Johan Fretz vindt Televizier-klagers ‘kinderachtig’

Foto: VARAJohan Fretz, bekend van De Wereld Draait Door, vindt bekende Nederlanders die klagen over de stemprocedure van de Gouden Televizier-Ring maar kinderachtig. Dat laat hij blijken in een column in Het Parool. Dat megahit Heel Holland Bakt níet is genomineerd en het nauwelijks bekeken Streetlab wél, wekt bij veel tv-prominenten weerstand op. “Dat je het niet aankunt dat jonge makers een nominatie krijgen is al vrij sneu, de stemmethode in twijfel trekken is ronduit gênant“, meent Fretz.

Veel mediaprominenten stellen dat de stemsite van Televizier erg ingewikkeld is, waardoor vooral veel jongeren stemmen. Zo is het meer een prijs namens jonge tv-kijkers en niet namens alle tv-kijkers, menen zij.

Volgens Fretz zijn de ouderen van nu handig genoeg met internet. “En als je publiek anno 2015 nog niet online kan stemmen, loof je toch de Max Award uit? Waarvoor mensen per postduif kunnen stemmen.

Het gaat echter om heel iets anders, denkt Fretz, en dat is angst. “De gevestigde orde voelt de hete adem van de nieuwe generatie in zijn nek. En raakt in paniek. Kinderachtige paniek.

En daarom trappen ze Streetlab naar beneden, stelt hij. “In Streetlab zitten geen mensen van wie je ’s avonds bij Albert of Patty hoort dat ze een babyshower hebben gegeven in de P.C. Hooft“, aldus Fretz. “Ze horen er niet bij.

Ze mogen in Hilversum blij zijn dat de jongens van Streetlab binnenboord blijven. Hilversum heeft hen meer nodig dan andersom.”

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen