Tineke Schouten: ‘Youp heeft gelijk over Erland’

Foto: Elvin BoerCabaretier Tineke Schouten, regelmatig te zien in programma’s op SBS 6, vindt dat collega Youp van ’t Hek gelijk heeft met zijn kritiek op het RTL-koningspaar Erland Galjaard en Wendy van Dijk. Dat laat ze vandaag weten in het AD. Van ’t Hek vindt het schandalig dat Galjaard hulpeloze mensen gebruikt voor tv-amusement en ergert zich aan de manier waarop Van Dijk zijn verantwoordelijkheid ontkent. Schouten is het ermee eens, maar had het zelf nooit zo durven zeggen.

Schouten is meestal niet zo uitgesproken. “Ik kan nooit hard zijn over iemand. Youp, die ik zeer bewonder, die zo tekeer gaat tegen Erland Galjaard en Wendy van Dijk over die hulpprogramma’s van RTL… Ik vind dat hij een punt heeft.

Hulpprogramma’s zijn er vaak meer voor het amusement dan voor het helpen, denkt ook Schouten. “Ik draafde jaren geleden ook op in een programma waar ze een kankerpatiëntje tientallen keren lieten omkleden. Was zo leuk voor tv, steeds iets anders. Ik dacht: jongens, waar zijn jullie mee bezig? Het kind had geen haar meer op haar koppie, maar de makers draaiden zich om en dachten: mooi programma.”

Zoals Youp dat aanpakt – ik durf dat niet, het past niet bij me. Ik kan het simpelweg niet. Misschien omdat ik altijd in het goede van de mens geloof. Dat ik verwacht dat Wendy thuis tegen haar man zegt: we moeten dit soort programma’s inderdaad niet meer maken…“, besluit ze in de krant (via Blendle).

Lees ook:
Youp van ‘t Hek: ‘Erland Galjaard is gewoon een lul’ (deze maand)
Wendy van Dijk: ‘Youp van ‘t Hek wil gewoon scoren’ (deze maand)
Jan Dijkgraaf vindt Wendy van Dijk onverstandig (deze maand)
Jean-Pierre Geelen blij met verzet tegen Erland Galjaard (deze maand)
Evert Santegoeds: ‘Youp hard aangekomen bij Erland’ (deze maand)
Peter van der Vorst: ‘Wendy van Dijk onverstandig’ (deze maand)
‘RTL kan zich niet langer kijkcijfertellend verstoppen’ (deze maand)
‘Galjaard-kampt hapt heerlijk op Youp van ’t Hek’ (deze maand)
‘Misschien is KRO-NCRV iets voor Erland Galjaard’ (deze maand)
Youp van ’t Hek: ‘Half Nederland lacht Wendy uit’ (deze maand)

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen