AD neemt Gerard Joling-column onder de loep

Het AD neemt in de krant van vandaag de veelbesproken columns van Gerard Joling over asielzoekers en moslims onder de loep. “Moet Joling echt doodsbang zijn?“, vraagt het dagblad zich af. Enkele uitspraken van Joling worden in het krantenartikel uitgelicht met daaronder redactioneel commentaar, vaak een weerlegging, van het AD. “Snijden zijn uitspraken hout?“, vraagt de redactie zich af in de inleiding. ‘Nee’, lijkt de krant te willen zeggen in het daaropvolgende stuk. 

Joling schreef bijvoorbeeld dat Neelie Kroes makkelijk praten heeft over asielzoekers, omdat zij er ‘weinig last van zal hebben op de plek waar zij woont’.

Het AD zocht uit dat ze in Wassenaar woont ‘waar deze winter waarschijnlijk 600 asielzoekers worden opgevangen op landgoed Duinrell’. “Op 2 kilometer van haar huis.”

Verder schreef Joling ‘doodsbang’ te worden van het idee dat Nederland door de toestroom van asielzoekers straks wordt overspoeld door moskeeën. “Mijn moeder moet straks op de fiets om een kerk te vinden en de Islam kan in iedere stad lopend naar de moskee!

Dat lijkt het AD sterk: “Moeder Janny woont in Schagen. Volgens gemeentegegevens zijn er in Schagen achttien kerkgenootschappen en nul moskees.

Voorlopig moeten moslims uit Schagen dus een behoorlijk eindje lopen, 14 kilometer, naar de moskee in Zuid-Scharwoude bijvoorbeeld.”

Joling verwoordt in zijn columns een gevoel over asielzoekers en moslims die bij zeer veel Nederlanders leven. Veel media en journalisten kunnen zich daar niet in vinden.

Het hele stuk van het AD is online te lezen.

Gerelateerd:
Parodie op Gerard Joling-column Özcan Akyol (donderdag)
Özcan Akyol vindt Gerard Joling een hork (woensdag)
Gerard Joling: ‘Straks meer moskeeën dan kerken’ (woensdag)
Gerard Joling vreest voor tsunami aan moskeeën (twee weken geleden)
PVV-Kamerlid Fleur Agema vindt Gerard Joling dapper (twee weken geleden)

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen