Akyol nonsens. “Zai bewijst juist, door op internet en televisie te schitteren, dat er ook een andere kant aan het verhaal zit.

RTL moet hebben geweten dat dit commotie zou opleveren. “Maar de zender heeft het wel gedaan“, zegt Akyol. “Dat is prijzenswaardig. Vooral omdat het bedrijf worstelt met een enorm imagoprobleem.”

Terwijl de zolderkamerhelden hun gal spuwen, bereidt RTL zich voor op de toekomst.”

De Revu-column ‘RTL maakt kuttelevisie, maar ze zijn wel progressiever dan de NPO’ kunt u lezen op de Revu-site.

Lees ook:
Voor het eerst gesluierde moslima als Boulevard-expert (3 juli)
Nieuwe Boulevard-moslima afgekraakt om hoofddoek (4 juli)
Volkskrant verbijsterd over reacties op RTL-moslima (6 juli)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen