Amstel en Gillette keuren homograp Voetbal Inside af

Voetbal Inside-sponsors Amstel Bier en Gillette keuren de homograp die René van der Gijp vrijdagavond maakte in het RTL 7-programma af. Dat laten ze vandaag weten in NRC Handelsblad. Van der Gijp vertelde in de talkshow dat hij niet naar trouwende homo’s wil kijken en maakte daarbij een grap over vaseline. Eerder noemde hij homoseks al ‘smerig’ en ‘heel ranzig’. “Amstel Bier en Gillette gaan in gesprek met RTL omdat ze de homofobe grappen in Voetbal Inside afkeuren“, aldus NRC.

De sponsors van VI, naast de eerder genoemde twee bedrijven ook Toto, zijn door Sunny Bergman opgeroepen om de samenwerking met Voetbal Inside te beëindigen. Dat gebeurt vooralsnog niet.

Wel zijn de sponsors verbaasd. “We staan niet achter deze kwetsende opmerkingen. Voor ons is dit niet oké”, zegt een woordvoerder van Amstel Bier. De brouwer wil zich vooralsnog niet terugtrekken als sponsor.

En de woordvoerder van Gillette Europa: “Wij nemen dit serieus want Gillette hecht waarde aan diversiteit. Wij keuren geen enkele boodschap goed die mensen kan raken vanwege hun huidskleur, gender, denkbeelden of seksuele oriëntatie.

Toto heeft aan RTL laten weten niet gelukkig te zijn met de commotie, maar stopt de samenwerking niet. “Toto is het niet altijd eens met de meningen die gegeven worden en wij vinden lang niet iedere grap smaakvol of geslaagd. Wat Toto betreft staat de sport centraal, niet de meningen van de betrokken heren.

Lees ook:
Van der Gijp weigert te kijken naar trouwende homo’s (maandag)
SP’er Kwint vindt VI-heren ‘stel lopende anachronismen’ (maandag)
Gijp: ‘Zwartgeschminkte voetballer lijkt broer Sylvana’ (dinsdag)
Sunny Bergman spreekt sponsors Voetbal Inside aan (dinsdag)
Sylvana Simons ondersteunt actie tegen Voetbal Inside (dinsdag)
Johan Derksen vindt Sylvana Simons ‘erg zielig’ (vandaag)
RTL Boulevard gaat actie tegen VI niet ondertekenen (vandaag)
Dochter Johan Derksen steunt Sylvana Simons (vandaag)
RTL gaat VI-mannen niet de mond snoeren (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen