Özcan Akyol vindt Gerard Joling een hork

Schrijver en columnist Özcan Akyol vindt Gerard Joling een hork. Dat schrijft hij vandaag in een column op zijn website. De van oorsprong Turkse Akyol ergert zich aan uitspraken die Joling doet over vluchtelingen en moslims. “Ik kan me niet onttrekken aan het idee dat deze gemankeerde zanger heel gewiekst op de sentimenten van zijn achterban inspeelt. Hij kent zijn publiek, een weinig bonte verzameling van provinciale tokkies, die in zeemanskleding naar een voetbalstadion gaan.

Volgens Akyol kent Joling ‘de primitieve oprispingen van zijn fans’ en maakt hij zich daardoor nog geliefder met zijn columns over vluchtelingen. “Niets meer dan kwaadaardige volksverlakkerij van een doortrapte slampamper.

PVV-Kamerlid Fleur Agema heeft Joling ‘een dappere BN’er’ genoemd, maar daar is Akyol het niet mee eens. “Er is helemaal niets moedigs aan het bespelen van de onderbuik van een natie.”

Het gaat Joling om aandacht en roem, denkt hij. “Hij weet dat vooral het plebs zich fysiek en digitaal tegen vluchtelingen verzet, dezelfde mensen die op hun campings naar de plaatjes van deze hork luisteren.

De hele column van Akyol is te lezen op zijn website.

Gerelateerd:
Gerard Joling: ‘Straks meer moskeeën dan kerken’ (vandaag)
Gerard Joling vreest voor tsunami aan moskeeën (twee weken geleden)
PVV-Kamerlid Fleur Agema vindt Gerard Joling dapper (twee weken geleden)

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen