Nieuwe Boulevard-moslima afgekraakt om hoofddoek

De nieuwe Boulevard-deskundige Ruba Zai wordt op internet volledig door de mangel gehaald omdat ze een hoofddoek draagt. Ze krijgt er behoorlijk van langs, onder meer op Twitter en op GeenStijl. Onder het artikel ‘RTL Boulevard heeft nieuwe ‘lifestyle expert’, draagt hoofddoek’ gaan honderden GeenStijl-reaguurders los. “Moeten we het programma vanaf nu RTL B. noemen?“, zegt ene Antigoog. En Scepticus: “Zoiets verzin je niet. Een islamitische vlag in RTL Boulevard.

Ook Mamalookabooboothere is boos. “Dit kan alleen in Nederland. Wat maakt RTL zichzelf belachelijk; als hun ’talenten’ naar Talpa gaan kunnen ze niets beter verzinnen dan een wijf met een hoofddoek in beeld zetten. Dit is bijna ongelooflijk dom en stom. Bijna, want het is echt waar.

Mercy ergert zich aan de houding van RTL 4. “De westerse vrouwen emancipatie is zo hypocriet. Wie komt er op voor de vrouwen in onder andere Iran, waar men verplicht een hijab om moet doen. En dan gaat RTL 4 in zee met een hoofddoekdragende vrouw, dat is geen emancipatie.

FreeVogelaar zapt Boulevard voortaan weg. “Je kan het toestel ook gewoon op een andere zender zetten, dat zou ik namelijk doen. Je hoeft je toch niet te dwingen, om naar dat soort van walgelijke vrouwenonderdrukking te kijken.

Twitter

Gelukkig voor Zai krijgt ze ook veel steunbetuigingen, onder meer op haar eigen facebookpagina, maar bijvoorbeeld ook van twitteraar Abdelkarim El-Fassi. “Slimme en vooruitstrevende zet van RTL Boulevard om de Rotterdamse wereldberoemdheid Ruba Zai binnen te halen als lifestyle expert. Ze heeft op insta al meer dan een miljoen volgers. Hier kan de NPO heel erg veel van leren“, zegt hij.

Dat compliment leidt echter weer tot veel anticomplimenten. “Lifestyle expert? Wat moet ik me daar nou weer bij voorstellen? En waarom heeft ze/hij/het bij 30 graden een handdoek om haar hoofd gebonden?“, reageert ene Kadesh.

Joop: “Jezus is de islamisering nu ook al doorgedrongen tot de commerciële omroep? Nee ik wil niet geconfronteerd worden met uitingen van de islam 😡😡😡

En Jaap: “Beter nemen ze dan een Iraanse vrouw die heeft gevochten om van die kopvodden verlost te zijn. Dit is 100 jaar terug in de tijd.

Moeite

Al met al hebben veel mensen dus nog steeds ernstige moeite met het zien van een moslima met hoofddoek op de nationale televisie. De talloze reacties op GeenStijl kunt u hier lezen en die op Twitter hier.

PVV-Kamerlid Fleur Agema heeft de massale kritiek op de Boulevard-moslima geretweet. De partij is tegen de ‘islamisering’ van Nederland, zoals ze het zelf noemt.

Het is niet de eerste keer dat RTL kritiek krijgt uit rechtse hoek. Zo liep de zender ook voorop in de zwartepietdiscussie door Zwarte Piet af te schaffen.

Lees ook: Voor het eerst gesluierde moslima als Boulevard-expert (3 juli)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen